Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Είμαι και εγώ από αυτούς που φοράνε την μάσκα συνέχεια και σε τέτοιες συζητήσεις δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμία όρεξη να κολλήσω τίποτα και να τρέχω στα νοσοκομεία. Μερικές φορές που βγάζω το σκύλο μου βόλτα σε αλάνες που δεν υπάρχει κανείς σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων, δεν μου άρεσε που ήμουν υποχρεωμένος να την φοράω. Όταν λοιπόν έμαθα ότι δεν είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες αν δεν είμαστε πολλά άτομα (ευτυχώς το έμαθα νωρίς γιατί χωρίς τηλεόραση μπορεί να το μάθαινα αφού είχαμε εξαλείψει τον κορονόιό από προσώπου γης) και είπα μπροστά σε φίλους μου, ενώ βρισκόμασταν έξω για καφέ σε πάρκο και εγώ φορούσα την μάσκα μου, ευτυχώς που δεν είναι υποχρεωτική πλέον.
Φίλος: Μα εσύ είχες πει ότι την φοράς για να μην κολλήσεις τίποτα.
Εγώ: Ναι αλλά όταν πηγαίνω βόλτα το σκύλο μόνος μου είναι λίγο άκυρο να την φοράω.
Φίλος: Δεν φοβάσαι τώρα δηλαδή μην κολλήσεις τίποτα;
Εγώ: Έχεις δίκιο (το δίκιο που δίνεις όταν δεν έχει νόημα η κουβέντα για να σταματήσει)

Ψάχνουν να βρουν τρόπους να υποστηρίξουν την άποψη τους και γι' αυτό συμβαίνει αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προσπαθούμε να επιβάλουμε την άποψη μας παντού. Εγώ παράδειγμα δεν με νοιάζει που δεν φοράνε μάσκα ή δεν κάνουν εμβόλια. Φυσική ευγονική, μαζί με αυτούς θα φύγει και η χαζομάρα. (<- αστείο, δεν θέλω να πεθάνει κανείς)
 
Οταν βρισκομαι με φιλους δεν την φοραω, προσεχουν και ο κινδυνος για μεταδοση ειναι μικρος, αλλα εξω δεν μου παει η καρδια να την βγαλω (εκτος αν περπαταω πανω απο μια ωρα), ειδικα τωρα που ειναι ολοι γιολο.
Τωρα για το "εχεις δικιο" ειναι ενας πολυ καλος τροπος για να αποφυγεις πολλα.
 
Εγώ: Έχεις δίκιο (το δίκιο που δίνεις όταν δεν έχει νόημα η κουβέντα για να σταματήσει)
:προσκυνώ:
Πολύ εγώ αυτό, σε νιώθω. Και αίφνης, αλλαζει τροπή η κουβέντα και ρωτάω για λούπινα, ο πλέον αγευστος και βαρετός καρπός που εχω δοκιμάσει. :))))
 
Σε όσους φαίνεται καλή η ιδέα να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω κόλπο, για να μην την πατήσουν την αρχή μην αυτοσχεδιάσουν. Η φράση χρησιμοποιείται αυτολεξη. Έχεις δίκιο, όχι έχεις δίκιο είσαι ο καλύτερος και άλλα τέτοια.

Και το "άει γ...σου" επίσης...
Αυτό δεν σταματάει την κουβέντα :)))):)))):)))):)))):)))):χαχα::χαχα:
 
Η φράση χρησιμοποιείται αυτολεξη. Έχεις δίκιο, όχι έχεις δίκιο είσαι ο καλύτερος και άλλα τέτοια
Να σου πώ: Ειτε θα σταματούσα στο δευτερο δικιο (γιατι, λιγο οξυδερκής να ειναι ο αλλος, θα πιασει την αποχρωσα ειρωνεια που ακολουθεί με το "εισαι ο καλυτερος κλπ", ειτε θα το τροποποιούσα ως εξης: Έχεις δίκιο. Οοοοοοχι!*, Οτι εχεις δικιο, εχεις δικιο. (Η ταυτολογια κι η επαναληψη σε ολο της το μεγαλείο)

*Να τραβάει το οοοοοοχι, ανασηκωμένο φρύδι και η φάση ειναι η αναλογη "σε παρακαλω, δικά μου, εγώ κερνάω, μην το ξαναπεις, θα μαλώσουμε κλπ"
 
Δευτερα εκανα τη δευτερη δοση, χθες (Τριτη) ενιωθα οτι ζεσταινομουν, το ριχνω στη ζεστη. Με πιανει η μεση, το ριχνω στην καλοπεραση. Μολις νιωθω τα ματια μου να καινε και να τσουζουν, την ανθιστηκα και εβαλα θερμομετρο (38,6). Με το ντεπον που πηρα, ολα καλα, το βραδυ ημουν περδικι. Σημερα σηκωθηκα με δεκατα, πονολαιμο και ρινικη συμφορηση.
Οσοι με γιατροπορευουν, ξερουν οτι προτιμω 40 πυρετο, να τριπαρω κιολας, παρα πονολαιμο ή μπουκωμα. Με αυτα τα δυο μπαινω απο μονη μου στην κασα.
Μπούκουρας ακουει; :))))
 
Μονο μια ελαφρια ζαλαδα την επομενη μερα, που μαλλον δεν ηταν απο το εμβολιο. Δεν ξερω αν η απουσια συμπτωματων στην 1η δοση εχει να κανει με την ενυδατωση. Επινα πολυ νερο τοτε (περιπου 2,5 λιτρα), ενω στην δευτερη δοση την ειδα κακτος.
 
Μωρέ από πολλους/ες ακούω ότι η 2η δόση τους ψιλό τσακίζει ενώ στην 1η δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο και έχω να κάνω τη δεύτερη δόση σε 10 μέρες και σκέφτομαι πως μπορεί να είμαι. :μπρ: Τώρα πώς είσαι καλό μου; Συνήλθες καθόλου;
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξερω για τσιπακια του Μπιλ Γκειτς κλπ.

Αλλα αυτη η ιστορια με σκαναρισμα μπαρκοουντ για να εχεις δικαιωμα να κατσεις σε καφετερια κλπ μου κανει για σαιμπεροκατασταση και αλλες δυστοπιες τυπου 1984.

ΓΟΥΣΤΑΡΩ
 
Last edited:
Τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα γίνονται πραγματικότητα!!! Πόσο χαίρομαι που διάβασα αρκετά από αυτά και ξέρω πως να αποφύγω τις κακοτοπιές. :τρέχω:
Αν τη γλιτώσω και πεθάνω από φυσικά αιτία, θα το προσθέσω στα οφέλη του διαβάσματος.(μθ)

Εδιτ
Θα αδράξω βέβαια την ευκαιρία και θα ρωτήσω. Πόσοι βλέπουν σε αυτού του είδους βιβλία ταινίες, με εξαίρεση το 1984, μια χαρά την κοινωνία και τον κόσμο, μέχρι που βρίσκονται ένα τσούρμο ατίθασοι νέοι που τα βλέπουν αλλιώς και τα κάνουν όλα άνω κάτω;;
 
Last edited:
Το ότι η δεύτερη δόση αρκετοί είναι χάλια το έχω ξανακούσει. Ωστόσο, εγώ στη πρώτη δόση ήμουν του θανατά... Η δεύτερη -λογικά- θα γίνει την επομένη εβδομάδα.
Ελπίζω να μη συμβεί πάλι το ίδιο -ή κάτι χειρότερο- και να την βγάλω καθαρή.

Σκέφτομαι να μείνω στο κρεβάτι να πείνω νερό και να έχω κάποιο audiobook πρόχειρο. Ούτε καν το ebook δε θα ανοίξω για να μη πατάω το κουμπί για αλλαγή σελίδας μήπως και επηρεστεί το τσιπάκι. Δεν ξέρω αν είναι συμβατά.
Στη πρώτη δόση είχα το κινητό που έχει και bluetooth, οπότε είχε άμεση ανταπόκριση. 😁🤣
 
@Βάγγυ και @Σελεφά μπόλικο νερό, ξάπλα, και ντεπονακι πρόχειρο.
Τώρα πώς είσαι καλό μου; Συνήλθες καθόλου;
Αφού ξεπαστρεψα ένα πεπόνι ολόκληρο (απ' αυτά τα μεσαίου μεγ.), όπου σε κάθε ροδέλα που έκοβα, σκεφτόμουν την @Έλλη Μ, και ήπια κι άλλο ντεπον, ο πυρετός έπεσε, πριν λίγο που μετρήθηκα 36,7. Αλλά! Λαιμός και μύτη με βασανιζουν. Πήγα μέχρι το περίπτερο να πάρω καραμέλες fisherman's, ειχε με άσπρο και γαλάζιο ριγέ περιτύλιγμα. Ρωτάω ποιες είναι οι πιο τουμπανο, μου λέει οι άσπρες, και αμέσως μετά, με καχυποψία, με ρωτάει, τι τις θες τις καραμέλες για τον λαιμό; :))))
Μετά στον διάδρομο άκουγα την αντιεμβολιαστρια της πολυκατοικίας να φωνάζει σε καποιον: Θέλουν να μας ξεπαστρεψουν! (υποθέτω μιλούσε πάλι για τα εμβόλια). Α, ρε λέω. Βααασιλικος θαα γίινω στο πααράθυυυρι σουουου. Την άλλη φορά που με τσάκωσε είχε γουρλωσει και μάτια, και μέσα στα συνομωσιολογικα πετούσε και κάτι για διαβολια και τριβολια. Σκιαχτηκα.

Οπότε, κορίτσια μου, για καλό και για κακό, ακυρώστε ο,τι έχετε κανονίσει για 2-3 μέρες μετά το εμβολιο. Ευκαιρία για ξεκουραση και διάβασμα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Τσίου, περαστικά! Από ότι έχω ακούσει 2 - 3 μέρες κρατάει η αδιαθεσία, ελπίζω και σε σένα το ίδιο.
Ευτυχώς εγώ δεν είχα συμπτώματα εκτός από μια ελαφρά υπνηλία μετά την δεύτερη δόση, που ίσως οφειλόταν και σε έναν συνδυασμό κούρασης, ζέστης κτλ.

Έχω απορία γιατί αντιδράει ο κάθε οργανισμός διαφορετικά στα εμβόλια, δεν ξέρω γιατί κάποιος αρρωσταίνει ενώ κάποιος άλλος όχι. Έχω ακούσει κάνα δυο απόψεις, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει κάτι από αυτά.

Πόσοι βλέπουν σε αυτού του είδους βιβλία ταινίες, με εξαίρεση το 1984, μια χαρά την κοινωνία και τον κόσμο, μέχρι που βρίσκονται ένα τσούρμο ατίθασοι νέοι που τα βλέπουν αλλιώς και τα κάνουν όλα άνω κάτω;;
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας δυστοπίας που είναι ακόμα σε εξέλιξη και η πορεία θα έχει ενδιαφέρον στο τι αλλαγές ακόμα θα γίνουν και ποιες μπορεί να παγιωθούν. Ήδη ακούγεται για καταστήματα που θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και με ανησυχεί η διάσπαση που μπορεί να φέρει στην κοινωνία αυτή η κατάσταση.
 
Top