4ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Βιβλίο και τι παράξενες εποχές που ζούμε"

Ξέρω, είχατε χάσει πλέον πάσα ελπίδα για φωτογραφικά οφθαλμόλουτρα με θέμα το βιβλίο, αλλά μερικά άτομα λειτουργούν σαν τον Θεό (ή έστω, έναν από τους θεούς) - αργούν, αλλά δε λησμονούν. Έτσι, ήρθε επιτέλους η ώρα του τέταρτου διαγωνισμού φωτογραφίας της Λέσχης του Βιβλίου που προκηρύσσεται σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι να μαζευτούν αρκετές φωτογραφίες ή μέχρι να βρω χρόνο για τα διαδικαστικά, όποιο έρθει πρώτο (ευχόμεθα και προσευχόμεθα τα δύο συμβάντα να βρουν έναν θαυμαστό συγχρονισμό και να επέλθουν ταυτόχρονα, προς χαρά και τέρψη όλων).

Θέμα: Βιβλίο και Διάβασμα

Κανονισμός:
1. Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο σε μέλη του φόρουμ "Λέσχη του Βιβλίου", εξαιρούνται μέλη διαγραμμένα ή περιορισμένα.
2. Επιτρέπεται η εγγραφή στο φόρουμ αποκλειστικά και μόνο για να συμμετέχει κάποιος στον διαγωνισμό.
3. Το θέμα είναι γενικά το βιβλίο και το διάβασμα.
4. Φωτογραφίες με θέμα άσχετο (π.χ. ένα αεροπλάνο στον ουρανό) ή με ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να ακυρωθούν ή να ακυρώσουν στην σύνολο την συμμετοχή ενός μέλους.
5. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι βγαλμένες από το ίδιο το μέλος, αποκλειστικά γι' αυτόν εδώ τον διαγωνισμό, και να μην έχουν δημοσιευτεί πρωτύτερα οπουδήποτε. Επιπλέον σε περίπτωση που στην φωτογραφία εικονίζονται άνθρωποι, αυτοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμφωνούν με την συμμετοχή της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.
6. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει με τρεις διαφορετικές φωτογραφίες.
7. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση hopeforthemasss@gmail.com. Κρητική (sic) επιτροπή απαρτιζόμενη από εμένα, την Καστάλια και του εαυτού μου θα συσκεφτεί (η συμβολή ρακής είναι ακόμα υπό συζήτηση) για να μελετήσει για το αν η/οι υποβληθείσα(-ες) φωτογραφία (-ες) ικανοποιεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτή στον διαγωνισμό Το μέγεθος κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι 1000 πίξελ σε πλάτος στα 96 dpi. Καλό είναι το μέλος να κρατήσει δικό του αντίγραφο στην καλύτερη δυνατή ανάλυση (ενδέχεται να χρειαστεί).
Πεταλούδα, νομίζω πως είναι προτιμότερο να συμμετάσχεις, ίσως μόνο να χρειαστώ τη βοήθειά σου για το στήσιμο της ψηφοφορίας.
8. Επιτρέπεται η επεξεργασία εικόνας σε οποιονδήποτε βαθμό και με οποιοδήποτε λογισμικό όμως και τότε η/οι αρχική-ες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι δημιουργία του διαγωνιζομένου μέλους και να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις μεγέθους, θέματος κοκ για να γίνουν δεκτές.
9. Χρόνος υποβολής συμμετοχών: μέχρι την 25 Μαρτίου του 2022 (στο περίπου, όπως είπαμε). Κάθε συμμετοχή που θα γίνεται αποδεκτή θα αναφέρεται σε αυτό εδώ το νήμα χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η φωτογραφία
10. Την Πρωταπριλιά (λογικά...) το νήμα αυτό θα κλειδωθεί και θα ανοίξει ένα άλλο, στο οποίο κάθε μέλος της ΛτΒ (είτε συμμετέχει στον διαγωνισμό είτε όχι) θα μπορεί να δει τις φωτογραφίες και να ψηφίσει για τις αγαπημένες του (χωρίς να συμπεριλάβει όμως τις δικές του συμμετοχές). Λεπτομέρειες για τον τρόπο ψηφοφορίας σε εκείνο το νήμα.
11. Νικητής είναι όποιος έρθει πρώτος σε ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα υπάρξουν περισσότεροι από έναν νικητές.
12. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχει με φωτογραφίες στον διαγωνισμό αλλά δεν καταθέσει έγκυρη ψήφο, ακυρώνεται η συμμετοχή του.
13. Ο νικητής θα λάβει τον τίτλο του "Ευγενή Δαγεροτύπη" ο οποίος θα περάσει από τα χέρια του προηγούμενου στον νέο νικητή.
14. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στον δημιουργό όμως παραχωρείται στην Λέσχη του Βιβλίου δια παντός το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε φωτογραφία του διαγωνισμού κατά πώς θα κρίνει σκόπιμο (π.χ. για να τυπώσει κάποιον σελιδοδείκτη), να την αποθηκεύσει σε δικό της χώρο καθώς και να την μαρκάρει (π.χ. με το λογότυπο ή το url της).

Με αυτές τις λιτές οδηγίες (και την απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Κόρτο στον οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του άνωθεν κανονισμού που ασύστολα έκλεψα λόγω στενότητας χρόνου) σας αφήνω στον δημιουργικό σας οίστρο και αναμένω τις φωτογραφίες σας.

Καλή διασκέδαση!
 
Θα προτιμούσα να στείλετε ρακή με φωτό, αυτό σίγουρα θα μετρούσε υπέρ σας!
Α, και μυζηθροπιτάκια με μέλι.

Ειλικρινά, η φωτό είναι τελείως προαιρετική, θα μαγείρευα τα αποτελέσματα χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, τώρα που το σκέφτομαι.
 
Παίδες, όσο εγώ σαχλαμαρίζω δεξιά και αριστερά, εσείς στέλνετε, έτσι; Γιατί ως τώρα έχω λάβει τον μαγικό αριθμό των μηδέν φωτογραφιών, κι έτι χειρότερα, μηδέν ρακών και μηδέν μυζηθροπιτακίων. Χρόνος υπάρχει μπόλικος ακόμα, φυσικά, αλλά είπα να το επαναφέρω λίγο στα επίκαιρα το θέμα, τώρα που δειλά δειλά μπαίνει η άνοιξη...
 
Παίδες, μέχρι στιγμής έχω λάβει τρεις συμμετοχές (και καμία ρακή :γρμβ: ). Θα περιμένω ως το τέλος της βδομάδας, σε περίπτωση που και άλλοι καταληφθούν από ξαφνικό ανοιξιάτικο δημιουργικό οίστρο, και την άλλη βδομάδα θα αναρτήσω τις φωτογραφίες. Με πολλή αγάπη σάς προτρέπω να καταληφθείτε πάραυτα, ει μη τι άλλο, να δούμε και μερικές φωτογραφίες παραπάνω...
 
Top