Mεταξία Κράλλη: ''Μια φορά κι ένα καλοκαίρι''

Τίτλος: Μια φορά και ένα καλοκαίρι
Συγγραφέας: Μεταξία Κράλλη
εκδόσεις: Ψυχογιός
Ετος έκδοσης: 2012
Σελίδες: 622
ISBN: 978-960-496-810-7

Υπόθεση: Ένα άκρως καλοκαιρινό βιβλίο αφου μιλά για τρεις ερωτικές ιστορίες που ξετυλίγονται στον καλοκαιρινό ηλιο:) της υπέροχης Λακωνιας. Η Μάρθα σπουδάζει στην αθηνα αρχαιολόγος και μετά αναλαμβάνει δουλειά στο Παρίσι, οπου αποκτά σχέση με έναν καθηγητη πανεπιστημιου νεαρης ηλικίας. Όλα κυλούν ομαλά στην ζωη της μεχρι την μερα που ένα ατύχημα θα την επαναφέρει στην Ελλάδα για να αναλάβει τα 4 παιδια του νεκρού αδελφού της, εκει όμως θα συναντησει και τον εφηβικό έρωτα , τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, που της έχει αφησει ερωτήματα και τραύματα, τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης γονος πλούσιας οικογενειας της Λακωνίας ζει την ζωη του , την μεγάλη ζωη θα λέγαμε , εχοντας ότι θέλει αλλά η σπίθα όμως της Μάρθας θα ξανανάψει όταν την αντικρυσει ξανα, αντιλαμβάνεται πως ποτε δεν την ξεπέρασε. Αραγε η Μαρθα θα του δωσει μια δευτερη ευκαιρία; Θα ξεχάσει τα παλια; Μεσα σε αυτά και τον σνομπισμό της Αλικης που της στερησε τοσα..Στο σπιτι της Μαρθας εντάσσεται και ο Αγης, ο ξάδελφος της πρωην τροφιμος των φυλακων, οπου και γι'αυτον το καλοκαίρι θα είναι σημαδιακό..οπως και για την Αντιγόνη, την εφηβη ανηψιά της Μάρθας που θα γνωρισει έναν πολύ όμορφο νεαρο, τον Αχιλλέα, τον μικρό αδελφό του Δημήτρη που'χει έφεση στην ζωγραφική μα και στις ωραιες νεαρες:)γυναικοκατακτητης από τα γενοφάσκια του.
Το βιβλίο είναι ότι πρεπει για παραλίας ανάγνωσμα:) και είναι το πρωτο της κυρίας Κράλλης που στεφτηκε με επιτυχία μεγάλη! Βασικα σε κάνει να ονειρεύεσαι και να ζεις κινηματογραφικά μεσα στις σελίδες του, το δε εξωφυλλο είναι έργο τέχνης!
Και πια γυναικα δεν θα ήθελε έναν Δημητρη στο πλαι της;( οι καλυτεροι άνδρες είναι αυτοι της φαντασιας μας:))))). Η ξαδελφη μου εχει τρελαθεί με τα βιβλία της Μεταξίας Κραλλης τα αγοραζει με κλειστα μάτια μα και μένα μου αρεσουν πολύ! Με παιρνει τηλέφωνο μου λέει, εχει εκδοθεί άλλο από την Κραλλη; ξερει την μανια μου με τα βιβλία:))οπότε με συμβουλεύεται.
Πριν δυο χρονια το διαβαζα με καφεδάκι στην αυλη κάθε απογευματακι και ηταν αγαπημενη συνηθεια με θεα τα λίγα τριανταφυλλα μου.

Λατρεψα τον λακωνικο ήλιο και φυσικά τον Δημητρη!!! Θα'θελα και ένα κτημα με τριαντάφυλλα σαν αυτό της Αλίκης της μητριας του Δημήτρη.

Last edited by a moderator:
Εμένα πάλι από αυτό το βιβλίο μου άρεσε ο Αγης.:ρ
Μου αρέσει η γραφή της Κραλλή...έχει πλάκα και η ιστορία κυλάει γρήγορα.Για την παραλία είναι ότι πρέπει.:)
Αν και το δεύτερο βιβλίο της <<Η αγαπη φοβο φερνει>>μου άρεσε περισσότερο.

Α, εγω ψηφιζω Δημητρη-Βασια δεν θα'χουμε ανταγωνισμο:))- αλλα και μενα ''η αγάπη φόβο φερνει'' είναι πιο αγαπημένο, αχ τα υπέροχα Χανια! τελικά η Κραλλη είναι άκρως καλοκαιρινη, ολο σε ωραια μερη μας ταξιδευει! το τελευταιο το πήρες;

Και εγώ έχω αδυναμία στην Κρήτη και το ευχαριστήθηκα περισσότερο.
Φαντάζομαι οτι θα σου άρεσε ο Πέτρος αλλά εγώ θα κάνω και εδώ την διαφορά και θα σου πω ότι λάτρεψα τον Λευτέρη. ;)

Το τρίτο το πήρα το διάβασα αλλά δεν με ενθουσίασε. Έχασε ίσως γιατί έβαλε στην ιστορία πρόσωπα από την πρώτη ιστορία.Έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται και να θέλει να πηδήξει τις σελίδες για τα βρει αποσπάσματα που να αφορούν τα γνώριμα πρόσωπα.:)

χα,χα:))) ώστε ετσι! Ναι Πετρος στο φουλ, περισσοτερο από τον δημητρη, πολύ περισσοτερο, και η ειρηνη που του αφιερωνει ένα τραγουδι της Καρεζης από το η νυφη το'σκασε, μαγικη στιγμη:)
θα μου το φερει η ξαδελφη το τριτο, δουλευει σε άλλη πόλη, όταν πάρει άδεια, αυτή ενθουσιαστηκε

Και εγώ έχω αδυναμία στην Κρήτη και το ευχαριστήθηκα περισσότερο.
Φαντάζομαι οτι θα σου άρεσε ο Πέτρος αλλά εγώ θα κάνω και εδώ την διαφορά και θα σου πω ότι λάτρεψα τον Λευτέρη. ;)

Το τρίτο το πήρα το διάβασα αλλά δεν με ενθουσίασε. Έχασε ίσως γιατί έβαλε στην ιστορία πρόσωπα από την πρώτη ιστορία.Έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται και να θέλει να πηδήξει τις σελίδες για τα βρει αποσπάσματα που να αφορούν τα γνώριμα πρόσωπα.:)
βασια, λίγο που διαβασα από το τριτο μου φανηκε ενδιαφερον η ζωη της μιλού( ωραιο όνομα), ξεκινα καλά:) για να δούμε.

Είναι ωραίο όνομα όντως. Κοίτα αυτά είναι γούστα...δεν το βρήκα χάλια αλλά δεν είναι και το καλύτερο της. Τελείωσε το και πες μου εντυπώσεις.;)

Μηπως Βάσια να πάμε Χανια:)να ζησουμε τις ιστοριες της Κραλλη από πρωτο χερι:))
εμενα μου εκανε ένα κλικ το βιβλιο, ναι θα σου πω, αν είναι μπορούμε να του ανοίξουμε και ξεχωριστό νημα

Και δεν πάμε! Αν και εγώ θα πάω να κάνω τις βουτιές μου στο Ελαφονήσι και θα αφήσω τις βεντέτες στην άκρη.:ρ

Πολύ ωραίο βιβλίο. Γραφή που δεν κουράζει καθόλου. Χαρακτήρες πραγματικά της διπλανής πόρτας που είναι εύκολο να ταυτιστείς και να αγαπήσεις. Η δε Αλίκη είναι απο τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε βιβλίο. Μακάρι να γινει κάποια στιγμή και σίριαλ γιατι το αξίζει. Μπράβο στην συγγραφέα.

Μου άρεσε και ο Δημήτρης αλλά αγάπησα λίγο περισσότερο τον Άγη.

Λετε στο τεταρτο βιβλιο της η κυρια κραλλη να συνεχισει με καποιον απο τους ηρωες του μια φορα και ενα καλοκαιρι; πχ με αντιγονη και αχιλλεα