Το νοτιότερο ουράνιο τόξο.

Μυθιστόρημα που αφορά τη μετανάστευση μιας αγγλικής οικογένειας την Αυστραλία το 1840. Επειδή τη χώρα την έχω κατατάξει στις αγαπημένες μου (περίεργα ζωάκια, παλιές νεανικές σειρές κ.λπ) και μου αρέσουν τα σκηνικά τύπου Μικρό σπίτι στο λιβάδι, μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά που το έβαλα στις αναζητήσεις ή θα ήταν καλύτερα να άνοιγα απλώς ένα νήμα για αυτό μιας και είναι εξαιρετικά δυσεύρετο. Το περίεργο είναι ότι είχε βασιστεί άνιμε πάνω σε αυτό με τον τίτλο Lucy May of the southern rainbow σχετικά επιτυχημένο αλλά παρόλα αυτά βυθίστηκε στη λήθη.
Δεν περιμένω να το βρω, στα ελληνικά μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ αλλά αν κάποιoς έχει μια Αυστραλέζα γιαγιά που έτυχε να έχει κάποιο αντίτυπο και το έχει διαβάσει, θα ήθελα να μου δώσει εντυπώσεις και πληροφορίες.

(περίεργα ζωάκια, παλιές νεανικές σειρές κ.λπ)
Πράγματι η πανίδα της είναι συναρπαστική. Είναι η μόνη χώρα που μπορεί να σε φάει καρχαρίας σε ποτάμι και κροκόδειλος στη θάλασσα (χωρίς πλάκα). Αλλά το πιο επικίνδυνο από τα εκατοντάδες (ή μήπως και χιλιάδες;) επικίνδυνα ζωάκια είναι η κυβομέδουσα, μια μεδουσίτσα 1-2 εκατοστά, διαφανής και αν σε τσιμπήσει γεια σου. Έχει τοξικότητα το δηλητήριο της σαν πέντε ταϊπάν (το πιο δηλητηριώδες φίδι στο κόσμο - που ζει, που αλλού φυσικά; ε ναι στην Αυστραλία!)
Ακόμα και τα καγκουρά επικίνδυνα είναι!
(μόνο τα κοάλα είναι άκακα - εκτός και αν περνάς κάτω από κάναν ευκάλυπτο και σου έρθει κανένα στο κεφάλι.)

Last edited:
Συμφωνώ αλλά και πάλι η... διαφορετικότητα μαζί με την επικινδυνότητα δίνουν έμπνευση.
Μάλιστα στο μυαλό μου έχω μια ιστορία με μια μικρή που μετακομίζει στην Αυστραλία, στην αρχή είναι χαρούμενη με τα νέα πράγματα που βλέπει και μετά παθαίνει κατάθλιψη από την αφόρητη ζέστη και την απρόβλεπτη πανιδα. Και μετά έρχεται η προσαρμογή μαζί με το αίσθημα και ελαφραινουν την κατάσταση:ματιά:.

Μάλιστα στο μυαλό μου έχω μια ιστορία με μια μικρή που μετακομίζει στην Αυστραλία, στην αρχή είναι χαρούμενη με τα νέα πράγματα που βλέπει και μετά παθαίνει κατάθλιψη από την αφόρητη ζέστη και την απρόβλεπτη πανιδα. Και μετά έρχεται η προσαρμογή μαζί με το αίσθημα και ελαφραινουν την κατάσταση:ματιά:.
Και τι την τρώει στο τέλος;