Το λεξιλόγιο της Κρίσης

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πλακα πλακα πραγματικα αναρωτιεμαι αν υπηρχε απο πριν η λεξη "μνημονιακος", και ειμαι περιεργος αν τα επομενα, καινουργια λεξικα, θα περιλαμβανουν τετοιες λεξεις (οπως το "μεταμνημονιακός"). Το οτι χρησιμοποιουνται κατα κορον απο τα ΜΜΕ και τους πολιτικους, πρεπει να τις καθιστουν δοκιμες.

Εδω Αντερωτα ειχε μπει το "Βουλγαρος" σαν υβριστικη εννοια που το χρησιμοποιουσαν οπαδοι ποδοσφαιρικων ομαδων δεν θα μπει το μνημονιακος που ειναι τοσο ευρεως διαδεδομενο;

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
"Δε θα κοπουν οι συνταξεις, θα κοπει μερος των συνταξεων" (Μαρδας, 21-6-2018)

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
"Δε θα κοπουν οι συνταξεις, θα κοπει μερος των συνταξεων" (Μαρδας, 21-6-2018)
Ειπώθηκε πράγματι αυτό;!

Θα μπορούσε να είναι ατάκα στον προφήτη του Αρκά.

Δηλ. 'ντάξ.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Τον ειδα στο Σκαι σημερα το πρωι

Μαλλον στο φαντασιακο μικροκοσμο οπου ζουν, νομιζουν οτι οταν εμεις η πλεμπα μιλαμε για "κοψιμο συνταεξων" εννοουμε ολικη καταργηση τους, οποτε το διευκρινιζει ο ανθρωπος.

για να ειμαι ειλικρινης μου θυμιζει ενα συναδελφο του που οταν ακουσε για "κατασχεση λογαριασμων" διευρκινησε οτι δεν κατασχεται ο λογαριασμος (δηλ. ολοκληρος) αλλα μερος του.

Last edited:
για να ειμαι ειλικρινης μου θυμιζει ενα συναδελφο του που οταν ακουσε για "κατασχεση λογαριασμων" διευρκινησε οτι δεν κατασχεται ο λογαριασμος (δηλ. ολοκληρος) αλλα μερος του.
Χαχα, θέμα κι αυτό…

Πρώτον, οι λογαριασμοί δεν κατάσχονται αλλά δεσμεύονται αρχικά. Και δεσμεύονται κατ εντολή της εφορίας.

Δεύτερον, οι λογαριασμοί στους οποίους πέφτει μισθοδοσία, επιδόματα κλπ συνολικης πιστωσης εως 1000€ μηνιαίως, και αν δεν να είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος, δε δεσμευονται.

Σε περίπτωση που μιλάμε για μισθο από 1000€-1500€, τότε προστατεύεται πέραν του ποσού των 1.000,00€ και το μισό του υπερβάλλοντος έως του ποσού του μισθού. Για ποσά πάνω από 1500€, τότε αδεσμευτα μένουν τα 1250€. Εν ολίγοις, θα πρεπει να δηλώνεται ως ακατάσχετος έναντι δημοσίου.

Τρίτον, αν υποθέσουμε ότι εγώ τηρώ λογαριασμό μισθοδοσίας στην τάδε τραπεζα ενώ ταυτόχρονα έχω και κάμποσους άλλους λογαριασμούς στην ίδια ή/και σε άλλες, όλοι οι λογαριασμοι μου θα δεσμευτούν, εκτός από εκείνον της μισθοδοσίας και μέχρι του ποσου των 1250€.

Τέταρτον, αν δεν υπάρχει μισθοδοσία πουθενα, αυτό που κατά κανόνα ισχύει είναι ότι καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.250,00 € στις μηνιαίες πιστώσεις, για κάθε Φυσικό Πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

Πέμπτον, χρηματικά ποσά που αφορούν επιδόματα, διατροφές, μέρισμα αλληλεγγύης, εισόδημα αλληλεγγύης κλπ κλπ, δε δεσμεύονται.

Αυτά τα ολιγα βαρετα αφορούν το δημόσιο. Για τους ιδιώτες, παρακαλώ καλέστε στο helpdesk. :))))

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ως γνωστον, αυτες τις μερες υπαρχει το ζητημα του αν η κατασταση που θα μπουμε μετα τον Αυγουστο αποτελει ενα "τεταρτο μνημονιο" ή "πρόγραμμα" (φυσικα η αποψη εξαρταται απο το αν εισαι κυβερνηση ή αντιπολίτευση).

Προσφατα που ηρθε ο Μοσκοβισί στην Αθήνα, τεθηκε αυτο το ζητημα απο τους πολιτικους μπροστα του... και ο ανθρωπος ειπε με εκπληξη "δεν ηξερα οτι η συγκεκριμενη ορολογια αποτελει αντικειμενο πολιτικης αντιπαραθεσης στην Ελλαδα" για να ξεκαθαρισει αργοτερα οτι η εποπτεια δεν ειναι 4ο μνημονιο.

(αυτη την ατακα την ακουσα στις ειδησεις, δεν μπορεσα να τη βρω σε γραπτη πηγη)