Anne Perry (Αν Πέρι)

Πρόσφατα διάβασα ένα διήγημα της Αν Πέρι, η οποία γράφει κατά κύριο λόγο ιστορίες μυστηρίου.
Λίγα από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Το διήγημα που διάβασα αφορά ένα βιβλιοπώλη
που φτάνει στα χέρια του ένα χειρόγραφο, γραμμένο από τον Ιούδα Ισκαριώτη. Πολλοί και διάφοροι, συμπεριλαμβανομένης
και της Καθολικής Εκκλησίας, επιδώκουν να αποκτήσουν το χειρόγραφο, είτε για να το καταστρέψουν, είτε για να το δημοσιοποιήσουν.
Η έκταση του διηγήματος είναι αρκετή ώστε να καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό, για τον αναγνώστη κυρίως, τέλος.
Επειδή η ιστορία μου άρεσε αρκετά, έψαξα να βρω πληροφορίες για την συγγραφέα και το έργο της.
Στην αναζήτηση μου ανακάλυψα δύο πράγματα:
1. Η προσωπική της ζωή είναι εξίσου συγκλονιστική με τα βιβλία της
2. Είχα δει ταινία για την ζωή της, με την νεαρή Κέητ Γουίνσλετ να την υποδύεται.
Το Αν Πέρι δεν είναι απλά ένα λογοτεχνικό ψευδώνυμο.
Το όνομα της ήταν Τζούλιετ Χουλμ, και όταν ήταν έφηβη στην Νέα Ζηλανδία, μαζί με την φίλη της, Πολίν Πάρκερ, δολοφόνησε την μητέρα της Πολίν.
Καταδικάστηκε και όταν εκτίστηκε η ποινή της, άλλαξε όνομα και ζωή, και η ζωηρή φαντασία της, αυτή την φορά έγινε έναυσμα όχι για φόνο αλλά για αστυνομικά μυθιστορήματα.

Σκοπέυω να διαβάσω ξανά το διήγημα για τον Ιούδα, και αυτή την φορά γνωρίζοντας ότι γνωρίζω για την συγγραφέα, θέλω να δω εαν θα μου κάνει διαφορετική εντύπωση.

Συναρπαστικό @Ασάρα ! Ευχαριστούμε για τις φοβερές πληροφορίες. Μυθιστορηματική η τύπισσα. Μου ξύπνησες το ενδιαφέρον!