Προτάσεις για βιβλία επιστημονικής φαντασίας

Σήμερα αγόρασα το " 2001:A Space Odyssey" του Άρθουρ Κλαρκ και τα "Fahrenheit 451" και " The Illustrated Man" του Ray Bradbury.
 
@Νιλς μιας που βλεπω οτι έχεις εντρυφησει στο θεμα βιβλια ΕΦ για προτεινε μου καποιο. Ποιο ειναι ας πουμε το καλυτερο που έχεις διαβασει. Η αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις ένα πες μου τα δυο τρια αγαπημενα σου. Να σου πω οτι ειμαι τελειως αρχάριος στο είδος, 2-3 εχω διαβασει όλα και όλα το ενα εξ αυτων ήταν το "1984" που μου άρεσε πολύ, αλλα λεω κάποια στιγμη να δοκιμασω να διαβασω, όποτε ας έχω κανένα υπόψη.
 
Προτείνω:
α) Οι Επικυρίαρχοι : Το τέλος της Αθωότητας (του Άρθουρ Κλαρκ). Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Σκάνε στην γη εξωγήινοι. Οι οποίοι είναι ευφυή όντα και θέλουν να μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά. Γιατί όμως; Σε τι σκοπεύουν; Αριστουργηματικά γραμμένο. Παρακολουθείς την εξέλιξη μέσα από την ιστορία κάθε φορά διαφορετικού προσώπου. Ένα βιβλίο μόνο του, χωρίς συνέχειες.
β) Εμείς (του Ευγένιου Ζαμυάτιν). Κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρχει μία μονοκρατορία. Σου ρυθμίζουν πρόγραμμα, διατροφή και δουλειά. Με έναν όρο. Να υπακούς; Και αν κάποια δεν θέλει να υπακούσει; Και αν ερωτευτείς την κάποια; Μεγάλο σε έκταση οκ, αλλά απίστευτη σύλληψη. Είναι το 1984 μισό αιώνα πριν.
γ) Θαυμαστός καινούριος κόσμος (του Άλντους Χάξλεϋ): Θα σου θυμίσει πολύ το 1984. Ευγονική, πρόγραμμα, απόκλιση. Αυτό.
Εξαρτάται όμως τι θες.
 
Οκ. Αν και όπως είπα δεν είμαι τόσο φαν του είδους, ουτε είναι απο τα είδη βιβλιου που με τραβάει ιδιαίτερα άλλα είπα να το δοκιμασω.
 
Τέλος ο ''Υπερίων'' του Dan Simmons. Αξιολόγηση εδώ. Έπαθα ζημιά. Πάμε τώρα για την συνέχεια / κλείσιμο, με τίτλο ''Η Πτώση του Υπερίωνα''.
 
Μόλις τελείωσα την "Πτώση του Υπερίωνα''. Συγκλονιστικό βιβλίο. Αξιολόγηση εδώ. Εφάμιλλο του πρώτου (''Υπερίων''). Πάμε τώρα για το ''Πικ-νικ δίπλα στον δρόμο'' των Αδελφών Στρουγκάτσκι, που ήταν και πρόταση του @Νικόλας Δε Κιντ.
 
Μόλις ολοκλήρωσα το Όρυξ και Κρέικ της Μάργκαρετ Άτγουντ. Καταπληκτική παρουσίαση εδώ. Θα πιάσω τώρα την Δύναμη της Ναόμι Άλντερμαν, βιβλίο, για το οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα είχε πει ότι ήταν το καλύτερο βιβλίο που είχε διαβάσει στη χρονιά εκείνη.
 
Φινίτο το "Σιλό'' του Χιου Χάουι. Αξιολόγηση εδώ δας. Πολύ καλό δυστοπικό μεταποκαλυπτικό. Παραπονιέμαι για δύο λόγους: α) είναι στην φύση μου. β) θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.
 
Εκπληκτική η αρχική τριλογία του Θεμελίου του Ισαάκ Ασίμωφ, την οποία επεχείρησα να παρουσιάσω συνοπτικά εδώ για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας.
Τρομερό οικοδόμημα από τον μεγάλο αυτό Αμερικανό. Αξίζει οπωσδήποτε να το διαβάσουν οι φίλοι της ΕΦ.
 
Έχω ακούσει καλά λόγια για το "Το πρόβλημα των τριών σωμάτων" του Cixin Liu και σκέφτομαι να το ξεκινήσω στο άμεσο μέλλον.
Επίσης αν διαβάζεις στα αγγλικά κοίτα το "The Expanse Series" του James Correy. Εγώ έχω διαβάσει για την ώρα μόνο το 1ο βιβλίο "Leviathan Wakes" και μου άρεσε αρκετά. Δεν είναι κλασικό scifi όπως των Κλαρκ και Ασιμωφ, αλλά είναι ωραίο κατά τη γνώμη μου.
 
Παιδιά, μόλις τελείωσα Το Τέλος Της Αιωνιότητας" ("The End Of Eternity"). Αξιολόγηση εδώ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ. Βρισκόμαστε κάπου κάποια στιγμή στο μέλλον όπου υπάρχει μία υπηρεσία, η οποία κάνει τροποποιήσεις στο παρελθόν προκειμένου να είναι καλύτερο το μέλλον. Τι ιδέα! Και μιλάμε για το 1955! Τρομερό βιβλίο. Πριν πατήσω pause στον Ασίμωφ, θα διαβάσω τώρα και το "Ακόμα και οι θεοί''.
Συμφωνώ απόλυτα, το έχω διαβάσει 4 φορές!
 
Top