βιβλία σχετικά με θέατρο

Καλησπέρα, το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρομαι να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά το θέατρο.Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε αν ξέρετε βιβλία σχετικά με την ιστορία του θεάτρου από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ότι άλλα βιβλία γνωρίζετε σχετικά με το θέατρο.Επίσης αν είναι δυνατό θα ήθελα να μου προτείνετε κλασικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.Σας ευχαριστώ:)

Έχω ένα βιβλίο για το θέατρο που μου έκαναν δώρο, δεν το χω διαβάσει όλο για να χω συνολική άποψη, αλλά μέχρι εκεί που χω διαβάσει είναι αρκετά ωραίο και με πολλές πληροφορίες τουλάχιστον για μένα που μου αρέσει το θέατρο αλλά δεν γνωρίζω πολλά! Είναι το "ιστορία ευρωπαϊκού δράματος και θεάτρου" της Έρικα Φίσερ, εκδόσεις "Πλέθρον"! Είναι δύο τόμοι, εγώ έχω τον πρώτο ο οποίος ξεκινάει από το αρχαίο Ελληνικό θέατρο έως τα Γερμανικά και Ευρωπαϊκά κλασικά έργα! Αναλύει συνολικά και ειδικά την ανάπτυξη του θεάτρου, τα δεδομένα των θεάτρων ανά εποχή και κοινωνία κλπ! Ο δεύτερος τόμος που έριξα μια ματιά είναι από τον ρομαντισμό μέχρι σήμερα! Ίσως αν κάποιος το χει διαβάσει να χει μια πιο σφαιρική άποψη! :)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Δασοφύλακα.Χαίρομαι που σου αρέσει κι εσένα το θέατρο.Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω σε κάποιο βιβλιοπωλείο να το κοιτάξω.:)

Καλημέρα Παρωνύμιε! Σε ευχαριστώ πολύ για το link.Είναι ότι χρειαζόμουν.Ανυπομονώ να ξεκινήσω το διάβασμα.:))