Αλέξανδρος ... βγαίνει από το αρχαίο ρήμα Αλέξω που σημαίνει διώχνω εξού και Αλεξίπτωτο (που διώχνει την πτώση) Αλεξήλιον (Διώχνει τον ήλιο). άρα Αλέξανδρος αυτός που διώχνει τους άνδρες
Δεν είναι όμως έτσι.Δεν είμαι σίγουρος απο που προέρχεται το Δημήτρης αλλά πιστεύω πως βγαίνει απο το Δημήτηρ που σημαίνει ''Αυτός που έχει 2 μητέρες''..

Μπορει μεσα τους να κρυβουν τον πραγματικο τους εαυτο!!!Έχω δει ασχημούλη Απόλλωνα, ασχημούλα Πανωραία, μπούλη Θησέα κτλ. κτλ.![]()

Οχι βεβαια. Τα ονοματα ειναι κατι σαν "ευχή", δηλαδη στολιζουν ενα ατομο με τα ωραια χαρακτηριστικα που περιγραφουν, τιποτα ομως δεν εγγυαται οτι θα γινει και ετσι. Δεν προκύπτει απο πουθενά κάτι τέτοιο ούτε καν απο τη θρησκεία απόσο ξέρω.Μια απορια που μου γεννηθηκε διαβαζοντας την αναρτηση της Ειρηνης: Οταν παιρνουμε ενα ονομα, παιρνουμε κ τα χαρακτηριστικα του ονοματος αυτου; Κατι σαν τα ζωδια δλδ;
Το οτι ειναι εμπορικο τρικ ειναι σιγουροΓιατι εχω προσεξει κ σε καρτουλες-μπρελοκ-σελιδοδεικτες που αναλυουν ονοματα, οτι μιλανε στο 2ο ενικο, δλδ σα να σου λεει ποιος εισαι κ οοολα αυτα προκυπτουν απλα... απο το ονομα σου. Δεν εχω ασχοληθει κ πολυ με αυτα κ δεν ξερω, κ εμενα μ'αρεσει να διαβαζω τι σημαινει το ονομα μου, απλα αναρωτιομουν αν προκειται για καποιο εξυπνο εμπορικο τρικ ή κατι παραπανω.

Πάντως παλιότερα η Μαλβίνα έγραφε πως έχουμε το "βεβαρημένο" του ονόματος και αν σε λένε Ορέστη, Ηλέκτρα, Ιφιγένια δε σου τα φέρνει η ζωή όπως σε κάποιες Τούλες ή κάποιους Θανάσηδες. (ίσως αλλάζοντας τα σε Ρούλα, Τάκης, Τζένη, Μάκης προσπαθούμε να ξορκίσουμε την κατάρα)Οταν παιρνουμε ενα ονομα, παιρνουμε κ τα χαρακτηριστικα του ονοματος αυτου; Κατι σαν τα ζωδια δλδ;
Σάντυ λέω τη μία από τις γάτες μου και μόλις έμαθα και την προέλευση του :χαχαχα:Αλλο πολύ κλασικό παράδειγμα είναι το Σάντυ για το Κυριακή)
Στα αγγλικά το Sandy είναι υποκοριστικό του Alexandra και το Sadie του Sarah. Κανενα δεν έχει σχέση με το Sunday.

Ναι, απο ο,τι ειδα σημαινει "σταθερός (όπως ο στύλος)"Στυλιανός παιδιά?
ίσως από το Στύλος?
Το Στυλιανος ειναι πολυ ομορφο ονομα, πολυ το αγαπαωΣτυλιανός παιδιά?
ίσως από το Στύλος?

Αλίκη,δεν ξέρω γιατί ο παππάς δεν ήθελε να σου δώσει το όνομα,αλλά εγώ σε βλέπω στα εορτολόγια να γιορτάζεις μαζί μου στις 17 Ιουλίου.Αχ κ εμενα ειχαν προβλημα με τον παπα, γιατι ελεγε δεν υπαρχει Αγια Αλικη, αλλα τελικα οι δικοι μου πατησαν ποδι (!) κ τα καταφεραν κ με βαφτισαν ετσι κ οχι Αλεξανδρα οπως μας προτεινε για εναλλακτικη.