Συμβουλές για τη φοιτητική ζωή

Γειά σας ελπίζω να είστε όλοι καλά, είμαι καινούργιος εδώ και έδωσα πανελλήνιες. Πέρασα στην πληροφορική Χαροκόπειο, αυτό ακριβώς που ήθελα. Για ένα διάστημα θα μένω με συγγενείς σε ένα προάστιο κοντά στη σχολή μέχρι να ετοιμαστεί ένα σπίτι που φτιάχνει η θεία μου κοντά στη Συγγρού Φιξ σε ένα σημείο με θέα την Ακρόπολη. Δεν έρχομαι από επαρχία, αλλά την Αθήνα δεν την έχω ζήσει σχεδόν καθόλου γιατί μένουμε με τους γονείς μου μεσόγεια. Αθήνα=πρωτεύουσα=γαμάτη φοιτητική ζωή, φυσικά ο σκοπός είναι να βγεί και η σχολή οπότε δε θα είναι μόνο διασκέδαση αλλά και διάβασμα ώστε να είμαι και εντάξει με τις υποχρεώσεις μου. Νέος κόσμος νέες παραστάσεις, ζήτησα τις γνώμες και τις συμβουλές γιατί είμαι ουσιαστικά ένα αβγαλτο παιδί, παλιά δεν έβγαινα σχεδόν καθόλου αλλά τώρα σα φοιτητής θέλω να γνωρίσω κόσμο να βγαίνω και να ζήσω καταστάσεις. Αναμένω απαντήσεις :)

Δυο συμβουλές (αν και δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, αλλά αφού ρωτάς):
1. Μην ακούς συμβουλές
2. Απόλαυσε όπως μπορείς τα καλύτερα χρόνια (η για να το πω σωστά τε τελευταία πραγματικά ξέγνοιαστα χρόνια) της ζωής (πριν μπεις στον επαγγελματικό στίβο), χωρίς φυσικά ποτέ να αμελείς ότι κάποιος πληρώνει με τον κόπο του (συνήθως οι γονείς).

Δυο συμβουλές (αν και δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, αλλά αφού ρωτάς):
1. Μην ακούς συμβουλές
2. Απόλαυσε όπως μπορείς τα καλύτερα χρόνια (η για να το πω σωστά τε τελευταία πραγματικά ξέγνοιαστα χρόνια) της ζωής (πριν μπεις στον επαγγελματικό στίβο), χωρίς φυσικά ποτέ να αμελείς ότι κάποιος πληρώνει με τον κόπο του (συνήθως οι γονείς).
Βέβαια και μετά μπορεί να είναι ωραία αν έχω μια καλή δουλειά και work life balance, μη το αποκλείεις, δε θα ήθελα μετά απλά να ζω για να δουλεύω

Βέβαια και μετά μπορεί να είναι ωραία αν έχω μια καλή δουλειά και work life balance
Πάντα μπορεί να είναι ωραία @Τζίμηςςς και στο εύχομαι ολόψυχα. Την ξεγνοιασιά της φοιτητικής ζωής δεν θα έχεις. (εκτός και αν είσαι εισοδηματίας - ίσως;)
Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις Απάντηση και να συμπεριλαμβάνεις αυτό που έγραψε ο από πάνω, εκτός και αν θέλεις να απαντήσεις σε συγκεκριμένο τμήμα (όπως αυτό που έκανα μόλις) ή σε κάποια κουβέντα που έγινε πιο πάνω από τον ακριβώς από πάνω - θα στο λέγανε και συντονιστές, στο λέω τώρα εγώ, απλά πληροφοριακά.

Χαριτολογώ. Υπάρχει όμως μια αλήθεια. Έλεγχε καλά την πηγή της συμβουλής (δεν λέω ότι όλες οι συμβουλές είναι άχρηστες) και άκου πάντα το τι σου λέει η εσωτερική φωνή σου (εκτός και αν ακούς πολλές εσωτερικές φωνές γενικώς - οπότε έχουμε πρόβλημα)

@Τζίμηςςς πολλές φωνές = σχιζοφρένεια
@Διχασμένη, καλά μην τον πιάνεις από τα μούτρα, εδώ ασχολούμαστε με χταπόδια, επιστήμες και βιγκανισμό στη φοιτητική ζωή θα τα χαλάσουμε;
Να μια καλή συμβουλή για το φίλο μας: Να διαβάζεις (όχι μόνο τα μαθήματα - γενικώς!)

Δεν τον έπιασα από τα μούτρα τον άνθρωπο, δεν νομίζω να ήμουν αγενής. Αν ναι, ζητώ συγγνώμη! Ναι, ασχολούμαστε με χταπόδια, επιστήμες και βιγκανισμό, αλλά αφού έχουμε εγκαθιδρυθεί και γνωριστεί.

@Τζίμηςςς πολλές φωνές = σχιζοφρένεια
@Διχασμένη, καλά μην τον πιάνεις από τα μούτρα, εδώ ασχολούμαστε με χταπόδια, επιστήμες και βιγκανισμό στη φοιτητική ζωή θα τα χαλάσουμε;
Να μια καλή συμβουλή για το φίλο μας: Να διαβάζεις (όχι μόνο τα μαθήματα - γενικώς!)
Ναι η αλήθεια είναι ότι εξωσχολικά βιβλία έχω να διαβάσω χρόνια, κάποτε διάβαζα, μετά το παράτησα εντελώς.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ακόμα κι αν σου πει κάποι@ μια λίστα συμβουλές, όλα μπορούν να ανατραπούν. Δες όσους μπήκαν το '20 στη σχολή τους. Έχασαν μια ολόκληρη χρονιά στο σπίτι 2 μήνες μετά την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Που ήταν και η πρώτη τους. Η αναγνωριστική χρονιά για το που πατάς και που βρίσκεσαι ακαδημαϊκά.

Στη διάρκεια των σπουδών μαθαίνεις πράγματα και γνωρίζεις κόσμο. Πράγματα που αφορούν το αντικείμενό σου και πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση. Και γνωρίζεις κόσμο και μελλοντικούς συναδέλφους, αλλά και άσχετα με το αντικείμενο άτομα από τόσους άλλους χώρους, όσα και τα χόμπι σου, οι τρόποι διασκέδασης σου και χιλιαδυο.

Δεν έχει νόημα να σου κάνουμε μία λίστα με συμβουλές για τη φοιτητική ζωή, απλά μην αφήσεις την φοιτητική ζωή σου να περάσει χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς ουσία και να συμμετέχεις (aka συνελεύσεις) στα τεκταινόμενα της σχολής σου. Να ενημερώνεσαι για τα θέματα της εκπαίδευσης, είτε σε επηρεάζουν είτε όχι. Αλλιώς θα είσαι ένας ακόμα φοιτητής που πέρασε από τη σχολή του και την φοιτητική κοινότητα και δεν ακούμπησε.