Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

@Ασάρα Είχα διαβάσει μια σύνοψη του βιβλίου και βλέπω ότι αρκετά είναι ίδια, οπότε θα το σκεφτώ σοβαρά αν θα προχωρήσω με το συγκεκριμένο. Για την ώρα έχω ξεκινήσει το Νεκροταφείο Ζώων... καταθλιψάρα.
 
Γειά σας, νέος στο group και ενώ συνήθως διαβάζω τις κριτικές σας είπα να ζητήσω την βοήθειά σας.
Προτιμώ τα βιβλία μυστηρίου - θρίλερ - ψυχολογικά και ένας απ τους αγαπημένους μου είναι ο Φιτζεκ καθώς έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί.
Θέλω να ξεκινήσω το διάβασμα του King καθώς με όσα έχω διαβάσει εδώ ομολογώ ότι έχω ενθουσιαστεί. Υπάρχουν πολλά βιβλία του και δεν ξέρω αν πρέπει να ξεκινήσω από κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο, αν έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους κάποια βιβλία και πρέπει να ξεκινήσω από κάπου συγκεκριμένα.
Περιμένω τις συμβουλές σας λοιπόν.
 
Καλησπέρα

Πριν από λίγο καιρό και ένα άλλο μέλος είχε θέσει παρόμοιο ερώτημα.
Από την ανάρτηση του και μετά ίσως σε βοηθήσουν κάποιες σκόρπιες απόψεις.
 
Απο Stephen King έχω διαβάσει μόνο τη σειρά Μαύρος Πύργος και αυτή μέχρι Τους Λύκους της Καλά... Τη συνέχεια της σειράς όχι ακόμα... Μου άρεσαν πάντως, ειδικά το πρώτο "Ο τελευταίος πιστολέρο" και "Ο μάγος και η γυάλινη σφαίρα"
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Το Κοράκι το διάβασε κανείς ;
Αρκετά χρόνια πριν το έχω διαβάσει. Αν σου αρέσουν δυστοπικές ιστορίες για το τέλος του κόσμου (α λα στίβεν κινγκ εδώ), στο προτείνω ανεπιφύλακτα.
 
Καταλήγω σιγά-σιγά ότι ο Κινγκ δε μου ταιριάζει.
Από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής μου άρεσαν 2 άντε 3.
Πιο πολύ μου αρέσουν οι ταινίες/σειρές που βγαίνουν παρά τα βιβλία, με εξαίρεση το Κοράκι, που η ταινία δε μου άρεσε καθόλου
και δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω το βιβλίο γιατί η πλοκή είναι σχεδόν η ίδια. Τώρα αν είναι λιγότερο ή περισσότερο δε με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί δε βρήκα κάτι που να με ελκύει σε αυτήν.
 
Το πάω από εδώ το πάω από εκεί, στο τέλος θα το αγοράσω.

Όλο το αναβάλλω γιατί είναι πολλές σελίδες (όσες οι δύο τόμοι από το Θύελλα από Ατσάλι), αλλά βλέπω ότι με ενδιαφέρει και όταν λέω, δεν θα το πάρω, ξαναγυρνάει η σκέψη μου σε αυτό.

Διαφορετικό μυθιστόρημα από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, δεν διεξάγεται στον μεσαίωνα (όπως η πλειοψηφία όσων διαβάζω) αλλά στη σύγχρονη εποχή, και ο ιός είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Το Κοράκι θα αγοραστεί σύντομα.
 
@Σελεφά
Δεν μου άρεσαν
Ο τελευταιος πιστολέρο
Αν διάβασες μόνο αυτό, είναι λογικό. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω διαβάσει.
Στο περίπου
Το αυτό
Απο τα καλύτερα βιβλία του Κινγκ για μένα! Τα άλλα δεν τα έχω διαβάσει
Μου άρεσαν
Η λάμψη
Νεκρωταφείο ζώων
Συμφωνώ για αυτά τα δύο. Τα άλλα δεν τα έχω διαβάσει

@ΜιΛάμπρος
Ντολόρες Κλέμπορν,
Αυτό είναι απο τα βιβλία που δεν έχω διαβάσει και απο τα λίγα πλέον που θα ήθελα να διαβάσω. Μου το θύμησες και θα κοιτάξω να το πάρω κάποια στιγμή.

@Νικόλας Δε Κιντ
το "Νυχτερινή Βάρδια"
Και εδώ συμφωνώ!
πιστεύω πως εδώ και αρκετά χρόνια τα βιβλία του τα γράφει μια συγγραφική ομάδα κι αυτός απλά επιμελείται.
Αυτό το έχω ξανα διαβάσει και πλέον το πιστεύω και εγώ. Τα βιβλία που έχει γράψει μέχρι τη δεκαετία του 80 και άντε αρχές 90, είναι αρκετά διαφορετικά απο τα πιο "νέα". Καλή η εμπορευματοποίηση των βιβλίων, αλίμονο, αλλά κάπου να υπάρχει και ένα όριο. Και για τις ταινίες επίσης συμφωνώ. Κάπιοια βιβλία του έχουν γίνει πολύ ωραίες ταινίες!
 
Θυμήθηκα πως κάποτε είχα διαβάσει τον 1ο τόμο του Μαύρου Πύργου και μου είχε αρέσει.
Φαινόταν ξεκάθαρα πως ο Κινγκ ήταν νέος και ανώριμος συγγραφικά και ήταν εμφανείς επίσης οι επιρροές του από φάνταζι, Τόλκιν, αρθουριανό κύκλο, γουέστερν κλπ. Μου άρεσε ο αυθορμιτισμός λοιπόν του κειμένου, αλλά μάλλον αυτό δεν ήταν αρκετό για να με κάνει να συνεχίσω τη σειρά.
 
@Νικόλας Δε Κιντ είσαι απο τους πολύ λίγους που τους έχει αρέσει ο 1ος τόμος. Εμένα δεν μου είχε αρέσει, αλλά επειδή είχαν προηγηθεί οι αναγνώσεις βιβλίων του που μου άρεσαν, είπα να του δώσω άλλη μία ευκαιρία και πήρα και το δεύτερο τόμο. Μετά κόλλησα...
Τολκιν δεν έχω διαβάσει. Δεν ξέρω πως το έχω καταφέρει αυτό :ντροπή:
 
Top