Μια λιστα με τα 6 πιο ομορφα βιβλιοπωλεια του κοσμου. Σκρολαρετε.
Ωπ, κι αλλος ΚατερινιωτηςΕδώ στην Κατερίνη παιδιά, το καλύτερο είναι το βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ"....
Πολύ όμορφος χώρος με απαλή μουσική, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις...
Δεν με λες και πολύ παλιό Σαλονικιό (καθότι 35 ετών), αλλά θυμάμαι πολύ καλά το βιβλιοπωλείο από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι το 2000 περίπου που το επισκέφτηκα για τελευταία φορά. Αν και είχε όνομα, ήταν σίγουρα από τις τελευταίες μου επιλογές όσον αφορά τα βιβλιοπωλεία του κέντρου, επειδή δεν μου άρεζε καθόλου η διαρρύθμιση και τα χρώματά του. Για μένα λοιπόν δεν έφταιγε καθόλου ούτε η παρουσία ζώων, ούτε η μυρωδιά, ούτε το ίδιο το γεγονός ότι ήταν κατώι. Από κατώγια πάντως προτιμώ χίλιες φορές περισσότερο το «Studio 52», ψηλά στη Γούναρη («Ναβαρίνου»), μόνο που εκείνο είναι δισκοπωλείο - αν υπάρχει ακόμα, βέβαια...Ένα βιβλιοπωλείο που θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια στη Σαλονίκη, χωρίς να ήταν και το αγαπημένο μου, ήταν το Κατώι του βιβλίου (Μπαρμπουνάκης), το οποίο ήταν ένα μεγάλο υπόγειο που έμοιαζε μάλλον με ζωολογικό κήπο (και μύριζε αναλόγως) παρά με βιβλιοπωλείο. [...] Οι παλιοί Σαλονικιοί, θυμάστε αυτό το περίεργο βιβλιοπωλείο, όταν ήταν στις δόξες του;