John Gwynne - "The Shadow of the Gods"

Set in a brand-new, Norse-inspired world, and packed with myth, magic and bloody vengeance, The Shadow of the Gods begins an epic new fantasy saga from bestselling author John Gwynne.
After the gods warred and drove themselves to extinction, the cataclysm of their fall shattered the land of Vigrið.

Now a new world is rising, where power-hungry jarls feud and monsters stalk the woods and mountains. A world where the bones of the dead gods still hold great power for those brave - or desperate - enough to seek them out.

Now, as whispers of war echo across the mountains and fjords, fate follows in the footsteps of three people: a huntress on a dangerous quest, a noblewoman who has rejected privilege in pursuit of battle fame, and a thrall who seeks vengeance among the famed mercenaries known as the Bloodsworn.

All three will shape the fate of the world as it once more falls under the shadow of the gods . . .
goodreads
ebook
Πάμπλικ

Το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας (φυσικά, θα μπορούσε να γράψει κάποιον φάνταζι και μην ήταν τουλάχιστον τριλογία...).
Καλό και τίμιο φάνταζι σε έναν κόσμο που ο συγγραφέας ξεσήκωσε από τις Ισλανδικές/Νορβηγικές Σάγκες.
Η κοσμοπλασία δεν είναι δική του, βλέπε πάνω, και ότι έβαλε αυτός (γεωγραφία και ολίγη από έξτρα) είναι απλά μέτρια, τίποτα τρομερό, αλλά ευτυχώς δεν μειώνει και από τα υπόλοιπα.
Χαρακτήρες αρκετά καλοί, μερικοί papier-mache, αλλά τίποτα τρομερό. Δένουν ικανοποιητικά με το όλον.
Η ροή ικανοποιητική, αν και έχει κάποιες κοιλιές.
Συμπερασματικά, αρκετά καλό φάνταζι, κάτι που είναι σπάνιο στην εποχή μας.

Το προτείνω.

Το έχω υπόψη καιρό τώρα. Γενικότερα έχω ακούσει πολύ καλύτερα λόγια από ότι για τη σειρά του ίδιου The Faithful and the Fallen.
Μετά το Malice που δε σου άρεσε φανταζόμουν δε θα έδινες στον συγγραφέα 2η ευκαιρία. :γιούπι:

Καλά δε νομίζω να υπάρχει παρθενογένεση, όλοι οι συγγραφείς από κάπου εμπνέονται την ιστορία τους είτε λιγότερο είτε περισσότερο.
Σημασία έχει να έχει αποδοθεί ο κόσμος σωστά και οι χαρακτήρες να μην είναι κλόουν, όπως και η πλοκή.

Το φέιθφουλ και φόλεν ήταν τελείως νιανιά Παλαιά Διαθήκη-αλλαξοκ@λια και αδιάφορο εν συγκρίσει με αυτό.
Ειλικρινά δεν πρόσεξα ποιος ο συγγραφέας πριν το πιάσω, συνήθως αυτούς του φάνταζι δεν τους δίνω σημασία γιατί είναι του κιλού.
Κάθε χρόνο πετιούνται όπως τα ραδίκια, κάτι χιλιάδες σε κάθε μαχαλά και χωράφι και όσο γρήγορα βγαίνουν, άλλα τόσο γρήγορα πέφτουν στην αφάνεια.

Ήρθε στο email από το goodreads το δεύτερο της σειράς σε στυλ "this month's new fantasy" και έπιασα το πρώτο να δω τι παίζει.
Διάβασα και το δεύτερο βιβλίο, The Hunger of the Gods(για το οποίο θα γράψω εδώ) και ήταν και εκείνο καλό, λίγο καλύτερο από αυτό μάλιστα.

Εάν το βρεις σε καλή τιμή πάρτο.

Για αγορά θα περιμένω μήπως πετύχω σε καλή τιμή την σκληρόδετη έκδοση. Λέμε τώρα...
Μεταχειρισμένο πάντα.
Για διάβασμα το έχω σε ebook, απλά δε το έχω πιάσει ακόμα.