Αυτός τι είναι; Γιατρός, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στο απευθυσμένο*;
(*το κατώτερο τμήμα του εντέρου). Να το κοιτάξεις πάντως και για
οξύουρους
Ενταξει,
@ΚρίτωνΓ, εισαι -τι να πω!- φοβερος. Με εκανες και γελασα, γιατι σε φανταστηκα να το λες με σουπερ εξτρα σοβαρο κι επιστημονικο υφος.
@ΜιΛάμπρος μου, μην τους ακους εσυ!! Στα δικά μας τώρα: εχω διαβάσει τη γραμμή του ορίζοντος και ό,τι σου σχολιάσω, εχει πανω από δεκα χρονια απόσταση από την ανάγνωσή του αλλά και απόσταση από το ιδιο το κειμενο, δηλαδή δεν με εκανε κομμάτι του (και το αντιθετο) και το διαβασα πολύ αποστασιοποιημένα –αν και πολύ καλογραμμενο.
Ο Βακαλόπουλος είναι αυτό που θα ελεγα ιδιοσυγκρασιακός συγγραφέας. Ενας άνθρωπος που εγραφε, σκηνοθετουσε, εκανε ραδιόφωνο και εβλεπε πολύ κινηματογραφο και ανήκε σε μια γενια συγγραφεων και καλλιτεχνων μεταξυ των οποιων ο Λάγιος ο Τσιώλης, πιο μακρια ο ΚΑρουζος, ο Αρανίτσης, ο Παπαγιώργης (αυτό είναι
βιβλιο φορος τιμής στον Βακαλόπουλο ) κι η οποία γενια –κατά τη γνωμη μου- περιέχει πολύ σημαντικοτερους γραφιαδες από τον Βακαλοπουλο.
O πρόωρος θάνατός του, σε συνδυασμό με το εργο του αυτό, νομιζω συνετέλεσαν στο να αναγορευθει σε καποιου ειδους μύθο, (αμφιβαλλω αν θα τον κολακευε) ενώ το instagram ηρθε και το αποθέωσε αυτό (το βιβλίο, εννοω) σε πραγματικά γελοία μεγέθη. Προκειται για κειμενο γραμμενο όσο ηταν αρρωστος και λιγο πριν πεθανει, μονολογικο, ολίγον beat, μεταπολιτευτικο, με τον αποηχο της δεκαετιας του ‘60 καταβύθισης στον εαυτό και αναζήτησης ταυτότητας, χωρις ιδιαίτερους διαλογους, πολύ ασυνδετο σχημα στην ελλειπτική γραφή του και πολλές επαναληψεις, σιγουρα με πολύ ενδιαφέρον.
Δεν σταθηκε αρκετο, παρα τα
πολλά εξαιρετικά σημεια του, να με φερει κοντα στα άλλα βιβλία του, ισως γιατι τοτε ειχα βυθιστει σε αλλους συγγραφεις, ίσως γιατι οι συνεντευξεις και τα κείμενά του μου ειχαν φανει απειρως πιο ενδιαφέροντα, όπως και ο ιδιος ως πολύ γοητευτικη προσωπικότητα. Αποτελεί ένα ξεχωριστό συμπαν και παντα υπάρχει στο πισω μερος του μυαλου μου να τον ξαναδιαβασω.