Bιβλία που η δράση τους είναι στον Μεσαίωνα

Καμια ιδεα για μεσαιωνικά βιβλια με κανονικη ροη ιστορίας δεν θέλω ομως να χει δράκους η Μαγους η κάτι Παραφυσικό κανονικους πολέμους χωρις αυτα..

Να προτείνω και το Νάρκισσος και Χρυσόστομος του Ερμαν Εσσε, που δεν έχει δράση όπως το game of thrones, αλλά ειναι σαν νέκταρ για το μυαλό και τη ψυχή. Όνομα του Ρόδου δαγκωτό, που πρότειναν πιο πάνω! :πάνω:

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στον Κεν Φόλετ. Το πιο γνωστό βιβλίο του είναι οι στυλοβάτες της γης, διαδραματίζεται στην Αγγλία το 1123 και αφορά την ανέγερση ενός ναού και έχει μπόλικη ίντριγκα.

Μετά είναι και ο Μπέρναρντ Κορνγουελ, έχει γράψει τα Σαξονικά Χρονικά, θα πρότεινα να ξεκινήσεις με το τελευταίο βασίλειο, το πρώτο βιβλίο στην σειρά.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στον Κεν Φόλετ. Το πιο γνωστό βιβλίο του είναι οι στυλοβάτες της γης, διαδραματίζεται στην Αγγλία το 1123 και αφορά την ανέγερση ενός ναού και έχει μπόλικη ίντριγκα.

Μετά είναι και ο Μπέρναρντ Κορνγουελ, έχει γράψει τα Σαξονικά Χρονικά, θα πρότεινα να ξεκινήσεις με το τελευταίο βασίλειο, το πρώτο βιβλίο στην σειρά.
Πολυ καλο επισηςς ευχαριστωω

Θα μπορούσατε να προτείνετε λογοτεχνικά βιβλία που η δράση τους να τοποθετείται στον Μεσαίωνα, ή και σε πιο μεταγενέστερη εποχή πριν το 1900μ.Χ., π.χ. σαν το Μέλμοθ ο περιπλανώμενος, το όνομα του ρόδου, τον Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα κλπ.; Σας ευχαριστώ!

Θα έλεγα τον φανταστικό Ματίας Αλμοσίνο, τον επίσης πολύ ωραίο Τυλ, γιατί όχι και τον Ουσάρο, το οποίο είναι πολύ δυνατό ως προς τα νοήματα (αν και έχει γράψει καλύτερα ο Ρεβέρτε). Αν σου άρεσε ο Έκο το νησί της προηγούμενης ημέρας είναι ωραίο βιβλίο, καθώς και ο κλασικός και αγαπημένος Δράκουλας του Στόκερ.
Πάρα πολύ ωραίο βιβλίο είναι η Φεγγαρόπετρα, θα προτείνω και δυο του Μαλούφ, τη φανταστική, ονειρική Σαμαρκάνδη και τους Κήπους από φως (και γενικά οτιδήποτε από Μαλούφ εκτός από τη Βεατρίκη που δεν μ'άρεσε καθόλου).
Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι, αφήνω το confiteor τελευταίο επείδη η ιστορία μπλέκεται ανάμεσα στην εποχή που θέλεις να περιπλανηθείς και στο σήμερα.
Αν σου αρέσει στυλ φάνταζι, οτιδήποτε από Kay είναι οκέϊ.

@ΜιΛάμπρος είμαι α π α ρ ά δ ε κ τ η που δεν σας απάντησα μετά από τόσο καιρό. Κάποιες προτάσεις σας μπήκαν ήδη στη λίστα μου να διαβαστούν το συντομότερο δυνατόν. Καλή χρονιά με υγεία!
Γίνετε π α ρ α δ ε κ τ ή λοιπόν διαβάζοντας τις προτάσεις που διατυπώθηκαν παραπάνω το συντομότατο δυνατόν.
Καλή χρονιά, επίσης, με πλούσια υγεία και φρένας σώας.

Θα μπορούσατε να προτείνετε λογοτεχνικά βιβλία που η δράση τους να τοποθετείται στον Μεσαίωνα, ή και σε πιο μεταγενέστερη εποχή πριν το 1900μ.Χ., π.χ. σαν το Μέλμοθ ο περιπλανώμενος, το όνομα του ρόδου, τον Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα κλπ.; Σας ευχαριστώ!
Κάποια καλά, από Μεσαίωνα μέχρι 18ο αιώνα με άρεσαν:
  • When Christ and His Saints Slept/ Time and Chance/Devil's Brood, Sharon Kay Penman
  • Candide, Voltaire
  • The Accursed Kings, Maurice Druon
  • Robinson Crusoe, Daniel Defoe
  • Siddhartha, Hermann Hesse -> Καλό, αλλά πιστεύω όχι τόσο όσο το λένε
  • A Journal of the Plague Year, Daniel Defoe
Πολύ ετεροχρονισμένα, αλλά τα βιβλία του Φόλετ έχουν μόνο ένα καλό σημεία, την περιγραφή της αρχιτεκτονικής.
Από ήρωες, πλοκή και ατμόσφαιρα είναι μάπα. Οι κακοί είναι άσχημοι και φθονεροί, οι καλοί ωραίοι και αγαθοί.
Το πλοτ άρμορ επίσης άφθονο σε μια νιανιά πλοκή.
Από τα βιβλία που περισσότερο βασίστηκαν σε μαρκετινγκ από τους εκδότες, παρά στην ποιότητα για να γίνουν γνωστά.

Αχ βρε @Πράκτωρ ΔΔ μαχαίρι στην καρδιά μου έβαλες με τον Φολετ, που τσακίστηκα να πάρω την τριλογία του Αιώνα και χάρηκα ο καψερός που τα μάζεψα και τα τέσσερα δια μιας...με τέτοιο review περιβόλι έγινε η (μαχαιρωμένη μου) καρδιά.:μπρ:

Βάστα γερά σύντροφέ!
Τα υπογλώσσια και έναν καναπέ για να συνέλθεις.
Δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί και να σε αρέσει (ή τουλάχιστον να τα βρεις αρκετά καλά) και να μην κλάψεις το μεροκάματο που έφυγε στην αγορά.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Πράκτωρ σε όλα.
Διάβασα το Στυλοβάτες της Γης και πραγματικά ήμουν έτοιμη να δώσω εξεταστική για το βίο της εποχής.
Φυσικά δεν έπιασα τις συνέχειες.
Βέβαια γούστα είναι αυτά.