Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Σας άρεσε το βιβλίο;

• Ουδέτερο

Votes: 0 0,0%
  • Καθόλου

• Δεν είμαι σίγουρος/σίγουρη

• Total voters
    12
Παιδιά μην στρέψουμε την κουβέντα προς τον κορωνοιό ή κάτι τέτοιο. Προσοχή!
:)Το υπόσχομαι

Μπρούμε να ψηφίσουμε για το πόσο μας άρεσε ή και όχι το βιβλίο.
Με βαση το σύστημα του Goodreads θα δώσω 4.5. Κοβω μισό αστεράκι γιατί υπήρχαν κάποια κομμάτια που θα μπορούσαν, κατά τη γνωμη μου, να ήταν λίγο πιο περιεκτικά.

Last edited:
Με βαση το σύστημα του Goodreads θα δώσω 4.5. Κοβω μισό αστεράκι γιατί υπήρχαν κάποια κομμάτια που θα μπορούσαν, κατά τη γνωμη μου, να ήταν λίγο πιο περιεκτικά.
Θα συμφωνήσω με τα 4.5 αστεράκια, απίθανο το βιβλίο με αρκετή τροφή για σκέψη αλλά υπήρχαν κάποιες στιγμές (ελάχιστες οφείλω να παραδεχτώ) που ίσως ..ξεστράτιζε.

Σε έχω σταμπάρει εσένα που ψήφησες πως δεν σου άρεσε πολύ!!:αράχνη:
Αρκετά απειλητικό ακούστηκε αυτό.. :ζντόινγκ::)))):))))

Έκανα όλες αυτές τις ερωτήσεις χθες βασιζόμενη στον παραλληλισμό του τότε με το σήμερα και σίγουρα όχι για τον κορωνοιο.

Το βιβλίο γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ αν αναλογιστεί κανείς το σύγχρονο κόσμο της οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας, της ανεργίας, των περικοπών, της εκμετάλλευσης, των απολύσεων, με δύο λόγια της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου που αφήνει πίσω της ορδές απελπισμένων και εξασφαλίζει υπερκέρδη στις πολυεθνικές. Η παγκοσμιοποίηση ως ξεκάθαρο οικονομικό τραστ των ισχυρών εξαθλιώνει τους ανθρώπους και οι πολιτικοί φαίνονται περισσότερο υπάλληλοι παρά ηγέτες.

Από αυτές τις σκέψεις ορμωμενη ξεκίνησα τον παραλληλισμό με σήμερα.

Ψήφισα κι εγώ:φιρουλί:
Ά ωστέ εσύ ήσουν ε; Θα υποστείς τις συνέπειες λοιπόν!!:αργκ:
3μηνος αποκλεισμός από την Λέσχη, ανάγνωση τουλάχιστον την μισή βιβλιογραφία της Δημουλίδου και βλέπουμε! :ναι:

Πέρα από την πλάκα μιας και πήρες μέρος σε +ανάγνωση και πήρες το βάπτισμα του πυρρός, αν και δεν βρήκες το βιβλίο ενδιαφέρον νομίζω πως η όλη φάση έχει την πλάκα της και το ενδιαφέρον της. Αν σου αρέσει δε και το βιβλίο, τότε το πράγμα γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό! Αναμένουμε λοιπόν και δικές σου προτάσεις για το μέλλον.

Όπως δήλωσα ήδη, η διαδικασία της συνανάγνωσης μού άρεσε πολύ! Εννοείται θα το επαναλάβω!
Όσο για δικές μου προτάσεις μην περιμένετε και πολλά... κάθε μέρα κοιτάω στη βιβλιοθήκη το εκκρεμές του Φουκώ και όλο λέω σήμερα θα το αρχίσω και όλο δεν το παίρνω απόφαση. Είναι κλασικό και οι περισσότεροι από εσάς θα το έχουν ήδη διαβάσει, οπότε περιμένω κάποιον πιο έμπειρο και περισσότερο διαβασμένο για προτάσεις...
Μάλλον, όμως, θα είμαι μέσα για +ανάγνωση ξανά όταν έρθει ο καιρός που #επιτέλουςβγαίνουμεαπότοσπίτι, γιατί έτσι όπως πάει, περισσότερο χρόνο για βιβλία είχα πριν, παρά τώρα που η δουλειά στον Η/Υ (λόγω εργασίας από το σπίτι) μού έχει κάνει τα μάτια τετράγωνα...

Σκέφτομαι να ξεκινήσω την σειρά του Φασμπίντερ αλλά είναι 15 ώρες υλικό και σκιάζομαι λίγο..:ντροπή: Θα το τολμήσει κάποιος εδώ από την συνανάγνωση;
Θα ήθελα πολύ αλλά βλέπω ότι δεν παίρνω σειρά με την TV στο σπίτι (laptop+HDMI+TV εννοώ :ωραίος:). Αν το κάνεις, θα ήθελα να δώσεις ένα feedback μήπως και πιέσω καταστάσεις αν είναι τόσο καλό.

@Αννετούσκα
@Πληθων
Παιδιά είδα το πρώτο επεισόδιο και είναι πραγματικά εξαιρετικό. Φοβερή σκηνοθεσία, άψογο κάστινγκ, εκπληκτική ματιά του Φασμπίντερ στο έργο του Ντέμπλιν.
Για όποιον ενδιαφέρεται όλα τα επεισόδια είναι ανεβασμένα και στο γιουτιούμπι αλλά με αγγλικούς υπότιτλους και ψιλομέτρια (360p) ποιότητα...

@Αννετούσκα
@Πληθων
Παιδιά είδα το πρώτο επεισόδιο και είναι πραγματικά εξαιρετικό. Φοβερή σκηνοθεσία, άψογο κάστινγκ, εκπληκτική ματιά του Φασμπίντερ στο έργο του Ντέμπλιν.
Για όποιον ενδιαφέρεται όλα τα επεισόδια είναι ανεβασμένα και στο γιουτιούμπι αλλά με αγγλικούς υπότιτλους και ψιλομέτρια (360p) ποιότητα...
Το έχει αποδώσει πιστά ο Φασμπίντερ ή έχει βάλει και δικά του στοιχεία; Μπράβο σου που το τόλμησες, ελπίζω να ακολουθήσω σύντομα και εγώ ώστε να δώσουμε καλό feedback και στην @Αννετούσκα για να ξεκινήσουμε τον σχολιασμό της σειράς, όπως κάναμε με το βιβλίο..:))))

Να σου πω την αλήθεια Πλήθων θα προτιμούσα να μην είχα διαβάσει το βιβλίο έτσι ώστε να απολαύσω το δημιούργημα του Φασμπίντερ εντελώς αποστασιοποιημένος. Ίσως ακουστεί κάπως περίεργο, αλλά σε γενικές γραμμές δεν θέλω να μπλέκω δύο έργα. Θέλω να τα βλέπω ως αυτόνομες δημιουργίες. Παραξενιές...:ωιμέ:
Παρόλα αυτά θα σου πω ότι ο σκηνοθέτης είναι πολύ κοντά στο βιβλίο!

Βάλε βρε @Νικόλας Δε Κιντ και κάτι σε ΕΦ να συμμετέχουμε κι εμείς!
Τώρα που έριξα μια ματιά στη βιβλιοθήκη μου είδα ότι έχω μερικά βιβλία που ίσως σε ενδιαφέρουν :
The Illustrated man - Ray Bradbury
2001 Space Odyssey - Arthur Clark
The Earthsea Quartet - Ursula Le Guin
Θα χαιρόμουν να διαβάσω κάποιο από αυτά με παρέα από τη Λέσχη. Βέβαια κακοδεχουμενες κι άλλες προτάσεις. :)

@Ιαβερης πολύ ωραίες οι ιδέες σου! (Τα δύο πρώτα θα με έψηναν περισσότερο). Θα πρότεινα απλώς για να μην χαλάσουμε το νήμα των παιδιών, να ανοίξουμε ένα άλλο, να κάμει ο καθένας τις προτασεις του (γιατί και εγώ δεν ξέρω τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνει ένα βιβλίο για να προταθεί), να κάνουμε μια ψηφοφορία και ότι αποφασίσει η πλειοψηφία.