Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Κατά τύχη είδα ότι οι εκδόσεις Anubis ασχολήθηκαν ξανά με τη σειρά forgotten realms και κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία τα οποία και αγόρασα σήμερα

Ρ. Α. Σαλβατόρε - Οι σύντροφοι
Ρ. Α. Σαλβατόρε - Οι χαμένες ιστορίες

Και τα δύο από το public, 13,50€ το καθένα
 
Αρχές Φθινοπώρου αγόρασα το Ζιζάνια, Σύγχρονος οδηγός αναγνώρισης και αντιμετώπισης του Βασιλάκογλού
εκδ Σύγχρονη Παιδεία
αν έχεις κηπάκο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο
 
Σήμερα παρήγγειλα το Καρμίλα από το βιβλιοπωλείο Μάτι (είδα πως λέγονται Εκδόσεις Μάτι). Το βρήκα σε τιμή χώμα, 8,50 € με μεταφορικά.

Είναι σκληρόδετη έκδοση και δεν αντιστάθηκα στο εξώφυλλο.

Πρόκειται για μια νουβέλλα του Le Fanu από την οποία εμπνεύστηκε ο συγγραφέας του Δράκουλα.

'Ηθελα μια ιστορία για βαμπίρ η οποία θα είναι λιγότερο τρομακτική από Δράκουλα και το βιβλίο αυτό είναι το ιδανικό από συγγραφέα μάλιστα εποχής βικτωριανής ο οποίος ζούσε παλιότερα και από Τόλκιν ή τον συγγραφέα του Δράκουλα.

Το μόνο μελανό σημείο είναι οι 160 σελίδες, αν ήταν 250 θα ήμουν πιο ευχαριστημένος αλλά και πάλι πιστεύω πως έκανα καλή αγορά.
 
Last edited:
Σήμερα παρήγγειλα το Καρμίλα από το βιβλιοπωλείο Μάτι (είδα πως λέγονται Εκδόσεις Μάτι). Το βρήκα σε τιμή χώμα, 8,50 € με μεταφορικά.
Η καλύτερη έκδοση που κυκλοφορεί είναι από ARS Nocturna. Πολύ προσεγμένο βιβλιαράκι με μια εξαιρετική εισαγωγή πάνω στον μύθο των βαμπίρ, εικονογράφηση, σκληρό εξώφυλλο και άριστη ποιότητα χαρτιού.
Προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Δράκουλα του Μπραμ Στόουκερ, το οποίο το είχα βρει βαρετό.

Επίσης, η Καρμίλλα σαν ιστορία είναι αρκετά πιο προκλητική και τολμηρή σε σχέση με την ιστορία του Κόμη.

Νομίζω περισσότερο σημασία έχει το λογοτεχνικό βάρος κάθε σελίδας παρά ο συνολικός τους αριθμός, εν τέλει.
 
Εγώ αγόρασα το βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά από εκδόσεις καρακωτσόγλου.

Έχω ακούσει και τις δύο πλευρές. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο Δράκουλας είναι καλύτερος επειδή είναι πιο δημοφιλής όμως ξεχνάνε πως ο θρύλος του Κόμη Δράκουλα που έμενε σε κάστρο στην Ρουμανία προϋπήρχε του ομώνυμου βιβλίου και ίσως για αυτό να απέκτησε μεγαλύτερη δημοφιλία.
 
Το τσέκαρα από περιέργεια το ARS Nocturna, το οποίο είναι ακριβότερο, αλλά είδα πως το εξώφυλλο που κυκλοφορεί είναι μαλακό σε αυτό, έχει μόνο περισσότερες σελίδες, μάλλον λόγω εικονογράφησης όπως είπες.

Εγω πήρα με σκληρό εξώφυλλο την έκδοση του 2015 αλλά έχει λιγότερες σελίδες.
 
έχει μόνο περισσότερες σελίδες, μάλλον λόγω εικονογράφησης όπως είπες.
Λόγω της εκτενούς και εμπεριστατωμένης εισαγωγής - μελέτης στον μύθο των βαμπίρ και την εμφάνιση τους στη λογοτεχνία. :)
 
Λόγω της εκτενούς και εμπεριστατωμένης εισαγωγής - μελέτης στον μύθο των βαμπίρ και την εμφάνιση τους στη λογοτεχνία. :)
Δεν το ήξερα. Το είχα πετύχει στο skroutz αλλά από την μια έγραφε μαλακό εξώφυλλο, από την άλλη το άλλο μου άρεσε καλύτερα το οποίο είναι σκληρόδετο και ακόμα είδα πως το ένα εκδόθηκε το 2008 και αυτό που πήρα εκδόθηκε το 2015.

Τέσπα, δεν πειράζει αλλά μου κάνει εντύπωση που τα ίδια βιβλία εκδίδονται από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους.Και ο δράκουλας από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους έχει εκδοθεί με διαφορετικό εξώφυλλο.

Το ένα είναι 160 σελίδες περίπου και αυτό που προτείνεις 221, οπότε 60 σελίδες παραπάνω.
 
Μετά την δουλειά ταξίδεψα σχεδόν με ταχύτητα φωτός στο κέντρο και συγκεκριμένα στο bookplus τσιμπώντας δύο βιβλιαράκια, που βρισκόντουσαν απο καιρό στην λίστα. Τον δον υπαστυνόμο του Καρακίτσου και το μέξικαν γκόθικ της Μορένο Γκαρσία ( της γνωστής :ρ)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μια μικρή βόλτα σε βιβλιοπωλείο σήμερα και συμπλήρωσα την ντάνα με τα αδιάβαστα με τα παρακάτω:

Η γυναίκα της άμμου - Άμπε Κόμπο
Η σκοτεινή όψη των πραγμάτων - Μάριο Αντρέα Ριγκόνι
Λούμπεν Μυθιστορηματάκι - Ρομπέρτο Μπολάνιο
 
Πολύ ατμοσφαιρική η Καρμίλα και πολυ ιδιαίτερη, αν και γώ την είχα διαβάσει στα αγγλικά. Βλέποντας τα εξώφυλλα κιόλας των ελληνικών εκδόσεων, φαίνεται πως έκανα πολύ καλα :ανέκφραστος:

Είχα κολλήσει τόσο πολύ με το βιβλίο που είχα ανακαλύψει μια διαδικτυακή σειρα βασισμένη σε αυτό και ένα μικρό obsession το είχα πάθει ομολογώ. Και είχε τέτοια απήχηση που βγήκε και ταινία ως συνέχεια της σειράς. Μα κοιτάξτε εδώ !

 
Last edited:
Ένα βιβλίο μέσα σ' ένα βιβλίο. Βιβλίο μπάμπουσκα!
Ασε που νομίζω οτι ελεγε ο συγγραφεας πως δεν το εχει διαβασει ακομη

Ανακεφαλαιωση: Διαβαζα χθες, στο βιβλιο που διαβαζα, για το βιβλιο αυτό, οτι ο συγγραφέας (του βιβλιου που διαβαζα) δεν εχει διαβάσει το βιβλιο που αγόρασες
 
Last edited:
Ανακεφαλαιωση: Διαβαζα χθες,, στο βιβλιο που διαβαζα, για το βιβλιο αυτό οτι ο συγγραφέας (του βιβλιου που διαβαζα) δεν εχει διαβάσει το βιβλιο που αγόρασες
Δηλαδή αγόρασα ένα βιβλίο για το οποίο διάβασες σε ένα βιβλίο ότι αυτός που έγραψε το βιβλίο που διάβασες δεν έχει διαβάσει το βιβλίο που αγόρασα να διαβάσω. ΟΚ! Το ξεκαθαρίσαμε.
 
Top