Το βιβλίο της Ιερής Μαγείας του Αμπραμελίν

Γεια σας αγαπητοί μου σύντροφοι. Το έχει διαβάσει κανείς σας ; Πως σας φάνηκε ; Δοκίμασε κάνεις ποτέ το τελετουργικό που περιγράφει και αν ναι, πως ήταν ; Πείτε μου την γνώμη σας, αγαπητοί μου σύντροφοι ιδιαίτερα όσοι ασχολείστε με την φιλοσοφία και τον αποκρυφισμό.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ειμαι τουλαχιστον βεβαιος οτι το τελετουργικο δεν το εχει δοκιμασει κανενας απο εδω (και ζωντανος :Ρ)

Αν και δεν εχω διαβασει το βιβλιο ξερω για το βιβλιο, και βρισκω ενδιαφερον το πολυπολιτισμικο σκηνικο απο οπου δημιουργηθηκε, καθως και την αντιληψη του "ιερου" της εποχης, χριστιανικης μεν, εκτος των Εκκλησιων δε.

Ο Αμπραμελιν απ'οσο ξερω ηταν "Αιγυπτιος μαγος" αλλα δεν ξερω αν ηταν μουσουλμανος ή χριστιανος. Πιθανοτατα οι αβραμικες θρησκειες συναντουνταν καπου στον αποκρυφισμο και την αριθμολογια

Βρισκω πολυ αντιφατικο, με τις σημερινες αντιληψεις, το να κανεις ενα τετοιο τελετουργικο (συμπεριλαμβανομενου του να καλεσεις τους 7 πριγκιπες της κολασης) προκειμενου να τελεσεις ιερη μαγεια και να δυναμωσεις την πιστη σου στον "Θεο". Δεν ξερω αν αυτος ο "Θεος" ειναι ο χριστιανικος/τριαδικος, ο Αλλαχ, η καποιος αφηρημενος αβραμικος Δημιουργος των αποκρυφιστων, που κρυβεται πισω απο αριθμους και οιωνους.

Νομιζω το πιο ενδιαφερον θα ειναι να συγκρινουμε αυτες τις αντιληψεις με τις πρωτοχριστιανικες, ή τις σημερινες (ορθοδοξες).

Αυτες οι λιγες, ελπιζω ενδιαφερουσες, σκεψεις απο καποιον που δεν εχει διαβασει το βιβλιο.

Last edited:
Ειμαι τουλαχιστον βεβαιος οτι το τελετουργικο δεν το εχει δοκιμασει κανενας απο εδω (και ζωντανος :Ρ)

Αν και δεν εχω διαβασει το βιβλιο ξερω για το βιβλιο, και βρισκω ενδιαφερον το πολυπολιτισμικο σκηνικο απο οπου δημιουργηθηκε, καθως και την αντιληψη του "ιερου" της εποχης, χριστιανικης μεν, εκτος των Εκκλησιων δε.

Ο Αμπραμελιν απ'οσο ξερω ηταν "Αιγυπτιος μαγος" αλλα δεν ξερω αν ηταν μουσουλμανος ή χριστιανος. Πιθανοτατα οι αβραμικες θρησκειες συναντουνταν καπου στον αποκρυφισμο και την αριθμολογια

Βρισκω πολυ αντιφατικο, με τις σημερινες αντιληψεις, το να κανεις ενα τετοιο τελετουργικο (συμπεριλαμβανομενου του να καλεσεις τους 7 πριγκιπες της κολασης) προκειμενου να τελεσεις ιερη μαγεια και να δυναμωσεις την πιστη σου στον "Θεο". Δεν ξερω αν αυτος ο "Θεος" ειναι ο χριστιανικος/τριαδικος, ο Αλλαχ, η καποιος αφηρημενος αβραμικος θεος των αποκρυφιστων, που κρυβεται πισω απο αριθμους και οιωνους.

Νομιζω το πιο ενδιαφερον θα ειναι να συγκρινουμε αυτες τις αντιληψεις με τις πρωτοχριστιανικες, ή τις σημερινες (ορθοδοξες).

Αυτες οι λιγες, ελπιζω ενδιαφερουσες, σκεψεις απο καποιον που δεν εχει διαβασει το βιβλιο.
Αντέρωτα, το τελετουργικό μιλάει για το ότι μπορεί να το εκτελέσει ο καθένας από κάθε θρησκεία, ακόμα και παγανιστής αρκεί να πιστεύει σε έναν θεό. Τέλος, οι πρίγκιπες της κολάσεως είναι δώδεκα και όχι εφτά. Επίσης, το τελετουργικό γίνεται για να επικοινωνήσει κάποιος με τον φύλακα άγγελο του, όχι για να δυναμώσει την πίστη του στον Θεό μιας και αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση καθώς και εξελίσσεται σταδιακά όσο υφίστασαι την πνευματική κάθαρση του τελετουργικού.

Ωχ! ευτυχώς που δεν ανέφερε ονόματα - γιατί τώρα θα ψάχνονται ποιοι θα είναι οι πέντε να παρεξηγηθούνε! :μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα:
Γενικά, οποιοδήποτε όνομα στην μαγεία δεν επιτρέπεται να το λες φωναχτά, έστω και γραπτά να το δεις κάπου ή την σφραγίδα του πνεύματος. Διότι, μπορείς να ανοίξεις πύλες στο αστρικό με αποτέλεσμα να έχεις ανεπιθύμητους επισκέπτες....και μετά να τρέχεις να κάνεις καθαριστική μαγεία και εξορκισμούς

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
(καλως η κακως τα μονα ονοματα δαιμονων που θυμαμαι ειναι αυτοι απο τον κοσμο του Warcraft)

Αγαπητέ Αντέρωτα, το είδα που το διέγραψες δεν με πειράζει καθόλου. Την προσωπική μου πεποίθηση την έδωσα ως έναυσμα για την απάντηση μου, η οποία είναι στερεά και χωρίς αυτήν στο χιουμοριστικό σχόλιο σου λέγοντας ότι οι Εβραίοι Ραβίνοι και ιερείς που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη με τους κανόνες κατά της μαγείας, αργότερα υιοθέτησαν την μυστική μαγεία και φιλοσοφία της Καμπάλα πάνω στην οποία είναι βασισμένο το τελετουργικό ως τραγική ειρωνία 😆

Προσωπικά δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό, φανταστικό, και πάει λέγοντας.
Μου φαίνονται μάλιστα και πολύ γελοία, ειδικά στον αιώνα της επιστήμης που βρισκόμαστε σήμερα!

Όλα αυτά είναι αποκυήματα της αχαλίνωτης φαντασίας του homo sapiens. Από τις απαρχές του χρόνου, ο άνθρωπος ασχολήθηκε με το να ερμηνεύσει αυτά που δεν βλέπει με τον ίδιο ζήλο που προσπάθησε να ερμηνεύσει αυτά που έβλεπε. Μοιραία αναγκάστηκε να δημιουργήσει πλάσματα και διαδικασίες, τα οποία προκαλούσαν δέος, φόβος και πολλές φορές τρόμο. Ο θάνατος, η νύχτα, το άγνωστο τον ώθησαν στο να δώσει αυθαίρετες ερμηνείες, οι οποίες πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν μύθοι, προκαταλήψεις και δοξασίες. Αυτές τις ανυπόστατες λοιπόν δοξασίες κάποιοι επιτήδειοι - κυρίως από τα ιερατεία - τις έντυσαν με μυστικισμό και φρόντισαν να τις συνδέσουν με τις εκάστοτε θρησκείες έτσι ώστε μέχρι και σήμερα να μιλάμε για αποκρυφιστικές τελετές, ξόρκια και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες.
Πνεύματα, βαμπίρ, εκτοπλάσματα, νεράιδες είναι σίγουρα πλάσματα που βγήκαν μέσα από ελκυστικές ιστορίες, αλλά έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο έχει και ο Άη Βασίλης.
Δυστυχώς εν έτει 2021 ο άνθρωπος ακόμα έλκεται από τέτοιους κομπογιαννιτισμούς.
Σήμερα βέβαια όλα αυτά τα αστεία αποκρυφιστικά του παρελθόντος έχουν ντυθεί με έναν μανδύα ευπρέπειας οπότε μπορούμε να μιλάμε άνετα για μέντιουμ, αστρολόγους, βελονιστές, ομοιοπαθητικούς χωρίς να κινδυνεύουμε να φάμε το κράξιμο που θα ταίριαζε σε αυτή την περίσταση! Φαίνεται ότι το μεταφυσικό και ο κομπογιαννιτισμός ακόμα και σήμερα έχουν γερές ρίζες.

Ίσως τελικά έχει αποτυπωθεί στο DNA μας πως δίχως τον Μάγο της φυλής δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, είτε αυτός λέγεται παπάς, είτε ραββίνος, είτε κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο!

Όχι ότι διαφωνώ μαζί σου @Νικόλας Δε Κιντ (το αντίθετο μάλλον) - αλλά εξίσου παράλογες, μεταφυσικές και μπουρδο-κατασκευές είναι και όλες οι θρησκείες του ανθρώπου, που όπως διαπιστώνεις ανθούν στον αιώνα της επιστήμης που βρισκόμαστε (παρέα με δοξασίες, συνομωσίολογίες και άλλες σολιαλμιντιακές βλακείες). Οπότε επί της ουσίας δεν υπάρχει σπουδαία πρόοδος - ούτε να περιμένεις να υπάρξει. Όπως το λές είναι η φύση μας- έχει αποτυπωθεί στο DNA μας. Επί της ουσίας είναι η ψυχολογική ανάγκη να νιώσουμε ότι έχουμε έναν πατέρα (Θεό, δαίμονα ή ότιδήποτε άλλο) που μας προστατεύει, μας τιμωρεί, φροντίζει να αληλεπιδρά με εμάς και το κυριότερο ότι δεν εξαφανιζόμαστε στο πουθενά όταν εγκαταλείπουμε τον μάταιο τούτο κόσμο.
Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί τη λογοτεχνική αξία ή το ενδιαφέρον (σε σχέση με τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης) των βιβλίων που αναφέρονται σε όλες αυτές τις "μπούρδες".

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ενω συχνα συμφωνω (και εξ ισου συχνα διαφωνω) με το Νικολα, νομιζω οτι θεματα οπως αυτο δεν υπαρχουν για να ερχεται ο καθενας και να κανει ομολογια πιστεως ή μη. Αλλωστε οι θεσεις του Νικολα ειναι σαφεις και τις εχει εκφρασει σε αλλα μερη του φορουμ, πιο σχετικα με τη συζητηση;

Δηλαδη σε τι θα εξυπηρετουσε αν ερχοταν ολοι οι αθεοι λεσχιτες εδω και να λενε "δεν πιστευω στις ασυναρτισιες που αφορουν το θεμα το νηματος" και αλλοι 10 χριστιανοι να λενε "ξου ξου δαιμονικα πραγματα, ουτε εγω πιστευω σε αυτα, μετανοησε αμεσως στην αληθινη θρησκεια" και 2-3 μουσουλμανοι (αν εχουμε) να πουν ακριβως το ιδιο στους παραπανω;

Επισης οταν καποιος κανει παρουσιαση βιβλιου του Ντοκινς δεν ενδεικνυται να πεταχτουν 10 χριστιανοι να πουν ποσο διαφωνουν και ποσο λαθος έιναι, ή να πεταχτουν 2-3 αποκρυφιστες να πουν "οχι, υπαρχει το μεταφυσικο γιατι καλεσα τον Οσιρι και εμφανιστηκε μπροστα μου"

ΥΓ. διαφωνω με τη χρηση ημερομηνιων για καποια πραγματα που θεωρουμε (εντελως υποκειμενικα και αυθαιρετα) παρωχημενα. Αν καναμε αυτη τη συζητηση το 1980 ο Νικολας θα ελεγε "μα πως ειναι δυνατον εν ετει 1980 να πιστευουμε ακομα σε μπλα μπλα μπλα". Περαν απο την επιστημονικη φαντασια τυπου Σταρ Τρεκ που λεει οτι το 2300 δε θα υπαρχουν θρησκειες, δεισιδαιμονιες κλπ δεν εχει γινει κανενα συμβολαιο με το Θεο η το Συμπαν η την Ιστορια οτι το 2021 δε θα πιστευουμε στο ταδε πραγμα.

Υπενθυμιζω οτι μολις πριν 100 χρονια στην αθεη Σοβιετικη Ενωση υπηρχαν σωματα ερευνας αποκρυφισμου και παραφυσικων φαινομενων ενω το 50-60 γινοντουσαν πειραματα απο τη CIA (spoiler: δεν κατεληξαν πουθενα). Απο ποιο μαθηματικο τυπο προκυπτει οτι η πιστη σε αυτα τα πραγματα "επρεπε" να εχει εξαφανιστει εντος ενος αιωνα?

Last edited:
@Αντέρωτας
Δεν είναι τα πράγματα τόσο επιδερμικά όσο τα περιγράφεις. Ειδικά σε θέματα αποκρυφισμού, μελλοντολογίας κλπ κλπ.
Οι μεταφυσικές ανησυχίες μερικών είναι πεδίο εκμετάλλευσης για άλλους και πολλές φορές αυτό μπορεί να επηρεάσει το κοινωνικό σύνολο. Και να το βλάψει.
Για να μην πως για δολοφονίες και κακοποιήσεις ζώων στο όνομα κάποιων αρχαίων θρησκειών και προλήψεων.
Μήπως θυμάσαι τους σατανιστές της Παλλήνης;

Μήπως θυμάσαι την περίπτωση με τον γιο του Τραβόλτα και τους Σαιεντολόγους;

Σχετικά με το Σταρ Τρεκ που αναφέρεις τώρα.
Και βέβαια παίζουν ρόλο οι ημερομηνίες και τα επιστημονικά επιτεύγματα κάθε εποχής.
Κι ευτυχώς ισχύει το παραπάνω και δεν έχουμε ακόμα απάνθρωπες μεθόδους όπως οι λοβοτομές, τα κρύα ντους κλπ σε ψυχικά άρρωστους ανθρώπους. Κάποτε η επιστήμη δεν είχε καν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν και άλλες νόσοι, σαν τις ψυχικές. Πόσα άτομα με κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και άλλες τέτοιες νόσους κακοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν λόγω έλλειψης γνώσης;
Δεν ξέρω αν υπάρχει τύπος, αλλά σίγουρα η σχέση μεταξύ γνώσης και προλήψεων είναι κλασματική (ή και εκθετική αν θες) . Όσο μεγαλύτερη είναι η γνώση τόσο παν στην άκρη οι προλήψεις και οι μαγείες.
Τί καθόμαστε και λέμε τώρα; Αυτά είναι θεμελιώδεις αρχές του ορθολογισμού κι όχι εικασίες και λογοπαίγνια σε τυχαίους ιστότοπους από τυχαίους χρήστες.

Τέλος, ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι πυροβολημένοι ( ακόμα και υπό την αιγίδα της επίσημης κυβέρνησης) ασχολήθηκαν με μαγγανείες και ψευδοεπιστήμες. Δεν μου λέει τίποτα αυτό.
Κι εμείς είχαμε πρωθυπουργό που φορούσε στο χέρι το βιοενεργό βραχιόλι και μάλιστα το επιδείκνυε, κάνοντας τον κάθε αγύρτη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Κι εμείς είχαμε υπουργό που έβγαινε στα κανάλια και έλεγε πως η Παναγία του είπε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα στοχοποιηθεί η ομάδα άρσης βαρών.
Γιατί λοιπόν ένας από τους δύο προηγούμενους (τα παραδείγματα είναι ατελείωτα) να μην ενέκρινε έρευνες για φαντάσματα και αστρικές πύλες;;

Οπότε δεν κάνω κάποια ομολογία πίστεως, απλά ενίσταμαι με κάθε είδους ψευδοεπιστήμη και πρόληψη από όπου κι αν προέρχεται αυτή.

@Αντέρωτας
Δεν είναι τα πράγματα τόσο επιδερμικά όσο τα περιγράφεις. Ειδικά σε θέματα αποκρυφισμού, μελλοντολογίας κλπ κλπ.
Οι μεταφυσικές ανησυχίες μερικών είναι πεδίο εκμετάλλευσης για άλλους και πολλές φορές αυτό μπορεί να επηρεάσει το κοινωνικό σύνολο. Και να το βλάψει.
Για να μην πως για δολοφονίες και κακοποιήσεις ζώων στο όνομα κάποιων αρχαίων θρησκειών και προλήψεων.
Μήπως θυμάσαι τους σατανιστές της Παλλήνης;

Μήπως θυμάσαι την περίπτωση με τον γιο του Τραβόλτα και τους Σαιεντολόγους;

Και βέβαια παίζουν ρόλο οι ημερομηνίες και τα επιστημονικά επιτεύγματα κάθε εποχής.
Κι ευτυχώς ισχύει το παραπάνω και δεν έχουμε ακόμα απάνθρωπες μεθόδους όπως οι λοβοτομές, τα κρύα ντους κλπ σε ψυχικά άρρωστους ανθρώπους. Κάποτε η επιστήμη δεν είχε καν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν και άλλες νόσοι, σαν τις ψυχικές. Πόσα άτομα με κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και άλλες τέτοιες νόσους κακοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν λόγω έλλειψης γνώσης;
Δεν ξέρω αν υπάρχει τύπος, αλλά σίγουρα η σχέση μεταξύ γνώσης και προλήψεων είναι κλασματική (ή και εκθετική αν θες) . Όσο μεγαλύτερη είναι η γνώση τόσο παν στην άκρη οι προλήψεις και οι μαγείες.
Τί καθόμαστε και λέμε τώρα; Αυτά είναι θεμελιώδεις αρχές του ορθολογισμού κι όχι εικασίες και λογοπαίγνια σε τυχαίους ιστότοπους από τυχαίους χρήστες.

Τέλος, ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι πυροβολημένοι ( ακόμα και υπό την αιγίδα της επίσημης κυβέρνησης) ασχολήθηκαν με μαγγανείες και ψευδοεπιστήμες. Δεν μου λέει τίποτα αυτό.
Κι εμείς είχαμε πρωθυπουργό που φορούσε στο χέρι το βιοενεργό βραχιόλι και μάλιστα το επιδείκνυε, κάνοντας τον κάθε αγύρτη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Κι εμείς είχαμε υπουργό που έβγαινε στα κανάλια και έλεγε πως η Παναγία του είπε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα στοχοποιηθεί η ομάδα άρσης βαρών.
Γιατί λοιπόν ένας από τους δύο προηγούμενους (τα παραδείγματα είναι ατελείωτα) να μην ενέκρινε έρευνες για φαντάσματα και αστρικές πύλες;;

Οπότε δεν κάνω κάποια ομολογία πίστεως, απλά ενίσταμαι με κάθε είδους ψευδοεπιστήμη και πρόληψη από όπου κι αν προέρχεται αυτή.
Σεβαστά τα πιστεύω σου αγαπητέ μου αν και εγώ δικαιολογώ τι οτιδήποτε συμβαίνει στην μαγεία-και δεν μιλάω για μαγεία που κάνουν κάποιοι βλάκες σχετικά με θυσίες ή λατρεία ειδώλων αλλά ως ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι απεριόριστες και η κβαντική φυσική μόλις τώρα έχει αρχίσει να τις ανακαλύπτει. Έτσι εξηγούνται πολλά θαύματα μερικές φορές. Επίσης, με προσβάλλει πολύ η έμμεση αναφορά που κανείς σε εμένα ως "πυροβολημένο που ασχολείται με μαγγανείες".

Τι σχέση έχουν τα κβάντα με τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Απολύτως καμία.
Οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν είναι απεριόριστες, τουλάχιστο όπως το εννοείς εσύ. Η λειτουργία του εγκεφάλου είναι γνωστή χρόνια τώρα και πάνω σε αυτή τη λειτουργία γίνονται διαχωρισμοί και νέες ανακαλύψεις.
Για ποιά ενέργεια μιλάς;
Τα είδη ενέργειας είναι γνωστά στη φυσική.
Πώς συνδέεται ακριβώς με μαγείες και μαγγανείες;

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
...γεγονοτα τα οποια γινοντουσαν μολις πριν 5-6 δεκαετιες.

Αλλωστε ο χριστιανισμος, μεταξυ αλλων, εδω και 2000 χρονια ηταν και ενα συστημα αποθαρυνσης, καταστολης και αντικαταστασης των πιο πρωτογονων δοξασιων, ανιμισμου, folk μαγειας κλπ. Το οποιο βεβαια ακομα δεν καταφερε και ουτε θα τα καταφερει ποτε, και μαλιστα εν μερει απορροφηθηκε απο αυτες μεσω συγκρητισμου και folk χριστιανισμου.

Αυτο κατι μας λεει

Αυτο που δεν καταφερε ενα πανισχυρο δογμα σε 2000 χρονια δεν θα τα καταφερει η επιστημη σε 50

Ειναι σαν να σου λεω "Πριν 3 χιλιαδες χρονια ο Βουδας και ο Μωυσης ειπαν 'ου φονευσεις' και μετα απο τοση προοδο σε κοινωνια, ψυχολογια, μορφωση, δικαιοσυνη, ακομα σφαζομαστε σαν τους αγριους των σπηλαιων. Αν ειναι δυνατον, ποιος θα το περιμενε οτι μετα απο 3 χιλιετιες θα σκοτωνε ακομα ο ενας τον αλλο, εν ετει 2021?".
Κατι το οποιο ειναι παραλογο σα συλλογισμος, και θα μπορουσα να πω και σε 100 η 300 χρονια απο τωρα

Και εστω οτι οταν φτασουμε στην εποχη του Σταρ Τρεκ δεν θα υπαρχουν πλεον δοξασιες/δογματα/μαγγανειες/αποκρυφισμοι κλπ (που αμφιβαλω). Εμεις ειμαστε ακομα στο 2021.

Last edited:
Γεια σας αγαπητοί μου σύντροφοι. Το έχει διαβάσει κανείς σας ; Πως σας φάνηκε ; Δοκίμασε κάνεις ποτέ το τελετουργικό που περιγράφει και αν ναι, πως ήταν ; Πείτε μου την γνώμη σας, αγαπητοί μου σύντροφοι ιδιαίτερα όσοι ασχολείστε με την φιλοσοφία και τον αποκρυφισμό.
Ντρέπομαι που δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το βιβλίο. Ευχαριστώ για την υπόδειξη(και μάλλον θα σε ευχαριστήσει και το βιβλιοπωλείο από όπου θα το αγοράσω, θα τους αφήσω σχετικό υπόμνημα :φρύδια: )

Ντρέπομαι που δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το βιβλίο. Ευχαριστώ για την υπόδειξη(και μάλλον θα σε ευχαριστήσει και το βιβλιοπωλείο από όπου θα το αγοράσω, θα τους αφήσω σχετικό υπόμνημα :φρύδια: )
Φίλε μου, είναι από τα πιο δημοφιλή γριμόρια, απορώ πως δεν το ήξερες ( Dragin Rouge, ο μικρός Αλβέρτος ή η Σολομωνική, τι γριμοριο του Πάπα Ονώριου και το Grand Gimoire)

Μάλλον επειδή η σχέση μου με τα αποκρυφιστικά είναι σχέση αγάπης-μίσους(μάλλον εναγκαλισμού-απόρριψης) οπότε κάπου στις διακυμάνσεις μου διέφυγε τελείως.

Μάλλον επειδή η σχέση μου με τα αποκρυφιστικά είναι σχέση αγάπης-μίσους(μάλλον εναγκαλισμού-απόρριψης) οπότε κάπου στις διακυμάνσεις μου διέφυγε τελείως.
Αυτά ή σου αρέσουν ή όχι. Ή επιλέγεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να αποκτήσεις σοφία ή να ακούσεις τους κανόνες μιας οποιαδήποτε θρησκείας και να φανατιστείς.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Παναγιωτάκης και λοιποί, παρακαλώ, σεβαστείτε την ακόλουθη οδηγία:
1 — Αποτελεσματικές παραθέσεις

Όταν απαντούμε σε μια ανάρτηση ακριβώς από κάτω της, δεν χρειάζεται να την παραθέτουμε παρά μόνο αν θέλουμε να απομονώσουμε ένα μικρό, συγκεκριμένο σημείο της.

Ομοίως, όταν απαντούμε σε μια παλιά ανάρτηση περιορίζουμε πάντα το κείμενο που παραθέτουμε στο ελάχιστο που χρειάζεται.
Ευχαριστώ :)

Θα ήθελα να πω ότι γενικά απο τις απαντήσεις και τις απόψεις που διάβασα δεν με καλύπτουν καθόλου.... Το ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη υπάρχει... όσο για το πού πάμε όταν φεύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο έχω άποψη μιας και είχα ιδία εμπειρία.... κάπου πάμε αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω... και ναι η φύση του ανθρώπου είναι να καταφεύγει στην βία....αν είναι σωστό;;; όχι..αν είναι πολιτισμένο;;; όχι..τι φταίει;;; δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι μακρύς ο κατάλογος των λόγων.
Αυτά... συγνώμη αν σας κούρασα απλά εναποθεσα την άποψη μου σε αυτά που διάβασα.