Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

Αγοράζει βιβλία μέσω Ίντερνετ;

  • Ποτέ.

    Votes: 18 15,4%
  • Πολύ σπάνια.

    Votes: 19 16,2%
  • Ναι, κανονικά.

    Votes: 80 68,4%

  • Total voters
    117
@Πληθων Γενικά, όλα τα δέματα ακόμα και αυτά που έρχονται εντός ΕΕ εκτελωνίζονται.
Είναι ανάλογα με αυτόν που θα δουλεύει στο εκτελωνιστικό κέντρο εκείνη την ημέρα.
Εμένα, τα μισά εκτελωνίζονται τα άλλα μισά πάλι όχι.
Μου έχει εκτελωνιστεί βιβλίο που ήρθε από Γερμανία, ενώ αντίστοιχα Αγγλίας, Αμερικής πέρασε κανονικά.
Τέλος, από Amazon σπάνια εκτελωνίζεται κάτι.
Γενικότερα, άκρη δεν βγάζεις και φυσικά δεν απαντάνε στα τηλεγωνήματα και email.

Ωστόσο, μη φανταστείς αν εκτελωνιστεί θα πληρώσεις πολλά. Αφού το βιβλίο έκανε 18 ε, αν σου εκτελωνστεί θα πληρώσεις γύρω 3 ε.
Αυτό, που πρέπει να προσέχεις είναι αν σου βάζουν ΦΠΑ ή δασμούς. Στα περισσότερα online βιβλιοπωλεία πληρώνεις από πριν το ΦΠΑ της Ελλάδας. Οπότε αν μπει ΦΠΑ 1. είναι βλάκας ο εκτελωνιστής, που δεν είδε ότι το έχεις πληρωμένο 2. επικοινωνείς με το βιβλιοπωλείο και σου βάζουν πίσω τα χρήματα.
Για τους δασμούς δε ξέρω ακριβώς τι παίζει γιατί δεν έχω αγοράσει κάτι παραπάνω από 150 ε.

@ΜιΛάμπρος Παρόμοιες τιμές με bookdepository έχει το blackwells. Επίσης, αν θέλεις να αποφύγεις την Amazon
1. βάζεις το βιβλίο που θέλεις στη μηχανή της Amazon και βλέπεις ποιο βιβλιοπωλείο το έχει και μετά πας στο αντίστοιχο βιβλιοπωλείο να δίνεις αν κάνει διεθνείς αποστολές και σε πόσα στοιχίζουν τα μεταφορικά.
2. Μπορείς να ελέγξεις τα awesomebooks, worldofbooks και betterworldbooks, τα οποία έχουν αρκετά επιστημονικά βιβλία, αν φυσικά δεν έχεις πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα (καλά ενδέχεται να τα έχουν και καινούργια).
 
Μπορείς να ελέγξεις τα awesomebooks, worldofbooks και betterworldbooks, τα οποία έχουν αρκετά επιστημονικά βιβλία, αν φυσικά δεν έχεις πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα (καλά ενδέχεται να τα έχουν και καινούργια).
Ναι! γνωρίζω το betterworldbooks. Έχω ψωνίσει κατά το παρελθόν. Εξαιρετικό και πολύ καλοί άνθρωποι.
Κατά βάση μεταχειρισμένα παίρνω, ειδικά τα επιστημονικά, επειδή είναι δυσεύρετα γενικά (π.χ. πρακτικά συνεδρίων, διατριβές), παλαιότερες εκδόσεις που σήμερα είναι εξαντλημένα ή απλά πολύ ακριβά για να αγοραστούν καινούργια.
 
Δεν ξέρω αν το χει αναφέρει κανείς ως τώρα αλλά εγώ τώρα το πήρα χαμπάρι... η Πρωτοπορία έχει δωρεάν μεταφορικά ανεξαρτήτως τιμής στα περισσότερα καινούργια βιβλία (έχει σχετική σήμανση σε όσα ισχύει).

Το αναφέρω κυρίως για όσους είναι στην επαρχία και δεν βρίσκουν κάποιο καινούργιο στο τοπικό βιβλιοπωλείο. Οι πρωτευουσιάνοι (Αθηνέζοι- Σαλονικείς :ρ ) νομίζω πως καλό θα ήταν να το αναζητήσουν σε κανένα συνοικιακό βιβλιοπωλείο αφού η τιμή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά όντας καινούργια βιβλία (= έως 10% έκπτωση).

ΥΓ: Αν θεωρείται διαφήμιση ας το βγάλουν οι μοντεράτορες.
 
Το αναφέρω κυρίως για όσους είναι στην επαρχία και δεν βρίσκουν κάποιο καινούργιο στο τοπικό βιβλιοπωλείο.
Μιας και αναφέρεται κάτι τέτοιο, ειλικρινά λυπάμαι πολύ που θα γράψω τα παρακάτω: ως κάτοικος επαρχιακής πόλης, με σχετικά συχνές επισκέψεις στην πρωτεύουσα λόγω δουλειάς, έκανα μια βόλτα την προηγούμενη εβδομάδα σε 2 τοπικά βιβλιοπωλεία, το ένα γνωστή αλυσίδα, το άλλο ένα κανονικό επαρχιακό βιβλιοπωλείο (επειδή μ΄έπιασε καταναλωτικη μανία). Πραγματικά έφριξα με τις τιμές...να αναφέρω απλά ένα βιβλίο του Volker Kutscher που το βρήκα στο συμπαθέστατο βιβλιοπωλείο του σταθμού ΚΤΕΛ στον Κηφισό προς 6 ευρώ, στα 2 βιβλιοπωλεία έκανε 18! Συν αρκετά άλλα, για τα οποία έχω μια εικόνα του εύρους τιμών (είτε από Πολιτεία/Πρωτοπορία, είτε από το metabook ως μεταχειρισμένα). Απλά είναι απλησίαστα. Είναι τρομερό κρίμα να αγοράζω/ουμε βιβλία στο ίντερνετ και να στερούμαι/αστε τη βόλτα στα βιβλιοπωλεία, το χάζι στα ράφια και όλα τα συμπαρομαρτούντα...Προφανώς κάπως πρέπει να ζήσουν οι βιβλιοπώλες και προφανώς δεν ευθύνονται αυτοί για τέτοιες τιμές, αλλά η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη και οι καιροί δύσκολοι για να μπορέσει κανείς να τους στηρίξει :(
 
Δεν ξέρω αν το χει αναφέρει κανείς ως τώρα αλλά εγώ τώρα το πήρα χαμπάρι... η Πρωτοπορία έχει δωρεάν μεταφορικά ανεξαρτήτως τιμής στα περισσότερα καινούργια βιβλία (έχει σχετική σήμανση σε όσα ισχύει).
Δωρεάν μεταφορικά ναι, αλλά + 2 ευρΑ χρέωση λόγω αντικαταβολής ή πληρωμή με πιστωτική.
 
Για τα βιβλία που έχουν την σήμανση που αναφέρω ο μόνος τρόπος πληρωμής είναι με πιστωτική ή χρεωστική. Δεν υπάρχει κάποια εξτρά χρέωση.
 
@Έλλη Μ Πολύ καλή έκδοση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό! Ο Joyce σε κάποιες φώτο είναι σκιά του εαυτού του:( Αξίζει φοβερά πάντως για αγορά, αν σκεφτείς πως την Ελληνική έκδοση (Scripta) είναι λίγο δύσκολο να την πετύχεις.
 
Top