Συνανάγνωση ''Πόλεμος και ειρήνη''

@Σελεφά απο Τολστοι εχω διαβασει Αννα Καρενινα, καποια μικρα διηγηματα του και τον πρωτο και δευτερο μισο τομο απο τους τεσσερις (με την εκδοση που ειχα) Πολεμος και ειρηνη επειδη κατι αλλο τραβηξε την προσοχη μου και ισως επειδη ο Τολστοι μου προκαλει μια ταση για καταθλιψη. Γενικα δεν μου αρεσουν τα βιβλια του ιδιαιτερα επειδη δεν μου αρεσει η νοοτροπια του Τολστοι (πιστευω αν τον γνωριζα προσωπικα θα τσακονομουν συχνα πυκνα μαζι του🤣). Ωστοσο το βιβλιο πολεμος και ειρηνη αξιζει να το διαβασει κανεις επειδη σκιαγραφει πολυ ωραια τους χαρακτηρες και τις καταστασεις, μπαινεις στο πετσι του "ρολου"/ χαρακτηρα, υφος κλπ εκεινης της εποχης (ρωσικη αριστοκρατια, γαιοκτημονες παθη και παθηματα πλουσιων και οχι μονο αν θυμαμαι καλα) και σαν αναγνωσιακη εμπειρια ειναι αρκετα ενδιαφερουσα και "πληρης". Ισως μια μερα διαβασω και τους υπολοιπους τομους (καλοκαιρι με ενα μοχιτο στο χερι κατω απο τον ηλιο για να αποφυγω την πιθανη καταθλιψη🤣 αλλα οχι την ηλιαση)

Εγώ πάλι είχα διαβάσει το Η Σονάτα του Κρόιτσερ το οποίο ήταν καλό σαν διήγημα, αλλά οι απόψεις του συγγραφέα ήταν εκτός από αναχρονιστικές, και εντελώς γελοίες...
Διάβασα και τον Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς, αλλά πάλι δεν ενθουσιάστηκα.
Περιμένω να διαβάσω κάποια στιγμή και την Άννα Καρένινα, διότι ένα μέλος εδώ μου το έχει εκθειάσει σαν βιβλίο και να τελειώσω ή να δω το Τολστόι εν τέλει με άλλο μάτι.

Κατάλαβα... να μαζέψω τα σκοινιά από το σπίτι δηλαδή...
Νομίζω η κατάθλιψη των χαρακτήρων είναι ένα -ή το μόνο-θέμα που μπορεί να με επηρεάσει στην ανάγνωση.

Νομίζω η κατάθλιψη των χαρακτήρων είναι ένα -ή το μόνο-θέμα που μπορεί να με επηρεάσει στην ανάγνωση.
Κατα την γνωμη μου αξιζει να διαβασεις τα βιβλια του μονο απο την αποψη οτι θα εχεις μια αρκετα ρεαλιστικη εικονα (σε βαθμο δηλαδη που δεν εχει αλλοιωθει πολυ η πραγματικοτητα απο τις αποψεις του συγγραφεα) για την Ρωσια του 19ου αιωνα. Καποια πραγματα οπως η τοτε ρωσικη αριστοκρατια, οι μουζικοι οι τοτε αποροι κλπ ειναι πραγματα για τα οποια θα μαθεις de facto. Ωστοσο αν δεν εισαι σε τετοιο μουντ θα σου προτεινα οποιοδηποτε βιβλιο του Χεμινγουει στην περιπτωση που δεν το εχεις κανει, μου αρεσουν τα βιβλια που διαβασα και παρολο που σε καποια περιγραφει καταστασεις πολεμου δηλαδη δεν τις περιγραφει ακριβως απλως το διηγηματικο πλαισιο τοποθετειται σε περιοδο πολεμου, αυτο που περιγραφει με καπως αναλαφρο, ποιητικο ή και ιδεαλιστικο για μενα τροπο ειναι οι διαφορες σχεσεις (κυριως ρομαντικες) που δημιουργουνται σε διαφορες δυσκολες καταστασεις. Αυτα ειναι οσα θυμαμαι (10 χρονια πριν) υπο το πρισμα μου απ' οσα βιβλια του διαβασα, αν σε ενδιαφερει κανε μια μικρη ερευνα για να δεις αν σου ταιριαζει σαν ειδος και υφος.
Σκοπευω μια μερα να κανω μια παρουσιαση ενος μικρου διηγηματος του το οποιο θα ηθελα να ξαναδιαβασω (το "ο γερος και η θαλασσα). Γενικα τα βιβλια του μου αφηναν ωραια συναισθηματα και λυπομουν οταν τελειωνα καποιο βιβλιο του (οχι καταθλιψη απλα δεν ηθελα να τελειωσει η ιστορια του βιβλιου😅).

Οκ... θα το μεγαλύτερο αύξοντα αριθμό στη λίστα μου...
Υπάρχει και σε ηχητικά στα ελληνικά...
Αν έχει πολλές περιγραφές βολεύει να το ακούω στη δουλεία.