Η Χήθκλιφ έχει πολύ δίκιο όταν μιλάει για την υποκειμενικότητα του αισθήματος του τρόμου και της φρίκης. Πράγματι, η "Λάμψη", η "Μίζερυ", το "Κοράκι", το "Αυτό" και άλλα του Κινγκ θεωρούνται εξαιρετικά βιβλία τρόμου, όμως εγώ τα αγαπάω για άλλους λόγους. Με τη "Μίζερυ" ας πούμε, ένα απ' τα βιβλία που έχω διαβάσει πολλές φορές, μάλλον διασκεδάζω και νιώθω αγωνία, παρά αυτό το ανησυχητικό, άβολο συναίσθημα του αληθινού τρόμου. Γι' αυτό αφήνω απέξω όλα τα αγαπημένα μου βιβλία. Η λίστα μου περιλαμβάνει βιβλία και διηγήματα που με ανησύχησαν πραγματικά.
1. Το κεφάλαιο του Ντέιλον στο τελευταίο βιβλίο του Μαύρου Πύργου του Κινγκ. Είναι λίγες σελίδες μόνο σε ένα κατά τα άλλα διόλου τρομακτικό έργο, οι οποίες όμως μου προκάλεσαν ένα πρωτόγνωρα δυσάρεστο και έντονο αίσθημα ανησυχίας.
2. Το παιχνίδι του Τζέραλντ του Κινγκ.
3. Κράουτς Εντ του Κινγκ.
4. To Ταξίδι του Κινγκ.
5. 1408 του Κινγκ
6. Μη μ' Αφήσεις Ποτέ του Καζούο Ισιγκούρο. Δεν πρόκειται για βιβλίο τρόμου, ούτε καν αγωνίας. Το οικείο κι εφιαλτικό σύμπαν, όμως, στο οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα και η πλήρης υποταγή των ηρώων του στη μοίρα τους, μου προκαλούν βαθιά ανησυχία.
7. H Ανθρώπινη Καρέκλα του Edogawa Rampo
8. H Κλήρωση της Σίρλεϋ Τζάκσον
9. H Σταχτοπούτα ή το Φάντασμα της Μάνας της Άντζελα Κάρτερ
10. Τη Μέρα που δεν Ξημέρωσε της Μαρίας Πολενάκη