Alain de Botton

Σκεφτομαι να αρχισω να διαβαζω καποια βιβλια του παραπανω συγγραφεα/φιλοσοφου (απο οτι ειδα στο google) αν καποιος εχει διαβασει βιβλια του θα το εκτιμουσα να ελεγε την αποψη του για τον συγγραφεα και την θεματικη του.

'Έχω διαβάσει από τον συγκεκριμένο συγγραφέα το "Μικρή Φιλοσοφία του Έρωτα".
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και στην καρδιά μου κατέχει ξεχωριστή και περίοπτη θέση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το είχε δωρίσει το πιο αγαπημένο άτομο που πέρασε από τη ζωή μου και ειλικρινά πιστεύω πως όποιος έχει ερωτευθεί έστω και μια φορά στη ζωή του πρέπει να το διαβάσει.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ξεφυλλίζω και γελάω με τις καταστάσεις του ζευγαριού ενώ μου θυμίζει καταστάσεις και γεγονότα που γνωρίζω μόνο εγώ και το πρόσωπο που μου το δώρισε. Οπότε χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερα βαθυστόχαστο νομίζω ότι η Μικρή Φιλοσοφία διαβάζεται άνετα, ευχάριστα και από μένα με νοσταλγία.

Έχω διαβάσει (πάνε κάποια χρόνια) το Χρονικό του Έρωτα. Μου άρεσε, θυμάμαι, ο τρόπος που εξηγεί ψυχικές καταστάσεις και συναισθήματα και τη ρίζα τους με τη σκοπιά μεν του ψυχολόγου, αλλά με πολύ διασκεδαστικό και απλό τρόπο. Εκείνο που μου έμεινε είναι ότι πέρασα ευχάριστα την ώρα -χωρίς να θεωρώ, ωστόσο, ότι έγινα πιο "πλούσιος" ή πιο σοφός.
Θα το έλεγα απλά ένα ευχάριστο ανάγνωσμα - χωρίς το κάτι που το ξεχωρίζει, ανάμεσα σε ομοειδή. Μάλλον indefferent που λένε και στη Γηραιά Αλβιώνα.

Ευχαριστω για τα σχολια, κατι θα διαβασω σιγουρα, ειδα και μια ομιλια του φαινοταν αρκετα ενδιαφερουσα και διαποτισμενη με χιουμορ.