Cosmote και Protergeia: Μία μάστιγα

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πραγματικά, κάποιες εταιρίες, έχουν τόσο επιθετικές πολιτικές μάρκετινγκ, που καταφέρνουν να γίνουν βαθειά αντιπαθητικές.

Δύο παραδείγματα: Cosmote και Protergeia

Τηλεφωνούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας, κι ενώσω παίρνεις π.χ. την σιέστα σου, για να μπορέσεις να αντέξεις στην πίεση της ημέρας. Κι ενώ κάθε φορά τους παρακαλάς, ευγενικά στην αρχή, να σε βγάλουν από την λίστα τους, διότι δεν ενδιαφέρεσαι, αυτό το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και απλά θα συνεχίσουν να σε καλούν εις αεί.

Ειδικά η Protergia μου κάνει την χείριστη των εντυπώσεων για δύο επιπλέον λόγους: πού βρήκε το τηλέφωνό μου. Δεν υπήρξα ποτέ πελάτης τους και το τηλέφωνό μου δεν είναι δημοσιοποιημένο πουθενά. Προφανώς, συμβαίνουν, στην πλάτη μας, πράγματα κάτω από το τραπέζι.

Επιπλέον, μία φορά ήρθε μια εκπρόσωπός τους στο σπίτι των γονιών μου, και έγινε δεκτή στην αυλή, όπου έτυχε να είμαι και ανάλαβα να συνεννοηθώ, και πραγματικά, όλη η μέθοδός της, που για εμένα ήταν διάτρητη, αλλά σε έναν ηλικιωμένο μπορεί και "να έπιανε", μου φάνηκε βρόμικη και υποκριτική. Διότι ξεκινούσε με χίλιες δυο άσχετες "φιλικές" και προσωπικές ερωτήσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί φιλικό κλίμα. Αυτό τώρα, σε εμένα, που είμαι ένας πολύ ιδιωτικός άνθρωπος, ήταν αγενές και ενοχλητικό. Συν το ότι έβλεπα την στόχευση. Κι αφού έταξε λαγούς με πετραχήλια, για το πόσο συμφέρουσα ήταν η συμφωνία που προσέφεραν, σε σχέση με την ΔΕΗ, δεν απαντούσε άμεσα και κοιτούσες να αποφύγει σημαντικές ερωτήσεις που αφορούσαν το συμβόλαιο.

Η Cosmote δε, με έχει πρήξει στην κυριολεξία, στα τηλέφωνα, κάθε φορά με τις νέες της "προσφορές", οι οποίες κάθε φορά, είναι για να μπω σε κάποιο ακριβότερο πρόγραμμα. Πολύ προσφορές, τι να σου πω. Όμως πέρα από το ότι είναι προσφορές απατηλές (διότι χαίρω πολύ πως με περισσότερα χρήματα μπορώ να έχω περισσότερα), η επιμονή να με καλούν, παρά τις παρακλήσεις μου να μην το κάνουν.

Το μέγεθος της χοντρομουτσουνιάς και του σταρχιδισμού είναι ανεκδιήγητο. Πολλές εταιρίες το κάνουν αλλά αυτές οι δύο το έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Το σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά.

Κάποιος θα πει, γιατί δεν φεύγω από την Cosmote. Έχω περάσει από Vodafone και Wind, κι είχα παράπονα κι εκεί, εξού και τις δοκίμασα όλες. Ειδικά η Wind μπορεί να σε ρίξει. Στην μητέρα μου, η οποία διέκοψε την συνδρομή της αφότου έληξε η δέσμευση του συμβολαίου, της έκοψαν έναν λογαριασμό "πρόστιμο", ο οποίος ακόμη εκκρεμεί μέσα στα χρόνια, και επιμένουν να τον εισπράξουν. Προσοχή: τα πάντα ήταν πληρωμένα, καμία εκκρεμότητα. Απλά θεωρούν πως... τους χρωστάμε για διακοπή συμβολαίου, όμως πολύ παλιού, στο οποίο ποτέ δεν ξανα-υπογράψαμε για δέσμευση.

Είχα τύχει ένα βιντεάκι στο tiktok με κάποιον που περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια πώς τον εξαπάτησε [sic] η Wind, κατά τον ισχυρισμό του. Δυστυχώς, δεν το κράτησα. Θα ψάξω να το βρω, σε δεύτερο χρόνο, αλλά συνέπασχα.
 
Ειδικά η Wind μπορεί να σε ρίξει. Στην μητέρα μου, η οποία διέκοψε την συνδρομή της αφότου έληξε η δέσμευση του συμβολαίου, της έκοψαν έναν λογαριασμό "πρόστιμο", ο οποίος ακόμη εκκρεμεί μέσα στα χρόνια, και επιμένουν να τον εισπράξουν. Προσοχή: τα πάντα ήταν πληρωμένα, καμία εκκρεμότητα. Απλά θεωρούν πως... τους χρωστάμε για διακοπή συμβολαίου, όμως πολύ παλιού, στο οποίο ποτέ δεν ξανα-υπογράψαμε για δέσμευση.
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να σου σπαν τα νεύρα με ειδοποιήσεις και απειλές.
Είχα αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο με την Vodafone.
Διέκοψα συμβόλαιο σταθερής και για 3 χρόνια μου είχαν πρήξει τα....

Ένα χρέος - νταβατζιλίκι 130 ευρώ.

Κάποια στιγμή μου ήρθε μήνυμα στο κινητό της δουλειάς πως η εταιρία θα κινηθεί νομικά.
Ε εκεί το ποτήρι ξεχείλισε.
Μιλάω με μια φίλη μου δικηγόρο και μου λέει πως αυτοί που έστειλαν το μήνυμα είναι γνωστή εισπρακτική εταιρία που παρουσιάζεται ως δικηγορικό γραφείο (τους είχε σπάσει τα γραφεία και ο Ρουβίκωνας).
Τους πήρε λοιπόν τηλέφωνο, τους απείλησε με αγωγές γιατί με ενόχλησαν σε κινητό που δεν είχαν, που παρουσιάστηκαν σαν δικηγόροι, γιατί δεν υπήρχε συμφωνία γραπτή για τέτοιο πρόστιμο κλπ κλπ και σε γενικές γραμμές τους πήρε φαλάγγι.

Το αποτέλεσμα ήταν να μου πουν να πάω σε ένα κατάστημα Vodafone, να κάνω άρνηση χρέους (όπως και έκανα) και όλα έληξαν εκεί.

Όλες αυτές οι εταιρίες λειτουργούν σαν σπείρες.
Τέλος.-
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εντωμεταξύ, πιστεύουν πως δημιουργούν ικανοποιημένη πελατειακή βάση, με τέτοιες πολιτικές αρπαχτής;

Δυσαρεστημένος κόσμος που ο ίδιος δεν θα ξαναπεράσει από εκεί και λέει και παραπέρα την προσωπική του εμπειρία και το brand τους γίνεται όλο και περισσότερο απεχθές.
 
Elpedison.
- Σας ευχαριστούμε που είστε πελάτης μας, Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν έχετε κάποια νέα σύνδεση που θα μπορούσατε...
- Με έχετε πάρει πάνω από 20 φορές και με ρωτάτε το ίδιο πράγμα και κάθε φορά σας λέω την ίδια απάντηση. Δεν έχω άλλη σύνδεση. Τι μπορεί να άλλαξε από την προηγούμενη φορά, να γέννησα μια σύνδεση;
- Α μάλιστα. Δεν είμαστε ξέρετε ο ίδιος κάθε φορά.
- Δεν είστε ο ίδιος υπάλληλος. Είστε όμως, ξέρετε, η ίδια εταιρία. Κάπως πρέπει να βρείτε τον τρόπο να σταματήσετε να ενοχλείτε συνέχεια τους ίδιους ανθρώπους για τους ίδιους λόγους.
- Α καλά συγγνώμη.
Καθόλου υποθετικός διάλογος που επαναλαμβάνεται εν είδει ημέρας μαρμότας. Αναμένω την επόμενη. Ο αριθμός 20 είναι underestimation - μπορεί πραγματικά να είναι αρκετά παραπάνω.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Με πήρα χθες για πολλοστή φορά από την Cosmote για να με ενοχλήσουν και πάλι και όταν λέω "μα γιατί συνεχίζετε και με καλείτε" μου είπαν το γνωστό, πως "εγώ δεν ξέρω" κτλ. Της λέω "Μαζί με την Protergeia είστε οι πιο ενοχλητικοί με διαφορά!"

Σήμερα (μόλις) με πήρε, μαντέψτε ποιος; Η Protergeia :))))

"Της λέω, με την Cosmote είστε μια μάστιγα της σύγχρονης εποχής."


Πωπω, πιο πάνω το βιντεάκι δεν δουλεύει. Να δεις που του το κατέβασαν του ανθρώπου.
 
Top