δεν ζήτησα αντιμετάθεση. Απλά λέξεις που κάποιος τις λέει λάθος και του ακούγονται εξίσου καλά οπως οι σωστές. Δίχως ομως να είναι κοινά καθιερωμένα λάθη και δίχως να είναι πολυτυπία της γλώσσας. Γενικότερα, δίχως να έχουν γενικευμένη χρήση.
πάντως αν την έχεις περπατήσει την οδό, τότε γιατί να μην είναι περπατημένη?Εγώ ανακάλυψα χτες ότι έλεγα την πεπατημένη οδό περπατημένη οδό. Θα είμαι η πιο άθλια φιλόλογος
Βγάζει όμως μια χαρά νόημα..
Τονισμός με ηθική χροιά;! Καλό κι αυτό...Παλιά λέγαν χειρούργος, αλλά θεωρήθηκε πως εις -ούργος είναι συνήθως κακόσημα (πανούργος, κακούργος κτλ.) και μεταβίβασαν τον τόνο. Θυμάμαι σχετικό άρθρο ενός χειρούργου σε μια εφημερίδα, πριν καμια 20αριά χρόνια...
Ίσως εμείς οι βορειοελλαδίτες να το λέμε ''στρόγγυλα''!!!Και τα δυο σωστα ειναι, συμφωνα και με τον Τριανταφυλλιδη
Προσωπικά θεωρώ "πιο σωστό" αυτο με την τονο στη λήγουσα, γιατι αυτο ακουγα και ελεγα όλη μου τη ζωή, ενω τον βλεπω και γραπτά. Τον αλλο τυπο τον πρωτοακουσα πολυ αργοτερα. Δεν ξερω αν προκειται για βορεια διαλεκτο.
Μήπως αγαπητέ Παρωνύμιε είσαι κι εσυ από τα βόρεια και σου φαίνεται μια χαρα???Έτσι λοιπόν, το στρόγγυλος μου κάνει πιο φυσικό.