Ας πω κι εγώ λίγα λόγια για την βιβλιοχρονιά που μας πέρασε!
Σίγουρα στα πολύ
αγαπημένα βιβλία που διάβασα το 2024 και θα ήθελα να ξαναδιαβάσω είναι τα:
- Ο εικονογραφημένος άνθρωπος του αγαπημένου Ρ. Μπράντμπουρι
- Έχω σώας τα φρένας και άλλες ιστορίες του πλέον πολύ αγαπημένου Α. Χιόνη
- Ηλιόπετρα Ο. Παζ, ένα βιβλίο που θα το διαβάζω εσαεί!
- Ο Πολωνός, του Μ. Κούτσι. Ένα βιβλίο που για να το αγαπήσει κανείς πρέπει να δει πέρα από τα στενά όρια της λογοτεχνίας...
- Δεν έχω στόμα και πρέπει να ουρλιάξω του Χ. Έλισον. Μεγάλος συγγραφέας, σκανδαλωδώς παραγνωρισμένος στη χώρα μας.
- Στόμα γεμάτο χώμα, του Μπ. Στεπάνοβιτς (φυσικά χάρις στην
@Έλλη Μ )
Βιβλία εκπλήξεις που με ενθουσίασαν!
- Ο Ζωντανός Θρύλος του Ρ. Μάθισον. Περίμενα μια απλή ιστορία βρικολάκων και προέκυψε ένα διαμάντι Φ. Λογοτεχνίας με βαθιούς προβληματισμούς και εξαιρετική πλοκή.
Το οποίο αδικείται από την ελεεινή έκδοση και μετάφραση των εκδόσεων ΟΞΥ...
- Περί φυσικής της μελαγχολίας του Γκοσποντίνοφ! Τρομερή εμπειρία η ανάγνωση του! (πάλι χάρη στην
@Έλλη Μ
- Ιδε ο άνθρωπος του Μ. Μούρκοκ. Έκπληξη διότι ο συγγραφέας στα φάνταζι του δεν με εντυπωσίασε ποτέ, ενώ σε αυτό το μικρό διήγημα ΕΦ ήταν εξαιρετικός!
Μη λογοτεχνικά διαμάντια!
- 1915: Εθνικός διχασμός Του Γ. Μαυροκορδάτου.
- Η βιολογία της ομοφυλοφιλίας του Z. Μπαλταζάρ. Ό,τι πιο κατατοπιστικό έχω διαβάσει πάνω σε θέματα ομοφυλοφιλίας.
- Καρλ Γιούνγκ: Ο εξερευνητής της ανθρώπινης ψυχής. Η βιογραφία ενός πραγματικού ερευνητή που έσκαψε σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή, κατηγορήθηκε, κυνηγήθηκε και εν τέλει καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές του 20ου αιώνα.
Θα έβαζα άνετα και την Τριλογία της Μπουραζοπούλου, ο Δράκος της Πρέσπας, απλά δεν τελείωσα ακόμα το 3ο βιβλίο οπότε δεν ξέρω πως θα το κλείσει. Αν όλα παν καλά

, θα είναι εδώ το 2026!
Απογοητεύσεις...
- Ο Πιανίστος της Ε. Γέλινεκ... Ν έφταιγε η μετάφραση, να έφταιγε ο λόγος της Γέλινεκ δεν ξέρω.. Το βιβλίο δεν διαβάζεται απλά. Η ταινία του Χάνεκε είναι αριστούργημα όμως!
- Η κρύπτη του Ε.Χ. Γονατά. Δεν το κατάλαβα, δε με άγγιξε, δεν πειράζει!
- Ο Φαρφουλάς και άλλα διηγήματα του Δ. Βουτυρά. Αδιάφορα αν και καλογραμμένα διηγήματα... Περίμενα κάτι καλύτερο.