Για αρχή θα σας πω πως μπήκα στον κόσμο του Χάρι Πότερ και πως τον αγάπησα τόσο πολύ.Πριν πολλά χρόνια όταν η πρώτη ταινία βγήκε στο σινεμά πήγα με τον μπαμπά μου και ξετρελάθηκα !!

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Συγγραφέας: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling)
Μετάφραση: Μάια Ρούτσου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 349
ISBN: 978-960-453-308-4
Το πρώτο βιβλίο είναι από τα αγαπημένα μου,σε βάζει στο κλίμα της μαγείας με ένα τόσο όμορφο και παιδικό τρόπο.Βλέπουμε τον Χάρι Πότερ ένα αγόρι 11 ετών που ζει με τους θείους του και μόνο αγάπη δεν του δίνουν, να υποφέρει από την άσχημη συμπεριφορά τους και να υπομένει τα πάντα γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Όταν ξαφνικά φτάνει ένα γράμμα στο σπίτι του που τον καλεί στο Χογκουαρτς ,τη σχολή για Μαγείες και Ξόρκια. Τότε όλα αλλάζουν για εκείνον, στο Χογκουαρτς αποκτά φίλους και αρχίζει να το νιώθει σπίτι του όμως δεν γνωρίζει πως είναι το αγόρι που επέζησε από μια φονική κατάρα που του έριξε ο Άρχοντας του Σκότους Βόλντεμορτ ,ο πιο σκοτεινός μάγος που υπήρξε ποτέ και πως 11 χρόνια μετά γύρισε και τον ψάχνει…

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Μετάφραση:Καίτη Οικονόμου
Σελίδες:358
ISBN:978-960-274-401-7
Τα δυο πρώτα βιβλία είναι και τα πιο παιδικά κι έτσι κυλάνε εύκολα και όμορφα.Όταν ο Χάρι επιστρέφει στο Χογκουαρτς κάτι παράξενο συμβαίνει ,ακούει φωνές που κανένας δεν μπορεί να ακούσει και μια μέρα στον τοίχο εμφανίζεται ένα μήνυμα : Η Κάμαρα με τα Μυστικά άνοιξε. Φυλαχτείτε !! Έτσι ο Χάρι και οι δυο καλοί του φίλοι,ο Ρόν και η Ερμιόνη, μπλέκουν σε καινούργιους μπελάδες και έχουν να αντιμετωπίσουν έναν φοβερό εχθρό που είναι ικανός για όλα…

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
Πρωτότυπος τίτλος:Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Μετάφραση:Καίτη Οικονόμου
Σελίδες:459
ISBN:960-274-434-0
Στο τρίτο βιβλίο γνωρίζουμε καινούργιους χαρακτήρες ,χαρακτήρες που μπορεί στην αρχή να μισήσουμε μα στο τέλος θα τους αγαπήσουμε σίγουρα. Ένας δολοφόνος έχει αποδράσει από το Αζκαμπαν, τη φυλακή των μάγων και οι τρομακτικοί Παράφρονές (φύλακες του Αζκαμπάν) είναι παντού και ψάχνουν…Όμως ο δολοφόνος ψάχνει κάτι,θέλει τον Χάρι Πότερ !!! Το τρίτο βιβλίο έχει πολλές ανατροπές ,πολύ αγωνία και σίγουρα ανοίγει την όρεξη για τα επόμενα βιβλία. Επίσης βλέπουμε πολύ αναλυτικά κάποια μαθήματα που κάνουν στο Χόγκουαρτς και ομολογώ πως τα διάβαζα με μεγάλη απόλαυση αλλά και ζήλια που εμείς δεν κάνουμε τέτοια μαθήματα εδώ.

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Goblet of Fire
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου
Σελίδες: 654
ISBN: 978-960-274-481-9
Στο τέταρτο βιβλίο βλέπουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κουίντιτς (που πραγματικά το απόλαυσα,μακάρι να υπήρχε στα αλήθεια , όλα τα αθλήματα μπροστά στο Κουιντις είναι βαρετά

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Σελίδες:795
ISBN:960-274-745-5
Το πέμπτο βιβλίο είναι λιγάκι αργό το ομολογώ, όχι πως δεν το απόλαυσα αλλά δεν είχε τόση αγωνία μόνο στο τέλος είχε αγωνία αλλά και στεναχώρια… Όποιος το διάβασε μπορεί να με καταλάβει..Γνωρίζουμε το Τάγμα του Φοίνικα ,μια οργάνωση όπου μέλη της είναι μόνο καλοί μάγοι και αυτοί που θέλουν να πολεμήσουν τον Βόλντεμορτ.Σε αυτό το βιβλίο το Τάγμα ετοιμάζεται για πόλεμο και ταυτόχρονα στη σχολή Χόγκουαρτς αλλάζουν πολλά όταν το υπουργείο Μαγείας μπαίνει στη σχολή και αλλάζει τους κανόνες… Όλα γίνονται καταθλιπτικά και όλοι χάνουν την ελπίδα τους όμως όχι ο Χάρι και οι φίλοι του που αποφασίζουν να πάνε κόντρα σε όλα αυτά και ετοιμάζουν και αυτοί ένα στρατό…

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Σελίδες:659
ISBN:978-960-274-966-1
Το έκτο βιβλίο νομίζω βάζει τον αναγνώστη στην ιδέα πως πλησιάζει το τέλος,η Ρόουλιγκ αρχίζει να δίνει απαντήσεις και πληροφορίες για πράγματα που δεν ξέραμε.Στα μαθήματα που κάνει ο Χάρι με τον Νταμπλντόρ σε κάποια φάση πρέπει να πω πως λυπήθηκα λιγάκι τον Βόλντεμορτ μα μόλις ήρθαν ξανά στο μυαλό μου όλα αυτά που έχει κάνει άρχισα πάλι να τον μισώ.

Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου
Πρωτότυπος τίτλος: Harry Potter and the Deathly Hallows
Σελίδες: 662
ISBN: 978-960-453-282-7
Αχ…φτάσαμε στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο… Κατά τη γνώμη μου το πιο συγκλονιστικό και από τα εφτά βιβλία, δεν αφήνει τον αναγνώστη στιγμή σε ησυχία με όλες αυτές τις ανατροπές που κανείς δεν τις περίμενε..Το διάβασα αργά και έκανα οικονομία στις σελίδες που διάβαζα ,όσο κι αν ήθελα να το τελειώσω σε μια μέρα, γιατί δεν ήθελα να τελειώσει.Δεν θα πω περίληψη, ένα θα σας πω μόνο...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!!!! Το τελευταιο βιβλίο είναι και το πιο σκοτεινό,άλλωστε τα βιβλία ξεκίνησαν ως παιδικά και μεγάλωναν μαζί με τον Χάρι ,όσο μεγάλωνε κι εκείνος τα βιβλία ήταν όλο και πιο σκοτεινά...

Να και η συλλογή μου με τα βιβλία του Χάρι Πότερ που τα αγαπώ και τα χαζεύω - χαϊδεύω με τις ώρες

Όπως είπα και πιο πάνω και τα εφτά βιβλία για μένα ήταν ένα ταξίδι,ένα υπέροχο ταξίδι.Οι περισσότεροι ήρωες είναι φίλοι μου και τους αγαπώ.Δέθηκα μαζί τους,έκανα κι εγώ μαθήματα στο Χόγκουαρτς,έκανα βόλτες στο Χογκσμιτ, ήπια τσάι και έφαγα σκληρό κέικ στο σπιτάκι του Χάγκριντ , πέταξα με τη μαγική μου σκούπα , έκανα φίλους, πολέμησα κι εγώ εναντίων του Βόλντεμορτ... Η ιστορία του Χάρι Πότερ τα έχει όλα,αγωνία,δράση,αγάπη ,φιλία, έρωτα..Είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει και είμαι σίγουρη πως θα διαβάσω τα βιβλία ξανά πολλές φορές.
Ξεχωρίζω και αγαπώ πολλούς ήρωες για διάφορους λόγους.Εντάξει εννοείται τον Χάρι ,τον Ρον και την Ερμιόνη ,δεν χρειάζεται καν να πω τους λόγους(είμαι και φανατική της ιστορίας Ρον -Ερμιόνης

Και τώρα όσα είναι μέσα σε πλοκή είναι μόνο για όσους ξέρουν την ιστορία :
Μα γιατί έπρεπε να πεθάνουν ο Ντόμπι ,ο Σνέιπ, ο Σείριος,ο Νταλμπντορ και ο Φρεντ;;;Γιατί;;; Εκεί που βούρκωσα όταν διάβαζα το βιβλίο και έκλαψα με μαυρο δάκρυ στην ταινία είναι στο θάνατο του Ντόμπι.Στις ταινίες μπορεί να μην το δείχνει πολύ αλλά στα βιβλία τον βλέπουμε συχνά και τον γνώρισα καλύτερα ,είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και δεν ήθελα καθόλου να πεθάνει :λυγμ:
Εκεί που χάρηκα όμως στους Κλήρους του Θανάτου είναι στο φιλί Ρον και Ερμιόνης που το περίμενα πως και πως.γλυκιά και τρυφερή στιγμή, μέσα στο χαμό που γινόταν στο Χόγκουαρτς υπήρχε εκεί τόση αγάπη που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια εκδηλώθηκε. Ωραίες οι στιγμές αγωνίας που περνούσε ο Χάρι για την Τζίνι,εκεί κατάλαβα πόσο την αγαπάει αλλά και όταν αποφάσισε να την αφήσει για να την προστατεύσει.Ο θάνατος του Φρεντ απο την άλλη....μα πως στο καλό θα είναι τώρα ο Τζορτζ χωρίς τον Φρεντ;;;αυτο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!! Μου άρεσε η μάχη στο Χόγκουαρτς και όλη η ανατροπή με τον Χάρι που κατάλαβε πως είναι ο ίδιος ένας πεμπτουσιωτης που τον έφτιαξε άθελα του ο Βόλντεμορτ...
Εκεί που χάρηκα όμως στους Κλήρους του Θανάτου είναι στο φιλί Ρον και Ερμιόνης που το περίμενα πως και πως.γλυκιά και τρυφερή στιγμή, μέσα στο χαμό που γινόταν στο Χόγκουαρτς υπήρχε εκεί τόση αγάπη που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια εκδηλώθηκε. Ωραίες οι στιγμές αγωνίας που περνούσε ο Χάρι για την Τζίνι,εκεί κατάλαβα πόσο την αγαπάει αλλά και όταν αποφάσισε να την αφήσει για να την προστατεύσει.Ο θάνατος του Φρεντ απο την άλλη....μα πως στο καλό θα είναι τώρα ο Τζορτζ χωρίς τον Φρεντ;;;αυτο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!! Μου άρεσε η μάχη στο Χόγκουαρτς και όλη η ανατροπή με τον Χάρι που κατάλαβε πως είναι ο ίδιος ένας πεμπτουσιωτης που τον έφτιαξε άθελα του ο Βόλντεμορτ...
Θέλω να πω κι άλλα πολλά αλλά νομίζω πως στο τέλος όλοι θα βαρεθείτε να με διαβάσετε κι έτσι σταματάω εδώ και περιμένω να αρχίσει κάποιος την συζήτηση για να συνεχίσω να μιλάω

Έβαλα και μια δημοσκόπηση για να διαλέξουμε το αγαπημένο μας βιβλίο Χάρι Πότερ (μη φοβάστε είναι πολλαπλής επιλογής για να μη νιώσει κανένας πως πρέπει να διαλέξει ένα μόνο ενώ αγαπάει περισσότερα ;) )
Και κάτι τελευταίο.... Το Χόγκουαρτς υπάρχει στα αλήθεια κάπου