"Τα άγνωστα αρχεία του γενικού επιτελείου στρατού" - Το Βήμα

Εφημερίδα: Βήμα
Όνομα προσφοράς: Τα άγνωστα αρχεία του γενικού επιτελείου στρατού
Αριθμός βιβλίων: 12 (?)
Απο: 23 Μαρτιου
Τιμή: 4 ευρω

Για πρωτη φορα ο πλουτος της ιστοριας των μεγαλων μαχων για την ελευθερια της πατριδας.

Αυτη την Κυριακη (23 Μαρτιου) ο 1ος τομος με το πληρες χρονολογιο πολεμικων γεγονοντων του ελληνικου εθνους απο τον Μαραθωνα εως τα μεσα του 20ου αιωνα.

θα έχει δηλαδή τα αρχεία του ΓΕΣ για την μάχη του Μαραθώνα; ενδιαφέρον! (χωρίς πλάκα φαίνεται ενδιαφέρουσα προσφορά για κάποιον που του αρέσει η πολεμική ιστορία)

Last edited:
Το πήρε κανείς; Διαβάζεται ή είναι ξερή παράθεση στοιχείων από μάχες κ.λπ. που δεν θα συγκινήσουν κάποιον που είναι πωρωμένος με αυτά;

δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτά που δίνει η εφημερίδα, εγώ έχω 12 τόμους της ΓΕΣ/ΔΙΣ δερματόδετους που τους είχα αγοράσει πάμφθηνα από στρατιωτικό πρατήριο τον καιρό της θητείας μου. 1-2 το πολύ 3 ευρώ ο τόμος.

Το πήρε κανείς; Διαβάζεται ή είναι ξερή παράθεση στοιχείων από μάχες κ.λπ. που δεν θα συγκινήσουν κάποιον που είναι πωρωμένος με αυτά;
Το πήρα και όντως δεν μου άρεσε η μορφή χρονολογίου. Δεν είναι να κάτσεις να το διαβάσεις απ' την αρχή ως το τέλος δηλαδή.
Μάλλον θα το ανοίγω αν χρειάζομαι συγκεκριμένες πληροφορίες για την τάδε μάχη, σαν εγκυκλοπαίδεια.

Ναι σε τέτοια μορφή έχει ενδιαφέρον κυρίως για όσους μελετούν και θέλουν να γράψουν μια πραγματεία ή ένα βιβλίο πάνω στο θέμα. Εγώ παρότι μου αρέσει πολύ η στρατιωτική ιστορία δεν χρησιμοποιώ τέτοιους είδους αρχειακό υλικό αλλά βιβλία ιστορικών που το έχουν χρησιμοποιήσει και το παρουσιάζουν στο βιβλίο τους.

Τί έγινε,την σταματάνε την σειρά στα μισά βιβλία και δίνουν λεξικό ? Απαράδεκτο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και όμως αυτό συμβαίνει! Τα βιβλία δεν είχαν την απήχηση που περίμεναν! Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσφοράς είχαν και μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο!

Και εγώ στεναχωρήθηκα, αλλά ήταν βιβλία πολύ εξειδικευμένα και δυσκολοδιάβαστα για κάποιον που δεν έχει κάποια ειδίκευση ή ακόμα και μεγάλη λατρεία για την ιστορία ή το Στρατό!

Και όμως αυτό συμβαίνει! Τα βιβλία δεν είχαν την απήχηση που περίμεναν! Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσφοράς είχαν και μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο!

Και εγώ στεναχωρήθηκα, αλλά ήταν βιβλία πολύ εξειδικευμένα και δυσκολοδιάβαστα για κάποιον που δεν έχει κάποια ειδίκευση ή ακόμα και μεγάλη λατρεία για την ιστορία ή το Στρατό!
Ωραία πράγματα. ΒΗΜΑ ο ορισμός της εγκυρότητας.Αφού λοιπόν αυτή η προσφορά έμεινε στη μέση και λένε μ...ς όσους την έπαιρναν,ποιος θα τους εμπιστευτεί σε επόμενη προσφορά ? Δεν έχεις νούμερα βάλε και το λεξικό.Δεν έχει η σειρά την ανταπόκριση δώσε τους τόμους ολόκληρους και όχι α - β 150σελ. την κάθε φορά. Περιττό να τονίσω ότι οι υπόλοιποι τόμοι έχουν ήδη τυπωθεί,αλλά μάλλον θα πάνε για ανακύκλωση.Είπαμε μακάκες όσοι τους έπαιρναν.

Τελευταία φορά που σε εμπιστεύτικα ΒΗΜΑ τις Κυριακής.Δεν είναι τυχαίο πως μόνο Κυριακές κυκλοφορείς πια.

Απολύτως φυσιολογικό για μένα ότι πάτωσε αυτή η σειρά (την είχα ψυλλιαστεί και δεν πήρα κανένα βιβλίο), αλλά θα έπρεπε να σεβαστούν το όποιο κοινό ενδιαφερόταν να την αποκτήσει ολόκληρη.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δηλ. το χρονολόγιο που περιγράφετε έμεινε στην μέση, μέχρι κάποιο έτος; :χμ:

Νομίζω όταν μιλάμε για πωλήσεις εφημερίδων, δεν μπορούμε να μιλάαμε για σεβασμό στον καταναλωτή! Θέλω να πω, αν η εφημερίδα εμπαινε μέσα, ήταν αδύνατον να συνεχίσει την προσφορά για έξι εβδομάδες!

Ίσα ίσα οι άνθρωποί έλεγαν από την αρχή πως τα σημαντικότερα αφορούν τον εμφύλιο του 46-49, και τα έβγαλαν νωρίτερα για να μην κόψουν την σειρά και τα αφήσουν εκτός

Απολύτως φυσιολογικό για μένα ότι πάτωσε αυτή η σειρά (την είχα ψυλλιαστεί και δεν πήρα κανένα βιβλίο), αλλά θα έπρεπε να σεβαστούν το όποιο κοινό ενδιαφερόταν να την αποκτήσει ολόκληρη.
Από που δηλ. το συμπέρανες ? Και εγώ στην αρχή στράβωσα και είπα να το σταματήσω,όταν έβγαλε το πρώτο βιβλίο με 2πλασιες σελίδες (μάλλον κράχτης) και τα επόμενα τα έδινε στο μισό μέγεθος σε 2 τόμους.Αλλά θες η σπανιότητα του θέματος,θες ότι είχα να πάρω εφημερίδα πάνω από 2 χρόνια (με εξαίρεση την καθημερινή που έδωσε την Ιστορία του Β ΠΠ του Τσόρτσιλ) με έκανε να μην τη σταματήσω.

ΥΓ: Τώρα με το λεξικό που δίνει θα πιάσει κορυφή...Ε και αν δεν πιάσει το σταματάμε στα μισά γράμματα. Και τί έγινε...

Το λεξίκο δεν είναι το ίδιο με τα αρχεία του Γ.Ε.Σ. ! Τα αρχεία του αυτά έστω και έτσι όπως κόπηκαν φρόντισαν να καλήψουν ολόκληρο το Μακεδονικό, τον δεύτερο Παγκόσμιο και τον εμφύλιο! Δεν άφησαν ας πούμε την κατοχή στην μέση! .... με το λεξικό αυτό δεν μπορεί να γίνει και για αυτό δεν θα σταματήσουν την σειρά αν δεν έχει πουλάει

Το λεξίκο δεν είναι το ίδιο με τα αρχεία του Γ.Ε.Σ. ! Τα αρχεία του αυτά έστω και έτσι όπως κόπηκαν φρόντισαν να καλήψουν ολόκληρο το Μακεδονικό, τον δεύτερο Παγκόσμιο και τον εμφύλιο! Δεν άφησαν ας πούμε την κατοχή στην μέση! .... με το λεξικό αυτό δεν μπορεί να γίνει και για αυτό δεν θα σταματήσουν την σειρά αν δεν έχει πουλάει

Δηλ. οι 6 τόμοι που κόπηκαν τί περιείχαν λευκές σελίδες, σαβούρα ? Η ουσία είναι ότι η σειρά αναφέρθηκε ότι περιλαμβάνει 13 τόμους και τελικά έδωσαν 7.

Δεν μίλησα για σαβούρες! Αγόραζα την σειρά και λυπήθηκα που κοπηκε αλλά χαίρομαι που φρόντισαν να δώσουν τα σπουδαιοτερα οπως έλεγαν ( εμφυλιος )! Χαίρομα επίσης που δεν το έκοψαν στο "κοτοχή μέρος 1"! Φροντισαν να κλεισουν τουλάχιστον ενα κύκλο! Φυσικά αυτό δεν γίνεται με τα λεξικά

Δεν μίλησα για σαβούρες! Αγόραζα την σειρά και λυπήθηκα που κοπηκε αλλά χαίρομαι που φρόντισαν να δώσουν τα σπουδαιοτερα οπως έλεγαν ( εμφυλιος )! Χαίρομα επίσης που δεν το έκοψαν στο "κοτοχή μέρος 1"! Φροντισαν να κλεισουν τουλάχιστον ενα κύκλο! Φυσικά αυτό δεν γίνεται με τα λεξικά
Για σένα είναι σπουδαιότερο ο εμφύλιος.Για μένα μπορεί να είναι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και για άλλον ο Ελληνοιταλικός πόλεμος. Στην Ιστορία δεν υπάρχει ζύγι και από την στιγμή που η ιστορική σειρά περιλάμβανε 13 τόμους σημαίνει ότι κάτι δεν έχει δωθεί.Και στο λεξικό αν θέλουν, βάζουν πολύ λιγότερα λήμματα ανά γράμμα και σε 2 τόμους το ξεπετάνε.

Για σένα είναι σπουδαιότερο ο εμφύλιος.Για μένα μπορεί να είναι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και για άλλον ο Ελληνοιταλικός πόλεμος. Στην Ιστορία δεν υπάρχει ζύγι και από την στιγμή που η ιστορική σειρά περιλάμβανε 13 τόμους σημαίνει ότι κάτι δεν έχει δωθεί.Και στο λεξικό αν θέλουν, βάζουν πολύ λιγότερα λήμματα ανά γράμμα και σε 2 τόμους το ξεπετάνε.
Όπως είπα απο πάνω ο εμφύλιος δεν είναι σπουδαιότερος για εμένα! Εγραψα: "οπως είπαν" ! Ειχαν δηλώσει πως όλοι οι τόμοι είναι ξεχωριστοί αλλα πως ειδικά στον εμφύλιο θα αποκαλύψουν άγνωστες λεπτομέρειες που θα συνταράξουν!

Πέραν αυτού, μιλάμε για προσφορά σε εφημερίδα όχι για εκδόσης πανεπιστημιακές! Εξαρχής ο όποιος αγοραστής πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν πουλήσουν θα χαθούν! Κανείς δεν βγάζει τα αρχεία τοτ Γ.Ε.Σ. ή τον Καζαντζάκη για να μορφώσει το λαό! Στόχος είναι το κέρδος!

Τέλος, νομίζω πως από την στιγμή που οι τόμοι θα κυκλοφορήσουν, όπως γίνεται με κάθε προσφορά, στα παζάρια απο μέρα σε μέρα (!!), η κουβέντα αυτή είναι άσκοπη!