Τηλεόραση ή Βιβλίο;

Άγγελε, χαίρομαι που ήμουν η αιτία για το μακροσκελέστερο post σου!
Ναι, όπως το περιγράφεις το εννοώ, υπήρξε και μία απάντηση από τον Κόρτο Μαλτέζε που το έβαλε υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, κάνοντας τη σύγκριση πιο ισορροπημένη.
Επίσης, μου άρεσε ιδιαίτερα η σκηνή με το ποδήλατο! :))
 
Βιβλίο. Τι θα πει: Το μήνυμα που καταχώρησες είναι πολύ σύντομο... Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πώ.
 
Last edited:
Είμαι αντί οπαδός της τηλεόρασης, περισσότερο νομίζω απ όσο είμαι οπαδός του βιβλίου.

Δεν έχω να πω πολλά, μόνο ότι το βιβλίο το ελέγχω εγώ και όχι αυτό, θα κρίνω κάθε στιγμή και θα αποφασίσω το αν και πότε θα διαβάσω κάθε βιβλίο που θέλω.

Αντίθετα η τηλεόραση πιστεύω ότι μας ελέγχει αυτή. Θα σου περάσει το μηνυμα που θέλει πιο εύκολα χωρίς να σου αφήσει πολλά περιθώρια κρίσης.
Αντίθετα με άλλα οπτικό ακουστικά μέσα, διαδίκτυο κ.τ.λ. στα οποία είμαι οπαδός
 
Βιβλίο. [Τι θα πει: Το μήνυμα που καταχώρησες είναι πολύ σύντομο...] Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πώ.
Για να μπορέσεις να καταχωρήσεις μια απάντηση αυτή θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 (αν θυμάμαι καλά) χαρακτήρες.
 
Ενδιαφέρον ζήτημα. Θεωρώ πως το βιβλίο ως έντυπο είναι λιγότερο σκηνοθετημένο. Μία ταινία ή ακόμα ακόμα και ένα θεατρικό έργο για να ανέβει στην σκηνή έχει περάσει απο τα φίλτρα του σκηνοθέτη. Στο βιβλίο εσύ σκηνοθετείς.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ξεκίνησα να διαβάζω τα "Αιχμηρά Αντικείμενα" και διαπιστώνω πως αυτό το καλοκαίρι γίνεται σειρά κι ήδη έχουνε βγει κάποια επεισόδια.

Σκεφτόμουν να κάνω το πείραμα και να βλέπω την σειρά παράλληλα με το βιβλίο. Ήδη μου μοιάζει για κάπως αποτυχημένο πείραμα.

Όπως και να 'χει, γνωρίζει κανείς αν η σειρά θα έχει μια σεζόν ή αν θα την ξεχειλώνουν μέσα στα χρόνια, όπως γίνεται συνήθως;


Πάντως, κοιτάζοντας εδώ κι εκεί φωτογραφίες από την σειρά, να πω πως βρίσκω την Άμη Άνταμς πολύ πιο καθηλωτική σαν μορφή από την Καμίλ που έφτιαξα στο μυαλό μου, μάλλον επηρεασμένος από την κάπως εξυπναδίστικη/χωραταδίστικη αφήγηση της Φλιν.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Φαροφύλακα,το βλέπω εγώ καθώς ερωτευμένος με την Amy!!!
Καθηλωτική σα σειρά.
Απ΄ό,τι γνωρίζω,θα είναι μίνι σειρά με 8 επεισόδια,μέχρι στιγμής δεν έχουν πει κάτι διαφορετικό.
Τα ίδια όμως λέγανε κ πέρσι με το Big little lies και τελικά θα το τραβήξουν κι άλλο.
Τέλος πάντων,ακόμα είμαστε στα τρια πρώτα,όταν τελειώσει θα σου πω.
 
Σκεφτόμουν να κάνω το πείραμα και να βλέπω την σειρά παράλληλα με το βιβλίο. Ήδη μου μοιάζει για κάπως αποτυχημένο πείραμα.
Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη τύχη ένα τέτοιο πείραμα. Το ένα μετά το άλλο για σύγκριση ίσως (όπως π.χ. θα ήθελα να κάνω με το Game of Thrones όταν τελειώσει η σειρά). Αλλά ταυτόχρονα μόνο μπέρδεμα θα δημιουργούσε. Στις σειρές αφήνονται κομμάτια έξω, γίνονται αλλαγές, καμιά φορά προστίθενται και καινούρια. Στο Game of Thrones π.χ., φίλος που έχει διαβάσει τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει μου έχει πει για τεράστιες διαφορές αλλά και διαφορετική ροή. Δεν θα ήταν δυνατόν να γίνεται παράλληλη σύγκριση.
 
Top