Με διαφορά η καλύτερη επιλογή είναι τα έντυπα. Είναι πιο "φυσικό" για τον άνθρωπο, να έχει το βιβλίο στα χέρια του, να το αγγίζει, να το βλέπει "ζωντανά" παρά να το διαβάζει μέσα από μια οθόνη. Άμα είσαι και συλλέκτης, όπως είμαι και εγώ, η αγορά εντύπων βιβλίων έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, που είναι κυρίως συναισθηματική. Επίσης, υπάρχει και μια επιστημονική εξήγηση που λέει ότι το μυαλό του ανθρώπου λειτουργεί πιο σωστά, με καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση και κατανόηση του περιεχομένου, όταν ο άνθρωπος διαβάζει από κανονικά βιβλία σε αντίθεση με τα ψηφιακά. Το διάβασμα από ηλεκτρονικές συσκευές, όχι μόνο μειώνει την ενέργεια και την συγκέντρωση του ανθρώπου, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα όπως π.χ κακός ύπνος λόγω του μπλε φωτισμού που βγαίνει από τις οθόνες.
Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν τα ψηφιακά βιβλία είναι η άμεση πρόσβαση σε αυτά και η ευκολία να τα διαβάσεις χωρίς κόπο. Και δεν μιλάω μόνο για πειρατικές εκδόσεις που βρίσκεις σε δωρεάν Pdf, αλλά και με άμεσες αγορές από μεγάλες πολυεθνικές σαν το Άμαζον. Το amazon kindle, που είναι η υπηρεσία για τις online αγορά βιβλίων της εταιρείας, σου παρέχει στην κυριολεξία πρόσβαση σε μια τεράστια παγκόσμια βιβλιοθήκη, από παλιά βιβλία μέχρι νέα, όπου με ένα κλικ μπορείς να αγοράσεις το e-book και να το έχεις στο tablet σου. Ακόμη και εγώ, που δεν προτιμώ τα ψηφιακά βιβλία, έχω αγοράσει αρκετά από το amazon που δεν υπήρχε περίπτωση να βρω στην Ελλάδα.