Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τζόναθαν Φράνζεν, οι Διορθώσεις. Μου το πρότεινε και δάνεισε μία φίλη. Ίσως κάνει κάποιες κοιλιές, σίγουρα όμως κάνει κάτι κορυφώσεις ...κορυφαίες.
 
Στροφή στο φανταστικό καθώς διαβάζω για δεύτερη φορά το Abarat του Κλάιβ Μπάρκερ ( καθότι θέλω να συνεχίσω μετά τον δεύτερο τόμο και να τα έχω ..φρέσκα στο μυαλό μου:διάβασμα:).
 
Μετά από το καταθλιπτικό αλλά παρόλα αυτά ωραίο ο Δρόμος του Μακάρθυ και το άκρως απάράδεκτο Ο Θεός Ποταμός του Γουιλμπουρ,
ξεκίνησα Το Αηδόνι της Κριστιν Χάνα και σε audiobook Το Χαμένο Σύμβολο του Ντάν Μπράουν.
 
Με το Και βιασται αρπάζουσιν αυτήν η λίστα με τα αγαπημένα μεγάλωσε. Διαβάζεται και σαν θριλερ—μεγάλο ψεμα, εγώ ώρες ώρες το έβλεπα έτσι, που ακούω χιλμπίλι και ψάχνω την έξοδο κινδύνου στο ίδιο μου το σπίτι. Τώρα διαβάζω το Το Δημιούργημα του Ζολά.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μετά το ονειρικό Ρέκβιεμ, Μια Παραίσθηση του Α. Ταμπούκι και διαφορετικό σε ύφος με τα άλλα του που έχω διαβάσει, ήρθε η σειρά για το Η Λέσχη των Ανομολόγητων Πόθων, του Αλμπέρτο Τόρες Μπλαντίνα.
 
Last edited:
Βιβλία που διαβασα τελευταία:
Ο δικηγόρος με την Λινκολν- Μαικλ Κονελυ 4/5
Ο δολοφονος με το σημαδι του σταυρού - Κρις Καρτερ 4/5
Ecstacy - Ιρβιν Γουελς 3/5
Το παιδι της Σταζι -Ντειβιντ Γιουνγκ 2/5
Οι εκτελεστες - Τονι Παρσονς 3/5
Καιρο, η πολη μου, η επανασταση μας - Αχνταφ Σουειφ 3/5
 
Άκουσα πρόσφατα " Το Τραγούδι του Αχιλλέα" της Madeline Miller και μου άρεσε αρκετά. Μπράβο στη συγγραφέα που καταφέρει με σεβασμό να πει τη δική της εκδοχή του Τρωικού πολέμου χωρίς να καταφεύγει σε πρόστυχα τεχνάσματα. :πάνω:
Συνεχίζω με την " Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας " του Ράσελ με την ελπίδα αυτή τη φορά να καταφέρω να το διαβάσω ολόκληρο.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Συνεχίζω με την " Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας " του Ράσελ με την ελπίδα αυτή τη φορά να καταφέρω να το διαβάσω ολόκληρο.
Τι ωραίο, @Ιαβερης, δεν το γνώριζα αυτό το έργο! Είναι μεγάλο σε έκταση και σε περιεχόμενο και ίσως να χρειάζονται μερικά διαλλείματα, με έργα των φιλοσόφων που σου κέντρισαν το ενδιαφέρον, ή αν προτιμάς και με βιβλιαράκια εκτός φιλοσοφικού περιεχομένου. Φαντάζομαι, αν θα ξεκινούσα κάποια στιγμή ένα τόσο μεγάλο φιλοσοφικό έργο, κάπως έτσι θα το προσέγγιζα.
 
Last edited:
Πετ, απ'οσο γνωρίζω το συγκεκριμένο έργο είναι σταθμός στη φιλοσοφική βιβλιογραφία. :ναι:Τη πρώτη φορά επιχείρησα να το διαβάσω ξεκίνησα πολύ φορτσάτα αλλά κάπου στον Θωμά Ακινάτη με έχασε ο συγγραφέας και το άφησα για άλλη φορά. Λογικά θα κάνω αυτό που λες κι εσύ αυτή τη φορά, θα προσπαθήσω να το διαβάσω με διαλείμματα.
Edit: Εν τω μεταξύ κοίταξα πόσο κάνει η ελληνική έκδοση του βιβλίου και βλέπω ότι στην Πολιτεία το έχουν σε μεγάλη προσφορά 25%, κάπου στα 70 ευρώ. Λογικά για σελιδοδείκτη θα έχουν βάλει τούφα από τα μαλλιά του συγγραφέα. :ωιμέ:
 
Last edited:
Ο Θεός Ποταμός του Γουιλμπουρ
Σελεφά, αυτό το βιβλίο είναι του Wilbur Smith έτσι δεν είναι; Αν μιλάμε για τον ίδιο συγγραφέα εγώ προσωπικά είχα φάει μεγάλο κόλλημα όταν ήμουν στο γυμνάσιο με τα βιβλία του. Διάβαζα ό,τι δικό του έβρισκα στη δημοτική βιβλιοθήκη και ειδικά η σειρά με την αρχαία Αίγυπτο ήταν η αγαπημένη μου. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα μου φανεί τώρα 15+ χρόνια μετά, τότε όμως τα απολάμβανα. :)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Κύριε Μασάϊ, θα έχει την τιμή η Γκουρού (της τεχνολογίας) :ρ, να σας απαντήσει.

@Ιαβερης, γράφεις το σύμβολο @ και δίπλα του (χωρίς κενό) τα πρώτα γράμματα από το παρωνύμιο που θες και θα σου βγει μια λίστα με ονόματα για να το επιλέξεις. :)
 
Σελεφά, αυτό το βιβλίο είναι του Wilbur Smith έτσι δεν είναι;
Ναι αυτό είναι. Για εμένα είναι απαράδεκτο το βιβλίο. Τιτλοφορείται ως ιστορική μυθοπλασία και δυστυχώς τα περισσότερα στοιχεία για την αρχαία Αίγυπτο είναι λάθος. Οπότε καλύτερα να μείνει μόνο το μυθοπλασία. Επίσης, στο πρώτο βιβλίο του για να αποδείξει και καλά ότι είναι ακριβές το βιβλίο του γράφει ότι ένας φίλος του που είναι αιγυπτιολόγος του έδωσε τον πάπυρο, Γεγονός που μετά το πήρε πίσω γιατί έγινε θέμα.

Πέρα από τις ιστορικές ανακρίβειες, είχα θέμα και με τους ίδιους τους χαρακτήρες. Δεν έχουν καμία εξέλιξη.
Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω γιατί σου άρεσε. Όταν ήμουν μικρή είχα δει την ταινία που είχε βασιστεί στο βιβλίο και μου είχε αρέσει. Τώρα φυσικά θα την έκαιγα :)))).
Βέβαια, επειδή το έκραξα αρκετά :μουάχαχα:, αν κάποιος ψάχνει βιβλίο με στοιχεία ηρωισμού σε αρχαίο περιβάλλον, ενώ συγχρόνως να είναι ρομαντικό και χωρίς να του ψυχοπλακώνει το μυαλό, νομίζω ότι θα του αρέσει.

(Πρωινή πολυλογία :ντροπή::ντροπή::ντροπή:)
***
Μετά από το Αηδόνι της Κρίστιν Χάνα, που μου άρεσε (αν και είχε κάποια σημεία που ένοιωθα ότι έλειπαν σελίδες ή ήταν απότομα),
Το Ρίτα Χαιηγουώρθ στις φυλακές Σαοσάνκ του Στέφεν Κίνγκ, που ήταν ωραίο και
Το Αναμνήσεις μιας Γκέισας του Άρθρουρ Γκόλντεν, που δε μου άρεσε (λίγο πολύ για τους ίδιους λόγους που δε μου άρεσε και το Θεός ποταμός).
Λέω να πιάσω μετά από πολύωρο βιβλιοδιχασμό, Το πρόβλημα των τριων σωμάτων του Liu Cixin.
 
@Ιαβερης Απλά να έχεις υπόψη σου ότι τα περισσότερα που θα διαβάσεις για την αρχαία Αίγυπτο είναι λάθος (όσον αφορα το θεός ποταμός που διάβασα, για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη)
Κατά τα άλλα περιμένω τη γνώμη σου για πλοκή και χαρακτήρες.
 
Διάβασα το Η αφοσίωση του υπόπτου Χ του Χειγκο Χιγκασινο, μου άρεσε. Θα μου άρεσε περισσότερο αν ήταν λιγότερο φλύαρο.

Ξαναδιαβαζω το Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος του Ίαν Ριντ (όχι για τον λόγο που φαντάζεται οποίος έχει διαβάσει το βιβλίο). Στην 2η ανάγνωση νόμιζα ότι θα επικεντρωνομουν 100% στο—γεμάτο συμβολισμους—αριστοτεχνικο "χτίσιμο", ότι το αίσθημα άγχους και... δυσπνοιας που γέννα η ατμόσφαιρα του βιβλίου, θα περνούσε από δίπλα μου χωρίς να με ακουμπήσει, αλλά όχι.Τωρα η ανατριχίλα σέρνει και τη θλίψη.
Υ.Γ Σύντροφοι ΔΕΠΥτες, καλά μου, εμμονικά πλάσματα. Βρήκα καινούριο μπαλάκι του τένις^ για να μασουλάω τους επόμενους 6 μήνες (τουλάχιστον).:σαςευχαριστώ:
 
Και εκεί που είπα να αρχίσω Το πρόβλημα των τριων σωμάτων του Liu Cixin, επέστρεψα το Αηδόνι στη βιβλιοθήκη και βρήκα να με περιμένουν στο γκισέ τα δυο πρώτα βιβλια του Χρονικού της Τσακισμένης Θάλασσας του Αμπερκρόμπι.
Ε! τώρα εγώ φταίω; :ντροπή:
 
Top