Συνανάγνωση: "Έγκλημα και τιμωρία"

Ανάγνωση

Όμορφο Νιάτο
Προς ομάδα ανάγνωσης της Λέσχης του Βιβλίου. Στοπ. Παρακαλώ ενημερώστε. Στοπ. Θα διαβάσουμε εντός του χειμώνος άλλο βιβλίο. Στοπ. Ερωτηματικό. Στοπ. φπο. Στοπ.
 
Last edited by a moderator:

Ανάγνωση

Όμορφο Νιάτο
Αν υπάρχει διάθεση, γιατί όχι;

Εγώ είμαι θετική. Να περιμένουμε εδώ συμμετοχές;
Νομίζω πως ναι Χρυς. Ας περιμένουμε εδώ συμμετοχές, μετά να δούμε προτάσεις για το βιβλίο και μετά το σχολιάζουμε αλλού, όπως και με το προηγούμενο.
Έτσι όποιος θέλει θα μπορεί να παρακολουθήσει καλύτερα τις προτάσεις. :)
Άλλος με τη βάρκα μας;
 

Χρυσηίδα

Κοινωνός
Την οργάνωση νομίζω τη μπλόκαρε η υποψηφιότητα του Ταράς Μπούλμπα.

Ιδέα : να δούμε τι θα δώσει το Βήμα αυτήν την Κυριακή, (ρώσος θα είναι, καλό θα είναι) να το προμηθευτούμε όλοι και να τελειώνουμε;

Ή μήπως τα μπλέκω χειρότερα;
 

Ανάγνωση

Όμορφο Νιάτο
Κι εγώ το πήρα...


Το είχα διαβάσει, αλλά έχω πλέον μνήμη χρυσόψαρου ή μπαρμπουνιού (δε θυμάμαι :λυγμ: ) λέω να το ξαναδιαβάσω αν πάει.
Ίσως έτσι θυμηθώ τι είχα διαβάσει ή ασκήσω και τη μνήμη μου (μέχρι να φτάσω στο τέλος θα θυμάμαι την αρχή) ;)
 

Εσκιβέλ

Κοινωνός
Το είχα διαβάσει πάλι αλλά μάλλον δεν ήμουν σε κατάλληλη ηλικία και μπορώ να πω οτι όσο κι'αν μου λένε πόσο ωραίο είναι αυτο το βιβλίο και πόσο μεγάλη λογοτεχνική αξία έχει.. εγώ είμαι λίγο αρνητική απέναντί του. Ίσως βέβαια φταίει η παλιά εκδοση στην οποία το είχα διαβάσει..
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Κοιτάξτε, ίσως είναι καλύτερα να διαβάσουμε ένα προσιτό και πιο σύγχρονο έργο από τον Μπούλμπα και τους Κοζάκους του τότε, ή το αριστουργηματικό Έγκλημα και Τιμωρία.

Θα πρότεινα σύγχρονο ξένο θέατρο αλλά την Χρυσηίδα την κουράζουν οι διάλογοι (μετά εμείς είμαστε δύσκολοι :ρ ) οπότε ας ρίξει ο καθένας τις προτάσεις του εδώ.

Χμ, τώρα που το σκέφτομαι γιατί όχι ένα ξεγυρισμένο βιβλίο τρόμου σαν το "Σπίτι τής Αβύσσου" (the House on the Borderland) τού Χόντζον; Είναι μια καταπληκτική ιστορία οπότε αυτή είναι η δική μου πρόταση.
 
Θα πρότεινα σύγχρονο ξένο θέατρο αλλά την Χρυσηίδα την κουράζουν οι διάλογοι (μετά εμείς είμαστε δύσκολοι :ρ )
Μα όχι, η Λορένα είχε πει ότι τα θεατρικά την κουράζουν ;) Μήπως έχεις βάλεις τη Χρυς στο στόχαστρο και χτυπάς αλύπητα; :ρ

Συμφωνώ για τον Χότζσον (ή Χότζον πιο απλοποιημένο). Νόμιζα ότι επρόκειτο για σύγχρονο συγγραφέα, αλλά είδα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι του 1908. Κι επειδή είμαι σε φάση να διαβάζω βιβλία ηλικίας τουλάχιστον ενός αιώνα, κατεκυρώθη! :μπράβο: (Αν είχε γραφτεί το 1910, θα το απέρριπτα) :)))).
 
Last edited:

Χρυσηίδα

Κοινωνός
Μα όχι, η Λορένα είχε πει ότι τα θεατρικά την κουράζουν ;) Μήπως έχεις βάλεις τη Χρυς στο στόχαστρο και χτυπάς αλύπητα; :ρ
Και όχι τίποτα άλλο, εγώ επιμένω, εδώ, εδώ! Τεσπά.

Και επιμένω επίσης ότι κάτι δεν πάει καλά με σας τ' αγόρια τελευταία. Λέμε για Ρώσους, τρέχουμε όλοι στα περίπτερα, προσωπικά προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τις 600+ σελίδες που με περιμένουν και τώρα λέτε άλλα αντί άλλων. Ψήνω και τη Λορένα, μου στέλνει μήνυμα και η Δεινομάχη ότι δεν μπορεί να μπει στη λέσχη να αναρτήσει αλλά είναι μέσα για τον Ντοστό κι εσείς ...... τρία πουλάκια κάθονται.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά, βρείτε τα ...... Εγώ διαβάζω ο,τιδήποτε. 'Αλλοι είναι οι δύσκολοι! (Μη φάμε όμως κανένα μήνα μ' αυτό :γρμβ: )

Α, καλά που το θυμήθηκα. Ένας από τους δυο σας, νομίζω ο Φάρος έχει πει ότι λείπει ένα νήμα για τον Ντοστογιέφσκι. Είναι μια καλή ευκαιρία να καλύψουμε αυτό το κενό. Αλλά ό, τι θέτε, άλλα δε λέω.
 
Last edited:
Και επιμένω επίσης ότι κάτι δεν πάει καλά με σας τ' αγόρια τελευταία. Λέμε για Ρώσους, τρέχουμε όλοι στα περίπτερα, προσωπικά προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τις 600+ σελίδες που με περιμένουν και τώρα λέτε άλλα αντί άλλων. Ψήνω και τη Λορένα, μου στέλνει μήνυμα και η Δεινομάχη ότι δεν μπορεί να μπει στη λέσχη να αναρτήσει αλλά είναι μέσα για το Ντοστό κι εσείς ...... τρία πουλάκια κάθονται.
Χρυς, δες στο Ομιλητήριο, τί έγραφα σήμερα μεταξύ 15:49 και 15:59 ;)
 

Ηλιοτρόπιο

Όμορφο Νιάτο
Τελικά, τί; "Το σπίτι της Αβύσσου"; Ωιμέ! Θα καταντήσω να περπατώ στην Τσιμισκή και να φοβάμαι!!
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Νομιζα πως ειχαμε καταληξει στον Ντοστογιεφσκι.

Πηρα το : εγκλημα και τιμωρια (αφου γυρισα τρια περιπτερα να το ψαχνω, εχω να καταγγείλω) και το αρχισα ηδη.

Σκοπευω να το καθυστερησω λιγο και να μην το ξεπεταξω με την μια :))))
 
Top