Πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο δημόσιο σχολείο;

Πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο;


  • Total voters
    17
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά δεν νομίζω ότι φταίει τόσο το περιεχόμενο μιας οποιαδήποτε συζήτησης για την άσχημη τροπή
Κι όμως, η εμπειρία λέει πως φταίει το θέμα. Συγκεκριμένα τρία θέματα που διαπιστωμένα χαλάνε καρδιές, δημιουργούν έριδες κτλ είναι: θεός, κάπνισμα, πολιτική αν και σίγουρα υπάρχουν και μερικά άλλα.

Αναρωτιέμαι αν μια λύση θα ήταν να αποκλείονται οι συζητήσεις αυτές.:χμ:
Είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει την διαχείριση ξανά και ξανά κι ίσως θα πρέπει να την ξανααπασχολήσει. Είναι κρίμα να πέφτουμε στην ίδια παγίδα, κάθε φορά, να χαλάμε καρδιές, να δημιουργούμε στρατόπεδα και να βλέπουμε αγαπημένα μέλη να αποχωρούν πικραμένα.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ακόμα και από κοντά χαλάει το κλίμα με τέτοιες κουβέντες. Ακόμα κι όταν γίνονται με αγαπημένους φίλους ή συγγενείς. Άνθρωποι είμαστε και Έλληνες μάλιστα, θερμόαιμοι. Όπως είπε κι ο Ντοστό μπορεί να πούμε και καμιά λέξη παραπάνω. Δεν χρειάζεται να κρατάμε κακίες. Κι αν νιώθουμε ότι μια στιγμή το κλίμα δεν μας σηκώνει, θα μας σηκώσει μια χαρά την επόμενη :)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν έχεις κι άδικο πως κι από κοντά μπορεί να πάει στραβά. Όμως εκεί η προσωπική επαφή, λειτουργεί σαν μεγάλη ασπίδα προστασίας. Εδώ διαπιστωμένα η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν είναι πολύ κρίμα όταν ένα μέλος αποχωρεί από το φορουμ για πάντα και μάλιστα πικραμένο; Ή όταν δημιουργούνται παρατάξεις, συμπάθειες και αντιπάθειες, (αντιπάθειες που μένουν!) επειδή κάποια μέλη βρέθηκαν να συμμαχούν στον πόλεμο κάποιας τέτοιας κουβέντας;

Εντωμεταξύ έχει την πλάκα του.. π.χ. ανάμεσα στον Α και στην Β ξεκινά μια έντονη συμπάθεια, κι ανάμεσα στον Α και τον Γ μια έντονη αντιπάθεια, γιατί οι απόψεις τους ταυτίστηκαν στο θέμα του θεού. Εάν είχε τύχει η κουβέντα να είναι για το κάπνισμα, ο Α θα βρισκόταν να συμπαθεί τον Γ και να αντιπαθεί την Β.
:ρ

Βγαλμένα από την ζωή ( στο φόρουμ...)
 
Last edited by a moderator:
Επειδη καποιο μελος ενεπλεξε το ονομα μου,υστερα απο τα γεγονοτα, εγω θα διευκρινισω το εξης.

1)Εξεθεσα την προσωπικη μου αποψη ΧΩΡΙΣ να προσβαλω /κατακρινω/χαρακτηρισω κανεναν,οπως συνεβη προς εμενα.Και παλι η απαντηση μου εστιασε στην αποκρουση αυτων των χαρακτηρισμων με επιχειρηματα και δεν εθιξε κανεναν σε προσωπικο επιπεδο.

2)Η λυση δεν ειναι να αποσιωπωνται αληθειες και να υπαρχει λογοκρισια.Απλως με την τριβη μαθαινεις να απιοφευγεις ευθειες αντιπαραθεσεις με συγκεκριμενα μελη που δε σου ταιριαζει το στιλ τους και που η χημεια σας στη συζητηση ειναι κακη.Τοσο απλο..

3)Οσο κι αν η εγγυτητα αμβλυνει καταστασεις,εγω πιστευω πως δεν ειναι πανακεια.

4)Θεωρω ατυχη την επιλογη του Στρατη κ της Διατσεντας να αποχωρησουν και θα προτιμουσα να την ανακαλεσουν,αλλα ο καθενας αποφασιζει καλυτερα για τν εαυτο του.
Η αποχωρηση τους ομως δεν μπορει να ενοχοποιει αυτοματα κανεναν απο τους συνομιλητες τους ,επειδη ετυχε να διαφωνησουν μαζι τους.
Στοχος του φορουμ ειναι αλλωστε η καταθεση διαφορετικων-ενιοτε συγκρουομενων αποψεων.Δεν ειναι ακαδημαικο συνεδριο ,ουτε παραλληλοι μονολογοι.
Προσωπικα διαφωνω καθετα με το Ναπολεοντα σε πολλα ζητηματα πολιτικης κ θρησκειας.Πιθανον κ να ξαναγινει.Ωστοσο μου ειναι συμπαθης,εχει ενδιαφερον ως συνομιλητης
και ποτε δεν προβηκαμε σε προσωπικους χαρακτηρισμους η προσβολες.Ξεραμε δε που να σταματησουμε τη συζητηση,χωρις κανενας απο τους δυο να χωλωθει.
Αυτο που μας εμεινε ,πιστευω ,ειναι η διαφορετικη θεαση των πραγματων κι ισως κ κατι μαθαμε ο ενας απο τον αλλον απο τις μικρες μας διαφωνιες.
Θεωρω κατι τετοιο ακρως γονιμο.
@ΧΡΗΣΤΟ,κι οι δυο υπηρξαν φοβερα ταλεντα,εγω ομως ψηφιζω δαγκωτο Σπανουλη
γι αυτο το...ματι που "γυαλιζει" ,για το εκρηκτικο παιχνιδι και την αοκνη παρουσια στην Εθνικη -εκτος περιοδων με τραυματισμους.Μου κακοφαινεται παικτης που μενει στην ενεργο δραση,τσεπωνει τοσα χρηματα,
αλλα αποχωρει απο την Εθνικη της χωρας του.
Αγαπω ολες τις ομαδες -ιδιως οταν παιζουν στο εξωτερικο(πχ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ)
Θεωρω ομως φαουλ του Σπανουλη ,που εφυγε ετσι απο τον Παναθηναικο,ο οποιος του φερθηκε καλα κ τον στηριξε οταν πηγε στο ΝΒΑ.
Μου χτυπησε ασχημα που πηγε στον αιωνιο αντιπαλο του!
!
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σχετικά με αυτά τα δύο σημεία:

Η λυση δεν ειναι να αποσιωπωνται αληθειες και να υπαρχει λογοκρισια.
Στοχος του φορουμ ειναι αλλωστε η καταθεση διαφορετικων-ενιοτε συγκρουομενων αποψεων.
...να κάνω μια διευκρίνηση, γιατί την βλέπω συχνά αυτήν την παρεξήγηση.

Στόχος του συγκεκριμένου φόρουμ είναι να μιλάμε για τα βιβλία, την λογοτεχνία και την γλώσσα, πράγμα που υπάρχει ξεκάθαρο στον Κανονισμό.

Το να έχουμε επιλέξει να μην μιλάμε π.χ. για πολιτική και θεό, αλλά να μιλάμε για βιβλία, λογοτεχνία, γλώσσα, δεν αποτελεί λογοκρισία. Είναι σαν να πηγαίνει να παίξει ποδόσφαιρο κάποιος στο γήπεδο του βόλεϊ, και να διαμαρτύρεται που δεν τον αφήνουν.. (οι "φασίστες".. :ρ )


Το σχόλιό μου δεν είναι προσωπικά για σένα, Φαντίνα. Πάει γενικότερα και νομίζω πως είναι σημαντικό θα μην ξεχνάμε τους σκοπούς ύπαρξης του φόρουμ.
 
Απλως με την τριβη μαθαινεις να απιοφευγεις ευθειες αντιπαραθεσεις με συγκεκριμενα μελη που δε σου ταιριαζει το στιλ τους και που η χημεια σας στη συζητηση ειναι κακη.Τοσο απλο..
Τα' πες όλα...

Υ.Γ. Τεράστιος παίκτης ο Σπανούλης αλλά αν ήμουνα προπονητής θα ήθελα τον Διαμαντίδη στην ομάδα μου. :) Κάνει περισσότερα πράγματα απο τον Σπανούλη στο γήπεδο. Μιλάω καθαρά "παικτικά" χωρίς να ανακατεύω χαρακτήρες κλπ
 
Το βιβλιο απο μονο του συνιστα πεδιο βαθια πολιτικο απο τη φυση του και το ρολο του στην Ιστορια.
Επιπλεον τα πιο αξιολογα βιβλια διατρεχονταν απο προβληματισμους πολιτικης,θεολογικης η φιλοσοφικης υφης.Το βιβλιο ειναι η ιδια η ζωη εν τελει.Ειναι αδυνατο να εκλειψουν αυτα.Και το παρον επιμαχο νημα απο βιβλιο ξεκινησε.Η συζητηση "σε παει"ενιοτε κι απο την αλληλεπιδραση με τους αλλους.
ΥΓ Ζητω συγνωμη αν ο ορος λογοκρισια ακουστηκε βαρυς.Εννοω αποκλεισμος,διαγραφη,απορριψη ενος νηματος κλπ.
@Λευτερη,πραγματι,ο Διαμαντιδης ισως ειναι πιο all around παικτης.Αλλα ο Σπανουλης ειναι διαχρονικη συμπαθεια!!!

Υ.Γ. Θυμιζουμε στους αποχωρησαντες,Στρατη,Διατσεντα, οτι τους ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!!
 
Last edited:
Η λυση δεν ειναι να αποσιωπωνται αληθειες.
Άλλο πράγμα να αποσιωπώνται αλήθειες κι άλλο να μην κουβεντιάζουμε κάθε είδους θέμα.:)

Απλως με την τριβη μαθαινεις να απιοφευγεις ευθειες αντιπαραθεσεις με συγκεκριμενα μελη που δε σου ταιριαζει το στιλ τους και που η χημεια σας στη συζητηση ειναι κακη.Τοσο απλο..
Ναι, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια ιδιοσυγκρασία. Κάποιος δηλαδή μπορεί να ενοχληθεί και να αποχωρήσει πριν προλάβει να μάθει αυτό που λες.

Το βιβλιο απο μονο του συνιστα πεδιο βαθια πολιτικο απο τη φυση του και το ρολο του στην Ιστορια.
Επιπλεον τα πιο αξιολογα βιβλια διατρεχονταν απο προβληματισμους πολιτικης,θεολογικης η φιλοσοφικης υφης.Το βιβλιο ειναι η ιδια η ζωη εν τελει.Ειναι αδυνατο να εκλειψουν αυτα.Και το παρον επιμαχο νημα απο βιβλιο ξεκινησε.Η συζητηση "σε παει"ενιοτε κι απο την αλληλεπιδραση με τους αλλους.
Νομίζω πως έχει βάση αυτό που λες. Γι'αυτό εξάλλου δεν διατυπώνω κάποιο αυταπόδεικτο γεγονός (ότι δηλαδή η συζήτηση περί πολιτικής και θρησκείας στο φόρουμ δεν έχει νόημα), αλλά απλώς εκφράζω έναν προβληματισμό, ούτε καν γνώμη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως χαίρομαι που δεν βρίσκομαι στη θέση των παιδιών στη διαχείρηση.

Με κάλυψε ο Λευτέρης, Φαντίνα. Άσε που για μένα χρονιά σαν αυτή που πραγματοποίησε ο Διαμαντίδης τη σεζόν 2010-2011, ο Σπανούλης δεν έχει κάνει, όχι ακόμα τουλάχιστον. Τα σάρωσε όλα.

@Πωλίνα
Δεν διαγραφονται τα αυταποδεικτα!
Διαμαντιδης :))))

Τώρα σε διάβασα.
:χαχα:
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω πως λέμε τίποτα αλήθειες. τα ψέματά μας λέμε, ο καθένας.. τις προσωπικές μας πλάνες εκθέτουμε σαν αυταπόδεικτες αλήθειες..
 
Χτες έλειπα και δεν πήρα χαμπάρι τα γεγονότα,κρίμα που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα...

Δύο πράγματα αποδείχθηκαν:A.Άνθρωποι μορφωμένοι,με σημαντική κοινωνική εμπειρία και ηλικίας >30-35 δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την συζήτηση σε ποιοτικό επίπεδο με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί.Β.επικεντρωθήκαμε στην θεωρητική κουβέντα χωρίς να σταθούμε στις πρακτικές λύσεις όπως ζητούσε και ο τίτλος του νήματος.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τις "καυτές πατάτες",την επόμενη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι,δεν γίνεται να μη συζητάμε.Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς,όσο υπάρχει Ιστορία, Κοινωνιολογία,Θεολογία,και λογοτεχνικά έργα με θέση πάνω στα πολιτικά ζητήματα.Όλα αυτά είναι "συγκοινωνούντα δοχεία".

Είναι προφανές πως κακώς Στράτης και Διατσέντα δήλωσαν ότι φεύγουν.Η αποχώρηση δεν είναι ποτέ λύση,το έχω αναφέρει κι αλλού-το θέμα του νήματος είναι ζόρικο γι αυτό χρειαζόμαστε "όλα τα λουλούδια για ν'ανθίσουν".Ας το ξανασκεφτούν για μερικές μέρες κι ύστερα πιο νηφάλια να επανακάμψουν.Κανείς δεν περισσεύει...
 
Στράτη, αν περάσεις καμιά βόλτα από δω σαν ανώνυμος επισκέπτης, θα ήθελα να ξέρεις πως θεωρώ την αποχώρησή σου άτυχη και άδικη παρόρμηση που στενοχωρεί όσους σε γνώρισαν
τι ψέμα, παραμένεις εξίσου μυστήριος με την πρώτη μέρα που κατέφτασες και μίλησες για τους χιλιάδες φίλους σου που κάνουν υπομονή...
και σε συμπάθησαν μέσα από τις αναρτήσεις σου. Θα ευχόμουν να αναθεωρήσεις, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω...

Ο Φαροφύλακας έχει απόλυτο δίκιο ότι τέτοιες κουβέντες αναπόφευκτα καταλήγουν σε στενοχώρια - εξού και μόλις τώρα αντελήφθην την απαράδεκτη φυγή σου, καθώς συνειδητά απείχα απ' αυτό το θέμα. Είναι κρίμα να χαλάμε την καρδιά μας κουβέντα στην κουβέντα σε ένα φόρουμ που μαζευτήκαμε για να περνάμε όμορφα.
 
Last edited:
Συμφωνω κι εγω.Πρεπει να ηρεμησουμε λιγακι σε αυτο το νημα.

Μηπως πηρε το ματι σας το τελευταιο βιβλιο που αγορασε ο Αγγελος;
Τι λετε να παμε να το συζητησουμε λιγακι :φρύδια::φρύδια::φρύδια:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δύο πράγματα αποδείχθηκαν:A.Άνθρωποι μορφωμένοι,με σημαντική κοινωνική εμπειρία και ηλικίας >30-35 δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την συζήτηση σε ποιοτικό επίπεδο με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί.
θα επιμένω, φίλε Μπου, πως μια χαρά ξέρουμε να τα συζητάμε αυτά τα πράγματα από κοντά. Στα φόρουμ πάει διαπιστωμένα λάθος. Δεν ξέρω τί ακριβώς φταίει, αλλά αυτή η φόρμα επικοινωνίας δεν είναι κατάλληλη για τα συγκεκριμένα θέματα.

Διαπιστωμένο μέσ' στα χρόνια...
 
Συμφωνω κι εγω.Πρεπει να ηρεμησουμε λιγακι σε αυτο το νημα.

Μηπως πηρε το ματι σας το τελευταιο βιβλιο που αγορασε ο Αγγελος;
Τι λετε να παμε να το συζητησουμε λιγακι :φρύδια::φρύδια::φρύδια:
:χαχαχα::χαχαχα: Ευτυχώς πέρασε στα ψιλά :χαχαχα: :χαχαχα:
 
@Μπου.
A.Άνθρωποι μορφωμένοι,με σημαντική κοινωνική εμπειρία και ηλικίας >30-35 δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την συζήτηση σε ποιοτικό επίπεδο με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί.Β.επικεντρωθήκαμε στην θεωρητική κουβέντα
Προσωπικα εξαιρω τον εαυτο μου απο αυτο το "εμεις".Ο καθενας ειναι υπευθυνος μονο για τα δικα του λεγομενα κιι εγω ειδα οι περισσοτεροι μια χαρα ανταποκριθηκαμε στον προβληματισμο του νηματος.Απο κει και περα οι συζητησεις διακλαδιζονται -δεν ειναι επιστημονικες εισηγησεις, ειναι διαλογος κ παντα υπεισερχονται πολλες παραμετροι σε τετοια ζητηματα,οπως η Παιδεια κλπ.
Η δε δικη μου θεση μου αφορουσε ευθεως το θεμα,ειχε εναν καθαρα παιδαγωγικο και πρακτικο προσανατολισμο κι ηταν μια χαρα μες στη συζητηση.Επισης σταθηκα σε σχολια αλλων.
Η τροπη ηταν επιλογη αλλων,το ιδιο κι οι αποχωρησεις που μας ξαφνιασαν ολους κι ολοι θα θελαμε να ανακληθουν.

@Χρηστο Αλεξανδριδη.Το αν καποιοι εχουν στην" ιδιοσυγκρασια" τους να αποχωρουν,αυτο ειναι δικο τους θεμα οχι δικο μου.Και μπορει να προκυψει σε οποιαδηποτε απροσδοκητη αφορμη δεν ειναι ζητημα συγκεκριμενων νηματων.Τελοσπαντων δεν αξιζει να το κουρασουμε αλλο,στο κατω-κατω ,ο,τι και να λεμε εμεις ,φοβαμαι οι αποφασεις ειναι απο αλλου ειλημμενες.
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Η Λεσχη του Βιβλιου εχει τον εξης σκοπο (απο τον Κανονισμο) :

"Η Λέσχη τού Βιβλίου" είναι ένας διαδικτυακός τόπος που έχει ως σκοπό να αποτελέσει έναν κυβερνοχώρο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών, ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για το βιβλίο, την λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα.

Γενικα, το φορουμ ειναι ανοιχτο και για συζητησεις εξω απο τη θεματολογια, ομως λογω της διαχρονικα κακιας εμπειριας με συγκεκριμενα θεματα θα παρακαλουσαμε να αποφευχθουν απο εδω και στο εξης συζητησεις για τον θεο, την πολιτική και το καπνισμα.

Ευχαριστουμε για την κατανοηση.

Το νημα ειναι κλειδωμενο. Ιδεες, παρατηρησεις και σχολια με π.μ.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top