Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Γιατι οι ελληνες δημοσιογραφοι αναφερονται παντα στο ελληνικο οργανωμενο έγκλημα ως "γκρικ μάφια";

Greek Mafia ειναι συγκεκριμενος ορος που χρησιμοποιουταν στην Αμερικη αποκλειστικα για τη μαφια των ελληνοαμερικανων μαφιοζων, και δεν εχει καμια σχεση με τους εγχωριους νονους της νυχτας, εμπορους ναρκωτικων κλπ. Αν θελουν να αναφερονται στους εγχωριους μαφιοζους, μπορουν να τους λενε απλα "μαφιοζους".

Άσχετο. Και για όποιον γνωρίζει:
Να "πάρω" αυτοκίνητο με leasing (ευέλικτο, χωρίς χρονικό περιορισμό) ή να το αγοράσω με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Έλλη Μ

Συντονιστής
Εφοσον στραφεις στο Leasing, ως ιδιώτης (?), να εχεις πολύ σαφή και ξεκαθαρη εικονα των χλμ που θα κανεις και πόσο θα χρεωνεσαι, αν τα υπερβαινεις. Τα υπολοιπα pros and cons, φανταζομαι τα ξερεις κι εσύ.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Τι διαφορα εχει το leasing απο την ενοικιαση; Ειναι μια μορφη ενοικιασης; Και αν ναι, γιατι το λεμε leasing και οχι ενοικιαση;

γιατι το λεμε leasing και οχι ενοικιαση;
:εεε;:
Έχω την εντύπωση ότι ο σωστός όρος είναι "ενοικιοαγορά"/"ενοικιαγορά"
Στην αρχική υπαρξιακή αναζήτηση: επικοινώνησα με γνωστή (απ΄όσο φαίνεται) εταιρεία ενοικιαγοράς αυτοκινήτων και εκδήλωσα ενδιαφέρον. Όλα καλά κι όλα ωραία με τους όρους κλπ κλπ, αλλά για να ελέγξουν την πιστοληπτική μου ικανότητα, μου έστειλαν ένα λινκ, από το οποίο θα'πρεπε να συνδεθώ στο e-banking μου, για να δουν τι μπαινοβγαίνει τους τελευταίους 6 μήνες.
Επειδή είμαι από χωριό, χώρια που είμαι και χαζούλης, στο χωριό μου δεν ανοίγουμε το internet banking μας μέσω άλλων λινξ. Ήρθε και σε μας η ανάπτυξη και χρησιμοποιούμε το αππλικέϊσο, ή τον φυλλομετρητή.
Οπότε εγκατέλειψα την ιδέα της ενοικιαγοράς και οδεύω για απλή, παραδοσιακή αγορά (με ό,τι συνεπάγεται, ήτοι ας ετοιμάζουν κάποιες καλές κυρίες ταπεράκια :φιρουλί:)

Έλλη Μ

Συντονιστής
Οι καλΗ (και νεοτάτη :)))):))))) κυριες με τα ταπερακια εχει να σου πει, επισης, ότι κατα τη γνωμη της, καλά εκανες και στραφηκες σε αυτή τη λυση. Πολύ καλύτερα.Ειναι σαφως προτιμητέα.

Επισης, αν θες πάλι τη γνώμη της -που δεν ειναι διαισθητική- κανε την έρευνά σου και πηγαινε κατευθείαν στην τράπεζα συνεργασίας και μισθοδοσίας σου για χρηματοδότηση (όχι μεσω εμπόρου), όταν καταλήξεις.

Τι διαφορα εχει το leasing απο την ενοικιαση;
Για αρχή, στον χρόνο μισθωσης. Το leasing ειναι μακροχρόνια μισθωση κατα τη διάρκεια της οποίας τα βαρη ή υποχρεωσεις που φερει ενα όχημα, βαραινουν τον εκμισθωτη κι όχι τον μισθωτη.

(πόσα πολλά ξερω... :)))))

Last edited:
Υποθέτω, γιατί το γλυκό είναι η πρώτη / μόνη γεύση που αρέσει στον άνθρωπο ήδη από την ενδομήτρια ζωή. Τις άλλες γεύσεις απλώς συνηθίζει να του αρέσουν. Οπότε θα ήταν πολλύ πιο δύσκολη η ερώτησή σου εάν αντί για τη Νουτέλα αναφερόταν στη σαρδέλα.
Από εκεί και πέρα αν αναρωτιέσαι γιατί η γλυκιά γεύση είναι επιθυμητή από τον γενετικό προγραμματισμό μας; Διότι γλυκό ίσον απλής δομής υδατάνθρακας ίσον η βασική πηγή ενέργειας για το βιολογικό μας σύστημα.
Γιατί η νουτέλα συγκεκριμένα (γιατι είναι ΠΟΛΥ γλυκιά)
Χαχα! ελπίζω να σε κάλυψε η απάντηση.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν είναι μονάχα η γλύκα. Είναι αυτή η αριστουργηματική γεύση...

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Και μαλιστα λενε οτι η οριτζιναλ πραλινα φουντουκου (χωρις γευση κακαο) ειναι καλυτερη

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
και το κίντερ μπουένο, ρε παιδιά... το οποίο είναι ίδια γεύση. δηλ. μιαμ ρε γμτ. Μιαμ!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πως γινεται ο πληθυσμος της ελλαδας 1. να μικραινει και 2. να φτωχαινει και τα αυτοκινητα να πληθαινουν; Ποιοι τα αγοραζουν και ποιοι τα οδηγουν;

Last edited: