Τα βιβλία που διαβάσαμε εξαιτίας της Λέσχης

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όστεν, μεταξύ άλλων. Νομίζω ότι ποτέ δεν θα διάβαζα Όστεν αν δεν μ' έψηνε έτσι η Λέσχη.

Το Joyland του Στίβεν Κίνγκ, την Μάνα και το Ανατολικός άνεμος, δυτικός άνεμος της Περλ Μπακ, το Πιάστε τον Άγιο του Λέσλι Τσάρτερις σίγουρα θα 'ναι κι άλλα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα

Μια χαρά είναι, ρώτα εμένα που την έχω χάσει τόσες φορές...
Χμ... διαπιστώνω εδώ μίαν ανίατη περίπτωση... και παρατηρώ επίσης πως δεν έχεις την παραμικρή πρόθεση επίδειξης ούτε καν ενός ισχνού ίχνους μεταμέλειας...

Να προσθέσω εδώ ότι η Λέσχη όχι απλώς μου πρότεινε να διαβάσω κάτι αλλά μου έδωσε και το ίδιο το βιβλίο. Το έκανε η θαυμαστή Νικολέτα Μποντιόλη, συγκεκριμένα, δίνοντάς μου τα λινκ των pdf του Κόμη Μοντε-χρήστου.

Πάτερ, το λάθος άτομο για μεταμέλεια επιλέξατε...

Η εξουσία είναι γνωστός τοις πάσι πως διαφθείρει, άλλωστε η κατάκτηση και η διατήρησή της δεν προσφέρονται για πράξεις μεταμέλειας. Ειδικά όταν έχεις ευθύνες σε μια ολόκληρης Αστρική Αυτοκρατορία πρέπει να είσαι ικανός για πράγματα τρομερά πολλές φορές, που αν για τα οποία αισθανθείς την παραμικρή μεταμέλεια μπορεί να σε τσακίσει το βάρος τους.

Αυτή τη στιγμή το μόνο βιβλίο που θυμάμαι πως διάβασα χάρη στη λέσχη είναι "το οκτώ" της Κάθριν Νέβιλ.
Σίγουρα όμως, χάρη στη λέσχη, δυνάμωσε η λατρεία μου για τη λογοτεχνία και αποδυναμώθηκε ο οικογενειακός προυπολογισμός. :)

Αυτή τη στιγμή το μόνο βιβλίο που θυμάμαι πως διάβασα χάρη στη λέσχη είναι "το οκτώ" της Κάθριν Νέβιλ.
Και εγώ χάρη στη Λέσχη το έχω αγοράσει και σκοπεύω να το διαβάσω! Επίσης, χάρη στη Λέσχη διάβασα το Μάνσφιλντ Παρκ και τώρα τη Πειθώ. Ακόμη σκοπεύω να διαβάσω σίγουρα Καζαντζάκη αλλά και πολλά έργα κλασσικής λογοτεχνίας, όπως Άθλιοι, Ανεμοδαρμένα Ύψη, Τζέην Έυρ κ.α. :)

Ο πρώτος που μου 'ρχεται στο μυαλό είναι ο Γιάννης Μαρής. Δεν είχα ασχοληθεί καν μαζί του πριν τη Λέσχη ούτε είχα κανένα βιβλίο του. Τώρα διαβάζω το τέταρτο και θα ακολουθήσουν κι άλλα!

Και για τους Αθλιους οφείλω πολλά στη Λέσχη. Εδώ έμαθα πόσο σπουδαίο έργο είναι, εδώ ανακάλυψα ότι η έκδοση που είχα ήταν πετσοκομμένη, εκλεκτό μέλος του φόρουμ (Απόλλων Θηρευτής) με βοήθησε να βρω την πλήρη έκδοση, σε εξαιρετική μετάφραση και σούπερ τιμή. Μένει να το διαβάσω ολοκληρωμένο πια...

Και για τους Αθλιους οφείλω πολλά στη Λέσχη. Εδώ έμαθα πόσο σπουδαίο έργο είναι, εδώ ανακάλυψα ότι η έκδοση που είχα ήταν πετσοκομμένη, εκλεκτό μέλος του φόρουμ (Απόλλων Θηρευτής) με βοήθησε να βρω την πλήρη έκδοση, σε εξαιρετική μετάφραση και σούπερ τιμή.
Θα σου ήταν εύκολο να δώσεις λεπτομέρειες;

Πάστα Φλόρα, ελπίζω να σε αποζημίωσε το Οχτώ! :)
Αυτό που λες για τον προϋπολογισμό, όντως τσούζει λίγο. Η Λέσχη μας συμβάλλει στην καταναλωτική βιβλιομανία! :πανικός:
Αν δεν είχα διαβάσει τα σχόλια εδώ μέσα δε θα το αγόραζα γιατί δεν ανήκει στα αναγνωστικά μου γούστα.
Με αποζημίωσε όμως, είναι ωραία να "παραστρατείς" κάποιες φορές. :)

Βρήκα αυτό το νήμα και να πω πως μέχρι στιγμής διάβασα τα παρακάτω

- Η νεράιδα των Δοντιών εξαιτίας της Χήκλιφ
- Το Τούνελ εξαιτίας του Χρήστου Αλεξανδρίδη
- Η πριγκίπισσα και ο πειρατής εξαιτίας της Καστάλιας

και τωρα διαβάζω το Έμφυτο ελάττωμα εξαιτίας της Πολύνιους!!!

Και θα υπάρχει και συνέχεια!!!

Ο Στράτης (κυρίως αλλά) κι η Ασημένια ήταν η αιτία να διαβάσω τον Άγιο της μοναξιάς της Καρυστιάνη.

Πλάκα κάνετε, έτσι;
Τι να γράψουμε ρε παιδιά, εγώ έχω κλέψει τη μισή Λέσχη. Τα ονόματα είναι πολλά.