Τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία

Ίζι

Κυρά των Σκιών
η πλειοψηφια των βιβλιων φαινεται να ειναι των εκδοσεων Πλατυπους και Ψυχογιος, με ολιγη απο Φυτρακη.

Σήμερα πήγα και είδα προσφορές (-25% και -30%) από όλες τις γνωστές εκδόσεις (Ψυχογιός, Διόπτρα, Μεταίχμιο, Λιβάνης, Πατάκης κ.ο.κ.). Για να μην παρεξηγηθώ, να πω ότι δεν έχω κανένα λόγο να τους διαφημίσω. Προτιμώ την Πολιτεία και ως χώρο και στη διαρρύθμιση και στην ποικιλία. Οι τιμές τους αντίστοιχες είναι απ' ό,τι έχω καταλάβει. Όμως είναι ένα βιβλιοπωλείο στη γειτονιά μου με καλές τιμές και πολλές προσφορές.

Πάντως τις τιμές των μεταχειρισμένων δεν τις φτάνει κανείς, γι' αυτό κι έχουν στραφεί προς τα κει οι αγορές μου τα τελευταία χρόνια.

Εχει καμια βδομαδα που εχω καταχωρησει την παραγγελια μου και απο τοτε ουτε φωνη ουτε ακροαση. Ακομα στο pending ειναι η πορεια της στο site. Βεβαια, μου ηρθε mail επβεβαιωσης, αλλα νομιζω αυτο στελνεται αυτοματα απο το συστημα. Μπας και δεν πολυασχολουνται με το site;

Και χτυπαει sms σημερα το πρωι στο κινητο και ειναι απο τα ΕΛΤΑ. Εχετε δεμα, λεει. Ρε λες, λεω! Περναω μια βολτα απο εκει και ω! του θαυματος, ειναι τα βιβλια που παρηγγειλα. Αρα, το δουλευουν κανονικα το site αλλα πασχουν στο θεμα ενημερωση. Μικρο το κακο. BTW, τα βιβλια ηρθαν μεσα σε αυτο το πλαστικο με τις φουσκαλες (πως το λενε ειπαμε?) και τυλιγμενα με χοντρο χαρτι (το οποιο ειχε σκιστει, αλλα δε νομιζω οτι φταιει ο Ποθητος γι'αυτο).

Αττική:
Τζανακάκης γιατί είναι υπέροχο το στήσιμο, μ' αφήνουν στην ησυχία μου κι έχει ακόμη και τις πολύ μικρές εκδοτικές.
Καστανιώτης γιατί όταν θες Μερσεντές πας στη Μερσεντές
Αίολος γιατί την αγαπάω αυτή την υπόγα και τον τρελό εκδότη που θυμίζει μυθιστόρημα του Θαφόν
Guttenberg γιατί είναι πάντα πρόθυμοι
Παρασκευόπουλος στον Πειραιά παρότι δε μου αρέσει το στήσιμο μετά την ανακαίνιση θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου η μητέρα του που σε ηλικία 14 ετών με είδε να βασανίζομαι να βρω κάτι στα εφηβικά και να σκάω που δεν έβρισκα, μου μίλησε, με άκουσε, μου έδωσε Μαχφούζ και μου άλλαξε τη ζωή

Public Πασαλιμάνι & Πάτρα γιατί μ' αρέσει το κλίμα, μ' αφήνουν στην ησυχία μου αλλά αν χρειαστώ κάτι είναι η μόνη αλυσίδα που ξέρω που επιτούτοις προσλαμβάνει πωλητές - αναγνώστες και προτρέπει να διαβάζουν

Έκφραση, Κως γιατί το στήσιμο είναι υπέροχο, η συμπεριφορά άψογη και φιλικότατη, οι εκπτώσεις πολύ συχνά υπερβαίνουν το 10% και μ' αφήνουν στον πάνω όροφο με τις ώρες και ανέχονται όλες τις τρέλες μου.

Ατραπός, Πρέβεζα γιατί η κοπελιά που το 'χει είναι ψαγμένη Αναγνώστρια και το βιβλιοπωλειάκι εκπληκτικά τιγκαρισμένο

Στα Χανιά μου που ελπίζω κάποτε να επιστρέψω κάποιο μικρό που δεν υπάρχει πια και δε δίσταζαν ποτέ μόλις άκουγαν για 15χρονο παιδί που μια κυρία σε σύντομο ταξίδι στον Πειραιά του είχε δώσει Μαχφούζ, να προτείνουν Ντυράς, Ζωγράφου και Μάρκες. Και με μεγάλη χαρά που απέκτησε αυτό το αγοράκι ενδιαφέρον για το χώρο.

Τελικά ο "Ποθητός" ήταν αποκάλυψη!!! Πολλές προσφορές, καλή ποικιλία, όμορφος χώρος, άνεση κινήσεων ανάμεσα στα ράφια......

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!! Βολεύει κι ο ΗΣΑΠ στο Μαρούσι!!! Μπράβο στην Ίζι που το ανακάλυψε.....

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλέ μου Μπου, σ' ευχαριστώ αλλά δεν το ανακάλυψα :ρ Δεν είναι κανένα μικρό μαγαζάκι χωμένο σε απόμερο στενό, καραμπαμ κάνει θα 'πρεπε να είμαι στραβή για να το χάσω :))))
Άλλωστε, συζητούσαν κι άλλα μέλη για τις προσφορές του στο νήμα αυτό και σε άλλα. :)

Αγαπημένα μου βιβλιοπωλεια ειναι ο Ιανός και η Πολιτεία, μου αρέσουν σαν χώροι,σαν αίσθηση που αποπνεουν,εξυπηρέτηση κλπ..Και απο παλαιοβιβλιοπωλεια το μικρο μοναστηρακι στον πειραια στην βενιζέλου!

Ναι, σε τιμές ο Ιανός είναι πιο ακριβός απο την Πολιτεια αυτό είναι σίγουρο,απο θέμα τιμών η Πολιτεία είναι η καλύτερη.Σαν χώρος πάντως μ'αρέσει πολυ το βιβλιοπωλείο του Ιανού

Κάποτε μιλούσα για τα πάμπλικ κι έσταζε μέλι το στόμα μου. Όμως, μέτα την -τρομακτική- άνοδο των τιμών και την ανακάλυψη της Πρωτοπορίας (να 'στε καλά εδώ στη λέσχη που μου το μάθατε), παράτησα τα πάμπλικ και την πρωτοκαθεδρία, πήρε η Πρωτοπορία! ;) (Έκανα και ρίμα :ρ )

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Ναι η πρωτοπορία τις περισσότερες φορές έχει καλύτερες τιμές και από την πολιτεία.το υπόγειο της πολιτείας μ αρέσει πιο πολύ σαν χώρος.είναι πιο ζεστός. και από τα παλαιοβιβλιοπωλεία μ'αρέσει πολύ το "Ίστωρ" στην Ιπποκράτους. και για τους βόρειους το βιβλιοπωλείο "Κεντρί " στη θεσσαλονίκη είναι ωραίο .

Κάποτε μιλούσα για τα πάμπλικ κι έσταζε μέλι το στόμα μου.)
Ρε, Βαγγυ, το ξερεις οτι μου περασε απο το μυαλο οτι μαλλον μας πηραν χαμπαρι απο δω που συζητουσαμε για τις τιμες και γι' αυτο τις φουσκωσαν μετα! :))))

και για τους βόρειους το βιβλιοπωλείο "Κεντρί " στη θεσσαλονίκη είναι ωραίο.
Το «Κεντρί» είναι πράγματι ωραίο και ως χώρος και ως τοποθεσία, όμως ακόμη περισσότερο ξεχωρίζει για την ευγένεια και εξυπηρετηκότητα των πωλητών ( ιδιοκτητών; ). Πρόσφατα έψαχνα κάποια εξαντλημένα βιβλία και μολονότι δεν είχαν κάποιο από αυτά, σκοτώθηκαν να με εξυπηρετήσουν παραπέμποντας με σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία όπου υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν και τηλεφωνώντας οι ίδιοι σε ορισμένα από αυτά για να ρωτήσουν (!)

Last edited:
Πολύ καλή εντύπωση έχω και από την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του παλαιοβιβλιοπωλείου "Ίστωρ"! Ενημερώνουν για την πορεία της παραγγελίας, δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και απαντούν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις!(Αν και μπορεί να έχω καλή εντύπωση απλώς επειδή βρήκα εκεί πέρα ένα βιβλίο που το έψαχνα καιρό και είχα ψιλοαπελπιστεί ότι θα το βρω).
ΥΓ: πού είναι το κουμπί "πλοκή";

(Από τον επεξεργαστή κείμενου, η επιλογή δίπλα στον συνδετήρα που μοιάζει με κενό χαρτί)