Litrpg βιβλίο

Καλησπέρα σας,

Δεν ξέρω αν έχετε δει ότι έχει κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο litrpg στα ελληνικά (εμένα μου το πέταξε προτεινόμενο το FB). Σκέφτομαι να το αγοράσω και να το διαβάσω, αλλά ήλπιζα μήπως κάποιος άλλος το έχει κάνει πρώτος. Βρήκα και τη σελίδα https://www.litrpg.gr/ που νομίζω είναι καινούρια. Κάθε γνώμη δεκτή! Ευχαριστώ!

Νομίζω το πρώτο είναι το Αν είσαι έτοιμος πάτα enter (Ready Player One) του Ernest Cline.

Update
Βασικά είναι και το Περιφερειακό του William Gibson.

Last edited:
Το έψαξα, βλέπω ότι είναι και δεν είναι litrpg, περισσότερο για επιστ. φαντασίας (με βιντεοπαιχνίδι) μου κάνει. Το έχεις διαβάσει να μου πεις; Έχει στοιχεία για ανέβασμα επιπέδου κ.λπ.; Γιατί είναι διαφορετικό είδος.

Βασικά χθες το ξεκίνησα.
Η ανάρτησή σου βοήθησε να θυμηθώ ότι το έχω στη βιβλιοθήκη.

Είναι επιστημονικής φαντασίας που η ιστορία εξελίσσεται σε εικονικό κόσμο (παιχνίδι) και στον πραγματικό.
Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν ότι το βιβλίο είναι litrpg.

Μέχρι εκεί που διάβασα (τα 4 πρώτα κεφάλαια) θα έλεγα ότι είναι ίσως light litrpg.
Περιγράφει τους διάφορους κόσμους, αλλούς περισσότερο άλλους λιγότερο,
αναφέρει avatar, εξοπλισμό και τρόπους να ανέβεις level, να κερδίσεις πόντους, πώς να βγεις από τον εκάστοτε πλανήτη,
καθώς και διάφορες συμμαχίες που μπορείς να συνάψεις μέσα στο παιχνίδι.
Αν θυμάμαι σωστά έχει αναφερθεί σε pvp, αλλά δεν είπε πολλά γιατί δε συγκάτησα κάτι.

Έχει γυριστεί και σε ταινία, η οποία μου άρεσε αρκετά.
Βέβαια επειδή έχει καιρός που την είδα, δεν μπορώ να κάνω σύγκριση στο αν ακολουθεί μέχρι το τέλος την ιστορία.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή από τον ηθόποιο Mark Rylance για να παίξει τον Halliday, τον δημιουργό του Oasis.

Ευχαριστώ για την απάντηση, καλύφθηκα, απλώς δεν έβρισκα πληροφορίες για τα litrpg και το συγκεκριμένο ακόμα και στα ελληνικά δεν παρουσιάζεται ως litrpg. Μόνο ένα άρθρο έχω βρει για litrpg στα ελληνικα. Μπορεί να μην έχω ψάξει αρκετά, αλλά θα δείξει. Προς το παρόν αγόρασα το πρώτο βιβλίο της σειράς Ενδιάμεσο Βασίλειο, έτσι και αλλιώς ψηφιακό είναι και αρκετά προσιτό στην τιμή. Θα σου πω γνώμη όταν το τελειώσω :)

Πιθανότατα το Ενδιαμέσο Βασίλειο να είναι heavy...
Θα το κοιτάξω και εγώ...

Έχει και 10 βιβλία η σειρά... :αργκ::ααργκ:

Ναι, για heavy μου φαίνεται, έχει αρκετά στατιστικά. Διάβασα γενικά ότι τα περισσότερα litrpg είναι γύρω στα 10 βιβλία και μπορεί και παραπάνω. Έχουμε ακόμα μέλλον. :P Κράτα με ενήμερο σε παρακαλώ!