Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τυχερός.

Εμένα μου συμβαίνει σχετικά συχνά. Τελευταία φορά η οικοδέσποινα στην aribnb, που έγραψα πιο πάνω. Επέμενε σε small talk, ενώ εγώ είχα πιαστεί να τρώω δαμάσκηνα (καθώς παθαίνω στέρηση αν μείνω κάποιες ώρες δίχως φρούτα), βιαστικά ώστε να φύγω όσο πιο σύντομα σαν με δρασκελιές σαν μπαλαρίνος. Ομοίως κι όταν της παρέδιδα το διαμέρισμα. Μάζευα βιαστικά τις τελευταίες λεπτομέρειες, απαντώντας μονολεκτικά, ενώ επέμενε, κι εγώ έσπευδα διψώντας για την έξοδο όπως διψά για νερό ο ναυαγός της ερήμου.

Πριν από αυτό, μια άγνωστη κυρία εδώ στην βάση μου, η οποία έμοιαζε να με γνωρίζει καλά εμένα και όλη μου την οικογένεια, με έπιασε σε σμολ τοκ καθώς μπήκα στην αυλή και περπατούσα προς την είσοδο. Επέμενε να μου θέτει ερωτήσεις, ενώ απομακρυνόμουν, τις οποίες απαντούσα μονολεκτικά με "καλά" και "ναι" μέχρι να χαθώ από το οπτικό της πεδίο.

Πριν από αυτό ένας ακαθόριστα γνωστός, που του λέω απλά "καλημέρα" όταν διασταυρωθήκαμε τυχαία στο σταυροδρόμι. Πάσχιζε να πιαστεί σε σμολ τοκ, ξεκινώντας με "πώς μας κάνανε" κτλ. ομως είμαι έμπειρος, I got moves, και γλίστρησα και πάλι σαν χέλι.

Δεν φοράω axe. Κάτι άλλο είναι.
 
Μου αρέσει ο Ρίκυ Ζερβέ(Ζ), μου αρέσει και ο τρόπος που γελάει. Το γέλιο του είναι μεταδοτικό ❤
Κι εμένα μου αρέσει πολύ το χιούμορ του, Τσίου, πιο μαύρο πεθαίνεις. :)))) Επίσης ενώ δεν τρελαίνομαι για το περιβόητο βρετανικό accent η δική του προφορά μου ηχεί ευχάριστα.
 
@Ιαβερης ,ο άνθρωπος δεν παίζεται. Επίσης
ενώ δεν τρελαίνομαι για το περιβόητο βρετανικό accent η δική του προφορά μου ηχεί ευχάριστα.
Αυτο! :σύμφωνοι:
Πρώτον, χαίρομαι διότι βρήκα άνθρωπο να του γκρινιαξω για την βρετανική προφορά που κακοποιει τα αυτάκια μου (αυτή +2 γλώσσες, απαλευτη, για μένα, η κατασταση).
Δεύτερον, όντως, η δική του προφορά δεν με ενοχλεί καθόλου.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Ρίκης Ζερβέ στα στανταπ του κι όταν είναι καλεσμένος σε τοκ-σόου. Οι ταινίες του καθολου όμως.

Μαζι σας και στο μπρίτις άξεντ. Οπαδός της αμερικανικής προφορας...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
( Και χθες σμολ τοκ, από έναν κατασκευαστή αναμνηστικών με ξύλο, σε νησί, αλλά το έκανε σε όλους. Πήγα να κοιτάξω λίγο αφηρημένα τις κατασκευές, και ξαφνικά έπρεπε να απαντώ από πού είμαι κτλ... :γρμβ: )

Μου αρέσει όταν επικοινωνώ με κάποιον φίλο σε κάποιο "τσατ" (π.χ. Whatsapp) και τα Ελληνικά είναι υποδειγματικά, παρά το εφήμερο της συνομιλίας. Ελληνικά γράμματα αντί για γκρικλις, τόνοι, σωστή στίξη, σωστή ορθογραφία και σύνταξη. Διότι τελικά είναι απλό και γίνεται.
 
(Και χθες σμολ τοκ
Αν δεν πέφτεις σε ανθρώπους με το σύνδρομο του μεσίτη, μήπως η έκφραση σου παραείναι ζεστή; (κοίτα να δεις που θα σου ρίξω και φταίξιμο που δεν είσαι στριμμενο άντερο).
Εχω βρει κόλπο, πολλά χρόνια τωρα, αποφεύγω οπτική επαφή (αν δεν κοιτάς όποιον και ο,τι σε χαλάει, δεν υπάρχει🤫).
Στους πολύ κοινωνικούς ομως, όσο μπλαζέ και να φαίνεσαι, είναι δύσκολο. Δηλαδή, δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να τους κόψει τη φορά χωρίς να φανεί δύστροπος.

Δεν μου αρέσει που κάποιοι ιδιοκτήτες έφαγαν πίκρα με τον covid-19 και αποχαιρετώντας το airbnb, προσπαθούν να ισοφαρίσουν χασούρα και δάνεια ανακαίνισης, με εξωφρενικά ενοίκια. Μου διάβαζαν χθες κάτι αγγελίες για πλάκα, και μετά την 2η (δεν φημίζομαι για την υπομονή μου) μου 'ρθε να κάνω τον Σπύρο. Ελπίζω να τους μείνουν άδεια και έρημα (δεν φημίζομαι ούτε για την καλοσύνη μου).

Μου αρέσ—οχι. Πεθαίνω για μπρόμανσιΖ. Έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Τσανκ και Σλοθ, Πονς και Σμούκε, Ντέρεκ και Κεβ. Μπορείς να πιάσεις τις καρδούλες που βγαίνουν από τα όμορφα, αμυγδαλωτά μου μάτια.
 
Αααχχ ο Πόνς και ο Σμούκε :αγαπώ:. Εμένα μου αρέσει και η σχέση του Τζέιμι Μακένζι Φρέιζιερ με τον αγαπημένο μου Μέρταχ απο το outlander. Λέγατε και για προφορές πιο πάνω και ενώ αγαπώ τις διαφορετικές προφορές των Άγγλων, το τελευταίο διάστημα με ελκύει ολο και περισσότερο η χοντροκομμένη και με τραβηγμένα r προφορά των Χάιλαντερς. Κάποιες λέξεις απο αυτά που πιάνει το αυτί μου είναι Gaelic και πολύ μαρέσουν αλλα κατα κύριο λογο μιλάνε αγγλικά με την προαναφερθείσα προφορά. Υπάρχει μια αμεσότητα στο γεγονός οτι δεν ακούγεται καθόλου ίσως εκλεπτυσμένη.
 
Εεε Σκωτσέζικη και Ιρλανδική προφορά, για μένα, είναι από τις πιο ερωτικές, τόσο που αν βρεθώ στα μέρη τους κι ακούσω έστω και: com'ere ye goat, θα λιποθυμησω πιο εύκολα κι από ηρωίδα της Ράντκλιφ.
(Μου θύμισες ότι πρέπει να μάθω Ιρλανδικά 🥰)
 
@Αντέρωτας, δε νομίζω να τα καταφέρω μόνη μου. Επίσης έχω και πετριά. Θέλω να τα ξέρω όλα από τα πρώτα μαθήματα, δηλαδή να μπορώ να κατανοώ σαν native, πράγμα που δεν είναι λογικο, μετα έρχεται η παράλογη απογοήτευση και τα παρατάω:γρμβ:
 
Δεν μου αρέσει όταν κάποιοι " φιλόζωοι" βάζουν γυαλιά, καπέλα, κασκόλ, παντελονάκια, φουστίτσες ή παπούτσια στα κατοικίδιά τους και νομίζουν ότι είναι χαριτωμένο. Είναι ολοφάνερο ότι το ζώο δεν νιώθει άνετα με κανένα από αυτά και βασανίζεται. Δεν μιλάω φυσικά για τα ειδικά μπουφανάκια που βάζουν μερικοί γιατί όντως κάποια ζώα είναι πιο ευάλωτα στο κρύο και σίγουρα χρειάζονται κάποια προστασία από το ψύχος. Όμως όλα τα υπόλοιπα που γίνονται για μια cute φωτογραφία με εκνευρίζουν πάρα πολύ. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι χαριτωμένο. Είναι τραγικό.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσει όταν κάποιοι " φιλόζωοι" βάζουν γυαλιά, καπέλα, κασκόλ, παντελονάκια, φουστίτσες ή παπούτσια στα κατοικίδιά τους και νομίζουν ότι είναι χαριτωμένο. [...] Δεν είναι αστείο. Δεν είναι χαριτωμένο. Είναι τραγικό.
Κι ακόμα χειρότερα, όταν επιβάλουν στο σαρκοφάγο κατοικίδιό τους (γάτα, σκύλο) μια χορτοφαγική δίαιτα, που ταιριάζει με τις αντιλήψεις τους.

Για παράδειγμα.
 
Top