Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

Αγοράζει βιβλία μέσω Ίντερνετ;

 • Ποτέ.

  Votes: 18 15,4%
 • Πολύ σπάνια.

  Votes: 19 16,2%
 • Ναι, κανονικά.

  Votes: 80 68,4%

 • Total voters
  117

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικώς, τα βιβλία μου τα αγοράζω από βιβλιοπωλεία, κυρίως τής Θεσσαλονίκης. Εξαίρεση αποτελούν βιβλία στα Αγγλικά όπου εκεί, εδώ και δέκα χρόνια, κάνω τις αγορές μου κυρίως από το αμερικάνικο amazon.

Οι τιμές είναι καλές ακόμα και όταν προστεθούν τα ταχυδρομικά. Τα τελευταία χρόνια μάς ευνοεί πολύ σε αυτό και η υποχώρηση τού δολαρίου έναντι τού ευρώ.

Συχνά αξίζει να ελέγχεις ανάμεσα στα διάφορα amazon (υπάρχει και το βρετανικό, το γερμανικό κτλ.) διότι για το ίδιο βιβλίο μπορεί να υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή. Εάν ένα βιβλίο, για παράδειγμα, τυπώνεται στην Αγγλία, το πιο πιθανό είναι πως εκεί θα βρεις και την καλύτερη τιμή.

Σε περίπτωση που οι τιμές δεν εμφανίζονται σε ευρώ μπορείς να κάνεις την μετατροπή τής τιμής σε κάποιον ιστότοπο όπως στο xe.com

Το amazon έχει γενικώς μια πολύ καλή οργάνωση και άριστο σέρβις και μιλώ από εμπειρία χρόνων. Υπάρχει όμως κάποιος κίνδυνος να φτάσουν τα βιβλία με χτυπημένες τις γωνίες, λόγω τού μεγάλου ταξιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν διαμαρτυρηθείς, προσφέρονται είτε να σου επιστρέψουν κάποια χρήματα είτε να σου ξαναστείλουν δωρεάν τα βιβλία! :πάνω:

Οι πληρωμές γίνονται εύκολα με πιστωτική κάρτα και προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με τις πληρωμές στο amazon. Για όποιον δεν αισθάνεται ασφάλεια, πάντως, υπάρχουν και οι προπληρωμένες πιστωτικές και για πληροφορίες γενικά με τις πιστωτικές ας αποταθεί σε κάποια τράπεζα.

Για παλιά βιβλία και εξαντλημένες εκδόσεις υπάρχει, βέβαια, το ebay Έχω όμως μερικές άσχημες μικροεμπειρίες με το ebay και γενικώς δεν το συνιστώ. Το πρόβλημα με όλους αυτούς τους ιστοτόπους δημοπρασιών είναι πως συχνά το αντικείμενο (βιβλίο) που αγόρασες αποδεικνύεται πως είναι, τελικά, σε κατάσταση πολύ χειρότερη από ότι περίμενες. :κάτω:

Στο ebay ο στάνταρ τρόπος πληρωμής είναι μέσω PayPal το οποίο λειγουργεί ως μεσίτης στις πληρωμές με πιστωτική. Το PayPal, πράγματι, προσφέρει ευκολία και προστασία στον αγοραστή διότι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να δώσει τα στοιχεία τής πιστωτικής του στον πωλητή ο οποίος μπορεί να είναι αφερέγγυος (και συχνά είναι).

Αντίστοιχοι ελληνικοί ιστότοποι δημοπρασιών όπου μπορεί να βρει κανείς, μεταξύ άλλων, παλιά βιβλία, περιοδικά, κόμιξ κτλ. είναι το ibid.gr και το ricardo.gr. Και πάλι θέλει προσοχή γιατί τα μεταχειρισμένα περιοδικά κτλ. και πάλι αποδεικνύεται συχνά πως είναι τελικά σε χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευες και έλπιζες. Στην Ελλάδα ο πιο συνηθισμένος τρόπος αγοράς είναι η αντικαταβολή αλλά και η κατάθεση σε λογαριασμό.

Και βέβαια, υπάρχουν και τα κανονικά ελληνικά ηλεβιβλιοπωλεία όπως το greekbooks.gr όμως δεν έχω αγοράσει ποτέ ηλεκτρονικά από την Ελλάδα οπότε αφήνω να μας φωτίσει άλλος περισσότερο πάνω στο θέμα αυτό καθώς και για τους ιστότοπους που συγκρίνουν αυτόματα τιμές άλλων ηλεκαταστημάτων.
 
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να διαφωνήσω λίγο, πάνε πολλά χρόνια από τότε που παρήγγειλα τελευταία απο το αμερικανικο αμαζον, και δεν πιστευω να αλλάξει κάτι σε αυτό...
Ο λόγος, το αγγλικό www.bookdepository.co.uk στο οποίο βρίσκω τα περισσότερα από τα βιβλία που ψάχνω σε πολύ καλές τιμές, αλλα το κυριότερο με ΔΩΡΕΑΝ αποστολή για Ελλάδα.. Δέχεται και paypal.
Βεβαια τελευταία, το αγγλικό αμαζον (www.amazon.co.uk) ξεκίνησε και αυτό μια προσφορά αποστολής δωρεάν προϊόντων, όχι όλων όμως και μόνο αν η συνολική παραγγελία ξεπερνά τις 25 λίρες..
Τα ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία βολεύουν για σπανιότερα βιβλία που ξέρεις ότι δύσκολα θα τα βρεις χωρίς παραγγελία σε κάποιο κατάστημα, πολλά έχουν και δωρεάν αποστολή για πάνω από καποιο ποσό..
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειμαι απο αυτους που το ιντερνετ το εχουν μονο για περιηγηση και οχι για αγορες. Δεν εμπιστευομαι και δεν μπηκα ποτε στην διαδικασια.

Ποιον να εχω στα υποψιν (να το παραγγειλει για μενα) αν πετυχω καμια καλη προσφορα; :)))
 
Προσωπικά σχεδόν όλα τα βιβλία μου,αγοράστηκαν απο το internet.Έχω κάνει αγορές απο το Papasotiriou,το greekbooks,από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗΣ και φυσικά από την Protoporia(την οποία θεωρώ ως το καλύτερο βιβλιοπώλειο).Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη μιας και δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή..
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Βεβαια τελευταία, το αγγλικό αμαζον (www.amazon.co.uk) ξεκίνησε και αυτό μια προσφορά αποστολής δωρεάν προϊόντων, όχι όλων όμως και μόνο αν η συνολική παραγγελία ξεπερνά τις 25 λίρες..
Αχά! Νά λοιπόν που το amazon πράγματι κερνάει, όπως μας έλεγε ο Αμοντιλιάδο! Όμως το αγγλικό, φίλε Αμοντιλιάδο, το αγγλικό! :)
 
Έχω κάνει ένα σωρό παραγγελίες μέσω Δικτύου τα τελευταία 6-7 χρόνια, και μέχρι τώρα έχω μείνει απολύτως ικανοποιημένος από το Άμαζον. Αγοράζω από τέσσερα καταστήματά του: το αμερικανικο, το βρετανικό, το γαλλικό και το γερμανικό. Το πιο γρήγορο στις αποστολές είναι με διαφορά το βρετανικό - άλλωστε οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στο Η.Β. πρέπει να είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως.
Πρόσφατα άνοιξε και ιταλικό Άμαζον, και διαπίστωσα ότι σε μερικά προϊόντα οι τιμές είναι πιο συμφέρουσες κι απ' τα τέσσερα που ανέφερα. Στα υπόψη κι αυτό λοιπόν.

Επίσης έχω πάρει βιβλία από το Abebooks κι από το Alibris: καί τα δύο είναι διαδικτυακά βιβλιοπωλεία που διαθέτουν και μεταχειρισμένα βιβλία, συχνά σε αποστομωτικά χαμηλές τιμές. (Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στα Άμαζον, τα οποία δεν στέλνουν μεταχειρισμένα προϊόντα εκτός τής χώρας στην οποία εδρεύουν. :ωιμέ:) Καί τα δύο αυτά, τα ανακάλυψα μέσω του υπέροχου BookFinder, το οποίο είναι ένα ψαχτήρι που μας δίνει, στα αποτελέσματά του, όλα τα διαθέσιμα αντίτυπα του βιβλίου που μας ενδιαφέρει, είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα, σε διάφορα καταστήματα (Άμαζον, τα δύο άλλα που ανέφερα, κ.λπ.). Δοκιμάστε το!
Μέσω αυτού έχω κάνει την πιο συμφέρουσα, μέχρι τώρα, αγορά βιβλίου: παρήγγειλα ένα ογκώδες σανσκριτικό λεξικό, μεταχειρισμένο, από ένα κατάστημα στο Νέο Δελχί, και τα συνολικά έξοδα (και της αποστολής μαζί) δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ! Στο Άμαζον η τιμή του λεξικού αυτού ήταν πάνω από 100 ευρώ...
 
Last edited:
υπαρχει μονο ενας λόγος που δεν παραγγέλνω βιβλια μεσω ιντερνετ...δεν ξερω!!!!:σαςευχαριστώ::κλαψ: καταλάβατε ειμαι ασχετη...:)))) θα παραγγειλω βιβλια και θα μου ερθει κανα σκυλάκι τερριε:))))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γι' αυτό το συζητάμε εδώ, για να μάθουμε όλοι κάτι παραπάνω. Κι ίσως μερικοί αποφασίσουν να δοκιμάσουν μια πρώτη ηλεαγορά. :)
 
Εγώ παραγγέλνω βιβλία μέσω ίντερνετ συγκεκριμένα απο τη σελίδα του e-shop. Σε κανένα βιβλίο δεν είδα ούτε ένα ψεγάδι αντίθετα με των βιβλιοπωλείων που πολλες φορές ειναι λιγο ταλαιπωρημένα.
 
εγω παιδια απο περυσι αρχισα να παραγγελνω βιβλια μεσω ιντερνετ.Αρχικα επαιρνα απο τη "Βιβλιοχωρα" και μπορω να πω οτι εμεινα πολυ ευχαρηστημενος,μετα για καποιο αγωστο λογο σταματησα να αγοραζω απο κει.Εδω και δυο-τρεις μηνες παραγγελνω απο το perizitito.gr και οφειλω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,μεσα σε 2 μερες ακριβως εφταναν οι παραγγελιες μου,αν και μενω στη Ξανθη(αρκετα μακρια απο την Αθηνα),ενω απο τη "βιβλιοχωρα" μου ερχονταν τουλαχιστον μια εβδομαδα μετα.κι οι τιμες ειναι πολυ φιλικες,εγω τουλαχιστον δεν εχω παραπονο.κι ειναι ωραια που υπαρχουν οι αγορες μεσω ιντερνετ,ειανι ακρως βολευτικες για τεμπελιδες σαν εμενα :))))
 
Γι' αυτό το συζητάμε εδώ, για να μάθουμε όλοι κάτι παραπάνω. Κι ίσως μερικοί αποφασίσουν να δοκιμάσουν μια πρώτη ηλεαγορά. :)
μακαρι δεν ξερεις ποσο κουραστικο ειναι να παραγγελνεις πάντα και να περιμενεις μέρες, μα μερες..
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Και με τις ηλεπαραγγελίες μπορεί να περιμένες κάμποσο, πάντως.
 
Σε ότι αφορά τα ελληνικά (ηλεκτρονικά) βιβλιοπωλεία, τα πράγματα δεν παρουσιάζουν μεγάλη διαφοροποιηση μια και με την ενιαία τιμή βιβλίων, πολύ δύσκολα θα βρείς κάτι με έκπτωση πέραν της στάνταρτ του 10% (που κάνουν, ή οφείλουν αν ζητηθεί να κάνουν όλοι) για τα καινούρια βιβλία. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η ταχύτητα, μέθοδος και κόστος αποστολής και η εξυπηρετηση..
Στις περισσότερες των περιπτώσεων στην Ελλάδα, δεν προκειται για ξεχωριστά μαγαζια, αλλά κανονικά βιβλιοπωλεία που διατηρουν και ιστοσελίδα. Κάποιες φορες ειναι προτιμοτερο να γινει τηλεφωνικα η παραγγελια σε αυτα και τα περισσότερα από αυτά δέχονται μόνο αντικαταβολή ή πιστωτική κάρτα.

Οι περισσότερες αγορές μου γίνονται απο την πρωτοπορία από την οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (μένω επαρχία και στέλνουν δωρεάν για πάνω από κάποιο ποσό και με άμεση εξυπηρέτηση), αλλά κάποιο ηλ.βιβλιοπωλείο που είχα παραγγειλει καποια φορα (δεν το συνιστώ όμως και απαραίτητα), ήταν το greekbooks.gr. Ακριβότερο των υπολοίπων -δεν έκανε τότε την έκπτωση του 10%- αλλά μου έκανε εντύπωση η πολύ καλή εξυπηρέτηση, τηλέφωνα πριν και μετά αν έμεινα ευχαριστημένος κλπ.. Η ίδια εταιρεία διατηρεί και την ιστοσελίδα spaniavivlia.gr, όπου μπορεί κανείς να "παραγγείλει" σπάνια και εξαντλημένα βιβλία, και εφόσον αυτά κάποια στιγμή ανευρεθούν, ειδοποιείται ο πελάτης και αν συμφωνεί με το κόστος, του τα στέλνουν.. Αν και πάρα πολύ βολικό, όχι ιδιαίτερα οικονομικό πάντως (το αντίθετο θα έλεγα :) )

Ενα αλλο θεμα είναι η ιστορία με το πανάκριβο ελληνικό βιβλίο, που αν ξέρεις τη γλώσσα είναι οικονομικότερο να το αγοράζεις στην ξενόγλωσση έκδοση εφοσον υπαρχει.. Ως ποτε θα πρεπει να πληρωνουμε τη ματαιοδοξια του καθε συγγραφεα και εκδοτη να τυπωνουν σε καλο χαρτι με περίτεχνες μακέτες στο εξώφυλλο;
Αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα κάποιο ινδικο βιβλιοπωλείο ( ; ). Παλιότερα και πριν την έλευση του ιντερνετ, οι εκδοτικοί οίκοι στην Ινδία έκαναν χρυσές δουλειές μια και αναπαρήγαγαν επιστημονικές κυρίως αλλά και διάφορες άλλες εκδόσεις, αγγλόφωνες κυρίως αλλα όχι απαραίτητα, σε υποδεέστερης ποιότητας χαρτί (τύπου Άρλεκιν) με σημαντικότατη όμως διαφορά στην τιμή.. Μπορεί το κόστος να ήταν και στο 10-20% της αρχικής.. Στα πανεπιστήμια ήταν κοινό μυστικό η παραγγελία και αγορά ινδικών εκδόσεων...
Με την έλευση του ιντερνετ και ψηφιοποίση των βιβλίων, έχουν εξαφανιστεί και αυτες οι εκδόσεις από την ελληνική αγορά..

Όπως είπαμε η ηλεκτρονική αγορά βολεύει κατά πολύ όσους μένουν στην επαρχία. Τα μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα έχουν ένα σύστημα με κάποιον υπάλληλό τους - κούριερ και από τη στιγμή που θα παραγγείλεις ένα βιβλίο που δεν έχουν σε στοκ, θα πάει στον εκδότη, πολλές φορές αμέσως, να το προμηθευθεί. Θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαν αυτήν την υπηρεσία, να μπορούσαν να την προσφέρουν και στους πελάτες. Σε κάποια περίπτωση με είχαν εξυπηρετήσει παλιότερα έτσι από μεγάλο βιβλιοπωλείο του κέντρου όταν έμενα Αθήνα..

Για εξωτερικό όπως είπα, ενώ υπάρχουν πολλά βιβλιοπωλεία με πολλές και καλές προσφορές, ακόμα και σε μεταχειρισμένα, η τιμή των ταχυδρομικών εξόδων κάνει για μένα τη σημαντική διαφορά, οπότε -για αγγλόφωνες εκδόσεις σε κυκλοφορία- η επιλογή για μένα του bookdepository είναι και θα παραμείνει μονόδρομος..
 
Last edited:
όχι όχι όχι όχι και πάλι όχι.
Αν δε μπεις στο βιβλιοπωλείο να χαϊδέψεις ράχες και να επιλέξεις ή να σε επιλέξει ένα βιβλίο δεν έχει κανένα νόημα.
 
Τις περισσότερες φορές παραγγέλνω μέσω ιντερνετ κ αυτό λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Σήμερα ανακάλυψα το http://www.paper-bookland.gr/order.asp, το οποίο αν κατάλαβα καλά, μπορείς να παραγγείλεις με αντικαταβολή στον χώρο σου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΒΑΡΥΝΘΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ...

Παρήγγειλα ένα βιβλίο σήμερα, ελπίζω να μείνω ευχαριστημένη και να μην απογοητευτώ..Το λέω γιατί πάντα χρεώνομαι με έξοδα courier, ενω στο συγκεκριμένο όταν έκανα την παραγγελία, δεν είδα πουθενά να με χρεώνει κάτι έξτρα.
 
εχω κάνει αγορές απο το greekbooks,to captainbook και το books2u. είχα τα βιβλια μου σε δύο μέρες σε αψογη κατάσταση.για να συγκρίνω τιμές χρησιμοποιω το skroutz.gr και παντα βλέpω τις σελιδες με τις προσφορές.
 
Εδώ και πολύ καιρό αγοράζω βιβλία σχεδόν αποκλειστικά από το Internet.
Το 80% είναι από την αγαπημένη μου "Πρωτοπορία" και το 20% από το "Περιζήτητο".
Ευχαριστημένος και από τα 2, αλλά η "Πρωτοπορία" είναι...πρωτοπορία! :))))
 
Στις παραγγελειες από greekbooks και captainbook δεν είχα πρόβλημα,ήρθαν σε 3 μέρες και δεν έλειπε κανένα. Από την παραγγελεία μου στην πρωτοπορία έλειπε ένα αλλά ήταν σπάνιο της Αγκάθα Κρίστι μόνο που φαινόταν διαθέσιμο.Χωρίς πρόβλημα ήρθαν και τα βιβλία μου από το halfprice books.
 
Όσες φορές πάντως, έχω παραγγείλει από την Πρωτοπορία δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα.
 
Top