Το τέλος του περιοδικού ΚΟΜΙΞ

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Γενικά τα κινούμενα σχέδια των Μίκυ και Ντόναλντ είχαν εκνευριστικές φωνές. Τόσο στα αμερικάνικα πρωτότυπα όσο και στις ελληνικές εκδοχες.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
συμφωνώ, Κόρτο. Ειδικά, του Ντόναλντ στο ελληνικό "Κλαμπ του Μίκυ Μάους" ήταν, πέρα από εκνευριστική, απλά ακατανόητη. Απορώ τί εκπαιδευτικό πιστεύαν πως δίνουνε στα παιδιά.
:όχισουλέω:
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Και στο Αμερικανικο ετσι ακαταληπτος ειναι νομιζω ο Ντοναλντ. Την "υποθεση" την καταλαβαινα μονο απο τους υποτιτλους, αλλα οπως και να χει ειχε τρελο γελιο :)))))
 
Ειδικά, του Ντόναλντ στο ελληνικό "Κλαμπ του Μίκυ Μάους" ήταν, πέρα από εκνευριστική, απλά ακατανόητη. Απορώ τί εκπαιδευτικό πιστεύαν πως δίνουνε στα παιδιά.
:όχισουλέω:
Αυτήν την έλλειψη εκπαιδευτικού στόχου δεν τη βρίσκω καθόλου κακή, διότι εδώ υπερισχύει η παράμετρος της (αβλαβούς) διασκέδασης. Τον Ντόναλντ των κινουμένων σχεδίων τον έβρισκα πάντοτε εξαιρετικά διασκεδαστικό, και το γέλιο που μου έχει χαρίσει είναι για μένα μια σημαντική συμβολή στις παιδικές μου εμπειρίες - αναφέρομαι όμως σε επεισόδια ηλικίας εξήντα ή παραπάνω ετών. Θα δοκιμάσω να δω και κάποια από τα νεότερα που αναφέρεις.
 

Κολυμβητής

Όμορφο Νιάτο
Γενικά τα κινούμενα σχέδια των Μίκυ και Ντόναλντ είχαν εκνευριστικές φωνές. Τόσο στα αμερικάνικα πρωτότυπα όσο και στις ελληνικές εκδοχες.
Γενικά τα κινούμενα σχέδια (πέρα απο τις φωνές) της Ντίσνευ ήταν εκνευριστικά. Τελείως παιδιάστικα.

Στον τομέα των κινουμένων σχεδίων η Warner Bros έπαιζε μπάλα σχεδόν μόνη της.
 

Μίθρι

Όμορφο Νιάτο
Δεν θα το έλεγα, είχε και η Disney πολύ καλά παιδικά. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Μπαγκς Μπάνι ήταν ο πρώτος Τρολλάς. Τα Looney Toons ήταν φοβερά κινούμενα σχέδια.
 
Έχω την εντύπωση ότι τα κινούμενα σχέδια της Warner Bros απευθύνονταν κυρίως προς ενηλίκους. Στην προ τηλεόρασης εποχή, όταν ο μόνος τρόπος για να δεις μια ταινία ήταν να πας στον κινηματογράφο, προβάλλονταν τέτοιες ακριβώς ταινιούλες (7λεπτες συνήθως) αμέσως πριν την προβολή της κυρίως ταινίας, σαν «ορεκτικό» ας πούμε. Όχι βέβαια ότι δεν προβάλλονταν καί ταινίες του Ντίσνεϊ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο... Άλλωστε το κινηματογραφικό κοινό της δεκαετίας του '30 και '40 δεν νομίζω ότι είχε κανένα πρόβλημα με την παιδικότητα των επεισοδίων της Ντίσνεϊ σε σύγκριση με τα πιο προχωρημένα της Γουόρνερ. Πάντως το ότι είναι πιο παιδικά δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο έξυπνα. Πιστεύω ότι έχουν καταπληκτικές ιδέες και τις υλοποιούν υπέροχα.

Κολυμβητή, θα διαφωνήσω ότι η Γουόρνερ έπαιζε μπάλα μόνη της. Για μένα η κορυφαία εταιρεία εκείνων των δεκαετιών παραμένει η MGM (Metro-Goldwyn-Mayer). Το χιούμορ απίστευτα φευγάτο, τα γκαγκ πολύ μπροστά για την εποχή τους.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Διάβαζα ότι η ιδέα πίσω από τα καρτούν του Ρόουντ Ράνερ ήταν να παρωδήσουν τα πολύ συνηθισμένα καρτούν με κυνηγητά, όπως το "Τομ & Τζέρι".
Ακόμα και πιτσιρίκα, πάντως, προτιμούσα χίλιες φορές τα καρτούν της Γουόρνερ και τον Ροζ Πάνθηρα από τα σύντομα της Ντίσνεϋ. Οι μεγάλου μήκους ταινίες της ήταν, βέβαια, άλλο πράγμα. Κανείς δεν έφτιαχνε τότε καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (από τη "Χιονάτη" και τη "Φαντασία", μέχρι τον "Αλαντίν" και τον "Βασιλιά τον Λιονταριών").
 

Κολυμβητής

Όμορφο Νιάτο
Έχω την εντύπωση ότι τα κινούμενα σχέδια της Warner Bros απευθύνονταν κυρίως προς ενηλίκους.
Ντάφυ ντακ...ΤΡΕΛΟ γέλιο.

Για μένα η κορυφαία εταιρεία εκείνων των δεκαετιών παραμένει η MGM (Metro-Goldwyn-Mayer). Το χιούμορ απίστευτα φευγάτο,
Αν σου πω δεν την έχω ακουστα (ως όνομα)....:/ Μπορείς να μου πεις κάποια χαρακτηριστικά καρτουν;

Αυτό το καρτούν είναι της συγκεκριμένης εταιρίας;

τα γκαγκ πολύ μπροστά για την εποχή τους.
Τι ειναι ρε παιδιά επιτελους αυτα τα..γκαγκ; :-)
 
Τι ειναι ρε παιδιά επιτελους αυτα τα..γκαγκ; :-)

Ας μιλήσει το ΛΚΝ :)
Ένας πολύ διάσημος ήρωας της MGM είναι ο Ντρούπι (Droopy). Εδώ μπορείς να βρεις την πρώτη ταινιούλα στην οποία πρωταγωνίστησε (1943), ενώ εδώ είναι άλλη μία που αποτελεί τη συνέχειά της (1946, ίδια ιδέα αλλά ακόμα πιο ανεπτυγμένη). Και τέλος, ένα παράδειγμα από καρτούν της MGM με άλλους ήρωες.
 
Εντάξει, όχι και για ενήλικους το Κογιότ με τις ανεκδιήγητες προβλέψιμες επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να πιαστεί το πουλί. Εκτός του Μπαγκς, όλοι οι άλλοι εξαιρετικά επίπεδοι και προβλέψιμοι "χαρακτήρες" (τα εισαγωγικά μιας και δεν μιλάμε καν για χαρακτήρες/προσωπικότητες, σε αντίθεση με τον Ντόλαλντ και τους λοιπούς).

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι τα κινούμενα της Ντίσνεϊ έχουν μεγάλη διαφορά από τα κόμιξ και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.
 

Κολυμβητής

Όμορφο Νιάτο
Ένας πολύ διάσημος ήρωας της MGM είναι ο Ντρούπι (Droopy)
Δεν φαντάζεσαι πόσο καιρό έψαχνα καρτούν με αυτό το σκυλί! Συγκεκριμένα τα καρτούν που έπαιζε με τον γιό του αν θυμάμαι καλά!

Θυμάμαι ρώταγα φίλους "πως λεγεται παιδιά το καρτούν που έχει έναν σκύλο που "βαριέται"; Δεν το θυμόταν κανείς..

Πόσες και πόσες φορές δεν έψαχνα στο ίντερνετ βάζοντας φράσεις όπως "λίστα με ήρωες της warner bros"....(νόμιζα πως ο Drooypy ήταν της WB)

thnx γλωσσολάγνε!
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Βασικά, δες γενικά για Τεξ Άβερη (Tex Avery, ο δημιουργός μεταξύ άλλων και του Ντρούπη) ακόμα και σε ιστορίες που δεν υπάρχει τόσο διάσημος πρωταγωνιστής. Ο τύπος ήτανε κορυφή.
 

Μίθρι

Όμορφο Νιάτο
Τον Ντρούπη τον σκύλο τον χρησιμοποίησαν και αργότερα σε σειρά κινουμένων με τον Τομ και Τζέρυ σαν 2η ιστορία.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ναι Μιθρι, μαλλον προκειται για την πιο προσφατη σειρα με το γιο του που λεει απο πανω ο Κολυμβητης
 
Πολύ ωραίο αφιέρωμα! Πόσο τον νιώθω στο τεύχος που του λείπει το εξώφυλλο... Αν και τα πρόσεχα πολύ τα τεύχη μου, σ' ένα από τα πρώτα 10 (συγκεκριμένα το Στα ίχνη του Μονόκερω, νομίζω το #7) το εξώφυλλο είναι εξαφανισμένο ήδη πριν το '90.
Απ' τις ιστορίες που έχει ξεχωρίσει ο αρθρογράφος, θα ξεχώριζα το καρλμπαρξικό Κυνήγι των κατασκόπων και (φυσικά) τον ντονροσικό Βίο και πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντάκ.
 
Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τελικά, πολύ καλό το OneMan. Απ' όλα έχει, κι όχι μόνο για άντρες :πάνω:
με εξαίρεση κάποιους αγενέστατους σχολιαστές που φαίνεται ότι το μόνο που θέλουν είναι να την πουν στους συντάκτες
 
Από τη σελίδα των φαν του Ρόσα στο facebook:

GREEK FANS, grab onto your seats! We can now confirm that thanks to the great effort of some of your fellow fans, Don WILL be back to your country for the first time in ten years THIS APRIL!! He'll be at the Greek Club of Comic Fans, Athens (Λέσχη Φίλων Κόμικς. Αθήνα) on April 14 and 15.

Προσωπικά, θα προσπαθήσω πολύ να πάω, χάρηκα πολύ με το νέο.
 
Top