Συζήτηση για το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη με αφορμή τα Τέμπη

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Προσωπικά, βρίσκω μεγάλες ευθύνες στον Καραμανλή, πάντως. Κι όχι γιατί ήταν ο άτυχος, που στα χέρια του έσκασε η βόμβα, αλλά για δύο πράγματα: διότι πρωτίστως διαβεβαίωνε πως οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς. Αυτό σημαίνει πως δεν είχε εικόνα, δεν ήξερε τί έλεγε, και πάνω από όλα, πως δεν έκανε ενέργειες για να αποφευχθεί μια τραγωδία, όπως αυτή που συνέβη. Το δεύτερο: διότι αφότου συνέβη το δυστύχημα δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του να υπάρξει ένας σωστός χειρισμός της υπόθεσης. Εγώ νομίζω πως θα ήμουν όλη μέρα παρών, εκεί στο πεδίο να ρωτάω, να επιβλέπω, να παρακολουθώ, να συνεργάζομαι με αστυνομία και άλλα υπουργεία.

Επίσης, ελπίζω να αποδοθούν ευθύνες για την διαγραφή των βίντεο. Έχει ενδιαφέρον πως πολύς κόσμος πιστεύει πως αν διαγράψεις κάτι... διαγράφεται. Η αλήθεια είναι πως τίποτα που διαγράφεις (ακόμη κι από τον κάδο) δεν διαγράφεται πραγματικά. Απλά χάνεται η αναφορά του λειτουργικού συστήματος (δηλ. το λειτουργικό σύστημα "το ξεχνάει" ενώ αυτό συνεχίζει να υπάρχει, όμως αδέσποτο πλέον). Σβήνεται όμως πραγματικά (κάποια στιγμή τυχαία) αν συνεχίσεις να γράφεις στον σκληρό, πράγμα που προφανώς και συνέχισε να γίνεται με την διαρκή ροή των βίντεο. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα καταφέρουν να διαλευκάνουν εκεί.

Για την Ομάδα Αλήθειας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιος είναι όργανο της Αριστεράς (π.χ. ο Ριζοσπάστης, η Αυγή) είναι εντάξει, αλλά αν κάποιος είναι όργανο της Δεξιάς (π.χ. η Ομάδα Αλήθειας) δεν είναι εντάξει. Πόσο μάλλον που ο Ριζοσπάστης κι η Αυγή είναι μια ακατάπαυστη προπαγάνδα (δηλ. υποκειμενικά κατεβατά) ενώ η Ομάδα Αλήθειας κατά κύριο λόγο βάζει βιντεάκια τι είπε κάποιος πριν και τι είπε μετά. Νομίζω πως οι άνθρωποι φάγανε πολλή λάσπη και τώρα έχουν κινηθεί νομικά (και τον είδα να ιδρώνει στην Βουλή τον Φάμελλο. Ξέρει πως συκοφαντούσε και πως αν σταθεί σε δίκη θα καταδικαστεί.) Όπως και να 'χει, για όλα αυτά η δικαιοσύνη.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Τί έχει να κάνει το ένα με το άλλο; :χμ: (το αν τον βρίσκω αστείο με το αν συμφωνώ με κάτι που λέει; )
Δεν έχει να κάνει, γράφω ξεκάθαρα ότι είναι άσχετο και το off topic σχόλιό μου αφορά το ενδιαφέρον μου για τους stand up κωμικούς όπως και έγραψα και στο πως εκλαμβάνουμε αυτό το ιδιαίτερο κράμα καλλιτέχνη, που έτυχε και βγήκε από εδώ.

Για την Ομάδα Αλήθειας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιος είναι όργανο της Αριστεράς (π.χ. ο Ριζοσπάστης, η Αυγή) είναι εντάξει, αλλά αν κάποιος είναι όργανο της Δεξιάς (π.χ. η Ομάδα Αλήθειας) δεν είναι εντάξει.
Προσωπικά, όταν είναι να διαβάσω μια είδηση, θα προτιμήσω ένα ουδέτερο μέσο ή αν κάτι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα διαβάσω διάφορα μέσα, αφού το γκουγκλίσω, για να βγάλω την είδηση.
Εν προκειμένω στην συγκεκριμένη κουβέντα μας συμφωνούμε ότι η Ομάδα Αλήθειας είναι όργανο της Δεξιάς και αυτό κατά την γνώμη μου δεν την κάνει ούτε αμερόληπτη, ούτε αντικειμενική. Τώρα, ότι αφορά το άρθρο που είχα βάλει, αν συντρέχει κάτι ή όχι, αυτό θα το δει η δικαιοσύνη.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Κατά βάσιν εξυπηρετεί όχι την Δεξιά γενικότερα αλλά την Νέα Δημοκρατία συγκεκριμένα και μεροληπτεί υπέρ αυτής. Π.χ. βάζει βιντεάκια από Συριζαίους, Πασοκσίδες κτλ. όπου άλλα λέγανε παλιά κι άλλα λένε τώρα (κι όχι π.χ. από ΝεοΔημοκράτες.) Αλλά ποιος ισχυρίστηκε ποτέ πως η Ομάδα Αλήθειας είναι αμερόληπτη κι όχι με την Νέα Δημοκρατία; Ή πως η Αυγή, ή ο Ριζοσπάστης, είναι αμερόληπτες;

Έχω παρατηρήσει το εξής: όταν κάτι έρχεται από τα Αριστερά (μια πορεία, μια κατάληψη, ένας φόνος (!), μια προπαγάνδα) απολαμβάνει μια ανοχή. Όταν έρθει από τα Δεξιά, μπορεί να προκαλέσει χαμό.

Βλέπεις π.χ. εδώ πως κανείς δεν θα σχολιάσει ποτέ το αν η Αυγή είναι αμερόληπτη (δηλ. χαίρω πολύ). Η Ομάδα Αλήθειας, όμως, θα σημειωθεί πως δεν είναι αμερόληπτη. (Λες και το έκρυψε ποτέ, ή λες και δεν είναι αυταπόδεικτο.) Αναρωτιέμαι π.χ. τι θα γινόταν αν ακροδεξιοί είχαν κάψει αριστερό βιβλιοπωλείο (όπως ακροαριστεροί κάψαν το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη.) Μπορεί να είχαμε και πορείες κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της μαρτυρικής ημέρας. Το βλέπεις και με τους Νεκρούς της Μαρφιν. Πού είναι οι αγανακτισμένες συναθροίσεις που βλέπεις π.χ. για τον Γρηγορόπουλο που έπεσε από σφαίρα αστυνομικού; Πουθενά. Διότι εκεί φονεύτηκαν από ακροαριστερούς που είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν φωτιά στην τράπεζα, λες και θα καιγόταν "το κεφάλαιο" κι όχι οι φουκαράδες του μεροκάματου.

Η Αριστερά, από την μεταπολίτευση και έπειτα, (ακριβώς για όλη την καταπίεση που γνώρισε πρωτύτερα, και πολλές οικογένειες έχουμε πολύ κακές αναμνήσεις, από εξορίες σε Μακρόνησο, κι από γενικότερο μπούλινγκ από πολιτσμάνους και λοιπά), γνώρισε μια γενικότερη ανοχή σε κακές συμπεριφορές και κουλτούρες που επέδειξε έπειτα σταθερά, ακριβώς και μέσα από την ανοχή που απολάμβανε, και αυτοστεφανώθηκε με δάφνες ηθικής υπεροχής. Απλά αυτό το αφήγημα έχει αρχίσει να καταπέφτει. Ο κόσμος, ασχέτως οικογενειακής ιστορίας, επαναπροσδιοριζόμαστε πού βρίσκουμε τελικά την ηθική, τον ορθολογισμό κτλ.

Ο καθένας μας (άσχετο, αλλά θυμήθηκα @Φαροφύλακας εδώ που είχα ξεκινήσει μια μικρή συζήτηση για stand up κωμικούς είχες γράψει ότι δεν βρίσκεις αστείο τον Σίλα)
Δεν έχει να κάνει, γράφω ξεκάθαρα ότι είναι άσχετο και το off topic σχόλιό μου αφορά το ενδιαφέρον μου για τους stand up κωμικούς όπως και έγραψα και στο πως εκλαμβάνουμε αυτό το ιδιαίτερο κράμα καλλιτέχνη, που έτυχε και βγήκε από εδώ.
Κάποιος θα μπορούσε να το πάρει πως μου προσάπτεις αντίφαση, σε μια συζήτηση όπου εσύ κι εγώ είμαστε σε αντιπαράθεση. Για αυτό και δεν το άφησα να πέσει κάτω. Διότι απλά, δεν είναι έτσι. Δεν γελάω με τα αστεία του αλλά συμφωνώ σε αυτά που είπε στο βίντεό του.

Last edited:

Πεταλούδα

Κάποιος θα μπορούσε να το πάρει πως μου προσάπτεις αντίφαση, σε μια συζήτηση όπου εσύ κι εγώ είμαστε σε αντιπαράθεση. Για αυτό και δεν το άφησα να πέσει κάτω. Διότι απλά, δεν είναι έτσι. Δεν γελάω με τα αστεία του αλλά συμφωνώ σε αυτά που είπε στο βίντεό του.
Καλά έκανες και δεν το άφησες να πέσει κάτω. Κι εγώ όταν στις αρχές του νήματος είπα ότι δεν είχες αναφέρει ότι δεν γνώριζες για το θέμα μας, στην επόμενη ανάρτησή σου το άλλαξες έμπρακτα αυτό, το θεώρησα λήξαν και δεν ασχολήθηκα άλλο.
Κι εδώ για να είμαστε ξεκάθαροι, σου απάντησα ότι από την αρχή δήλωσα ότι είναι άσχετο με το θέμα το σχόλιό μου και αφορούσε δικό μου ενδιαφέρον που είχα γράψει και είχαμε συζητήσει πρόσφατα.

Βλέπεις π.χ. εδώ πως κανείς δεν θα σχολιάσει ποτέ το αν η Αυγή είναι αμερόληπτη (δηλ. χαίρω πολύ). Η Ομάδα Αλήθειας, όμως, θα σημειωθεί πως δεν είναι αμερόληπτη. (Λες και το έκρυψε ποτέ, ή λες και δεν είναι αυταπόδεικτο.
Σε ότι με αφορά δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω ένα μέσο το οποίο δεν χρησιμοποίησα (ή οποιοδήποτε άλλο αριστερόστροφο ή δεξιόστροφο μέσο) και από την αρχή του νήματος έχω μία συγκεκριμένη στάση:
βάζω όσο πιο ουδέτερες πηγές μπορώ, παράδειγμα:

Όλοι μας πιστεύω γνωρίζουμε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και για την σύνοψη των γεγονότων βάζω ένα όσο πιο ουδέτερο λινκ γίνεται (θέλω να πιστεύω) από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.
και αναφέρομαι σε ειδήσεις και γεγονότα σχετικά με το θέμα μας, παράδειγμα:

Παρακολουθώ τις εξελίξεις όποτε μπορώ και με ευκαιρία την ανακίνηση του νήματος, κάνω μια σύνοψη σε γεγονότα πως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις ως τώρα. Αν κάπου δεν έχω αναφέρει όλες τις εξελίξεις ή δεν έχω μεταφέρει κάτι σωστά, παρακαλώ να διορθώσετε με αντίστοιχα γεγονότα.
Σε αυτό το πλαίσιο σχολίασα την ομάδα αλήθειας, αφού βίντεο τους υπάρχουν στο νήμα, βάζοντας ένα άρθρο.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως πλέον κατέπεσαν η θεωρίες για κοντραμπάντο και χαμένα βαγόνια, και παράνομα φορτία σε άδεια βαγόνια, έτσι;

Ειδικά μετά το πόρισμα Καρώνη. Έχει γούστο πως ο Λακαφώζης πριν το πόρισμα, το προκατέβαλε αλλά του βγήκε ανάποδα από ότι μας το περιέγραφε πως θα είναι. Συνεχίζει, βέβαια, να βγαίνει σε εκπομπές για να εξηγήσει πως το πόρισμα Καρώνη διαβάζεται κι όπως μας τα έλεγε αυτός. Διότι όταν έχεις δώσει τα ρέστα σου σε εικοτολογίες στο γυαλί, τί σου απομένει να κάνεις:

Για να δούμε πώς θα φαίνονται όλα αυτά π.χ. σε 2 χρόνια. Ακόμη πιο απομακρυσμένα από την υποδαυλισμένη οργή, και την θολούρα του λαϊκισμού.

Εντωμεταξύ, πολλές μπούρδες ξεκίνησαν από τον απόλυτο βασιλιά του λαϊκισμού (τον Βελόπουλο) και κάμποσοι από τα άλλα κόμματα σπεύσαν (τότε που γύριζε το πράγμα) να τα εναγκαλιάσουν. Διότι αν υστερείς σε πολιτικό ανάστημα, παίρνεις την ασίστ από όποιον κι αν έρθει.

Last edited:

Πεταλούδα

Επειδή δεν βγάζω νόημα από την παραπάνω ανάρτηση, μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ το πόρισμα Καρώνη σε ποια συμπεράσματα αναφέρεται με βεβαιότητα και σε ποια με πιθανότητα;

Πεταλούδα

Όσο περιμένουμε να μας πεις που στηρίζεις όλα αυτά που λες για το πόρισμα του κ. Καρώνη, ας διαβάσουμε (για να δούμε και τι λέει και η άλλη πλευρά) την επιστολή του κ. Λακαφώση με αφορμή την τελευταία μέρα εργασίας της εισαγγελέως Αδειλίνη.

Παρεμπιπτόντως, δεν είδαμε καμία άρση ασυλίας κανενός βουλευτού, αλλά αποσιώπηση για τα πάντα, η μόνη ελπίδα από ότι φαίνεται είναι η ευρωπαϊκή εισαγγελία, να ξεσκεπάσει και να βγει η αλήθεια στο φως, όπως γίνεται αυτή περίοδο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που νομίζω δεν έχουμε νιώσει τίποτα για το τι θα επακολουθήσει, με την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Last edited:
Τον Φραπέ πάντως τον αθώωνα χαλαρά αν σκέφτηκε μόνος του αυτό το όνομα - κ όχι μόνο τον αθώωνα τον έβαζα μπαλαντέρ κ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Είναι κρίμα να χάνονται τέτοια μυαλά.

Μπορώ να τον φανταστώ σε εποχές mirc να κάνει διαδικτυακό καμάκι χρησιμοποιώντας nick Frapes στο #coffee_brands_worldwide

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Όσο περιμένουμε να μας πεις που στηρίζεις όλα αυτά που λες για το πόρισμα του κ. Καρώνη, ας διαβάσουμε (για να δούμε και τι λέει και η άλλη πλευρά) την επιστολή του κ. Λακαφώση με αφορμή την τελευταία μέρα εργασίας της εισαγγελέως Αδειλίνη.
Αν κάποια στιγμή βρω χρόνο να ψάξω για τα βίντεο κτλ. ίσως. Αν και δύσκολα αυτόν τον καιρό. :))))
Βεβαίως, συνεχίστε εσείς.

Πεταλούδα

Αν κάποια στιγμή βρω χρόνο να ψάξω για τα βίντεο κτλ. ίσως. Αν και δύσκολα αυτόν τον καιρό. :))))
Το νήμα εδώ είναι, κι όταν μπορέσεις θα ήθελα να μάθω γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό και καλό είναι να τεκμηριώνουμε απόψεις που εκφράζονται με τόσο απόλυτο τρόπο.

@Νικόλας Δε Κιντ, δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, εξάλλου όπως καταλαβαίνει κανείς από τον τίτλο του νήματος συζήτηση κάνουμε, και πέρα από την αφορμή των Τεμπών που το άνοιξα, η συζήτηση έχει να κάνει με το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη.
Οπότε, αυτό που ρωτάς, σε τι στοιχεία το βασίζεις;

Μα ο άνθρωπος έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο συνωμοσιολογίας και προκειμένου να καλύψει τους όποιους αρχικούς ισχυρισμούς του, πέφτει σε αντιφάσεις και κυρίως προσπαθεί να ανασκευάσει ό,τι είχε πει αρχικά!

Ειδικά με τα παράνομα φορτία έγινε ρεζίλι.

Μετά έβγαινε συνεχώς και μας έλεγε γιατί δεν ήταν γραμμένος στο ΤΕΕ, τι είχε σπουδάσει, πότε έκανε συμβουλευτική και πότε έκανε κτήρια.
Θυμάμαι μέχρι και πειράματα έκανε με έλαια σιλικόνης για να αποδείξει πως δημιουργήθηκε πυρόσφαιρα κλπ κλπ.

Τώρα τα έβαλε με την εισαγγελέα που τον ξεμπρόστιασε.
Τελευταίως μαζί με το όνομα του βάζει και έναν τίτλο σπουδών ή κάτι τέτοιο,

Πως να τον πάρει κανείς στα σοβαρά;

Πεταλούδα

Τώρα τα έβαλε με την εισαγγελέα που τον ξεμπρόστιασε.
Ειλικρινά θέλω να μάθω, και επειδή δεν πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό, μπορείς να μας πεις η εισαγγελέας τι ξεμπρόστιασε;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Το νήμα εδώ είναι, κι όταν μπορέσεις θα ήθελα να μάθω γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό και καλό είναι να τεκμηριώνουμε απόψεις που εκφράζονται με τόσο απόλυτο τρόπο.
Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε την διάθεση αυτόν τον καιρό, όμως θα μπω σε έναν κόπο τώρα, μιας και το ζητάς έτσι.

Ο Λακαφώζης ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται για έλαια σιλικόνης και προεξοφλούσε πως το ίδιο θα συμπεράνει κι ο Καρώνης, ο οποίος καθυστερούσε να βγάλει πόρισμα λόγω των συνεχόμενων στοιχείων που του στοιβάζονταν. Π.χ. σε μια εκπομπή της Γιάμαλη ("αντικειμενική" δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε:
"Υπάρχει ο καθηγητής Καρώνης του ΕΜΠ που καθυστερεί [...] κάποια στιγμή όμως θα απαντήσει και η κυβέρνηση γνωρίζει τί θα απαντήσει γι' αυτό και το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα οδηγήσει πουθενά"

Μόνο που το πόρισμα Καρώνη βγήκε και έλεγε το αντίθετο: πως υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες μιας σύγκρουσης τα έλαια αυτά γίνεται να διασπαστούν σε εύφλεκτα αέρια και από εκεί σε πυρόσφαιρα.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο Λακαφώζης προεξοφλούσε το ότι το πόρισμα Καρώνη θα συμφωνεί μαζί του, αλλά αυτό έλεγε τελικά το αντίθετο. Έχοντας όμως εκτεθεί, τρόπος του λέγειν, και αγαπώντας το γυαλί (που και καλά κάνει), συνέχισε να βγαίνει για να δικαιολογηθεί σχετικά πιασμένος ο ίδιος σε έναν... επικοινωνιακό αγώνα.

Νομίζω πως ο Λακαφώζης βρέθηκε να έχει καβαλήσει το τρένο της δημόσιας έκθεσης σε ένα τοπίο λαϊκής οργής. Για εμένα έχασε "credibility points", so to speak :)))), όταν ζωγράφιζε στα άδεια βαγόνια φαντασιωτικά βυτιάκια που δεν υπήρξαν ποτέ. Πάντως, πιστεύω πως έχει ειλικρινή πρόθεση αν και μάλλον εγκλωβίστηκε στις αρχικές απόλυτες τοποθετήσεις του.

Ο καιρός θα δείξει τί ήταν αληθινό στο δυστύχημα και σε όλον τον στρόβιλο που ακολούθησε. Για εμένα, όπως σήμερα κοιτάμε στο δημοψήφισμα με πολύ διαφορετικά μάτια από ότι το κοιτούσαμε όταν συνέβαινε, έτσι και το δυστύχημα των Τεμπών θα το βλέπουμε με άλλα μάτια όταν περάσουν χρόνια. Ήδη πολλές θεωρίες που κάποια στιγμή εξίταραν τον κόσμο μέχρι προχθές, μοιάζει να έχουν καταπέσει, όπως το παράνομο κοντραμπάντο από δεν ξέρω εγώ ποιον συγγενή του πρωθυπουργού κτλ.

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μα ο άνθρωπος έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο συνωμοσιολογίας και προκειμένου να καλύψει τους όποιους αρχικούς ισχυρισμούς του, πέφτει σε αντιφάσεις και κυρίως προσπαθεί να ανασκευάσει ό,τι είχε πει αρχικά!

Ειδικά με τα παράνομα φορτία έγινε ρεζίλι.
Ακριβώς αυτό που λέει ο @Νικόλας Δε Κιντ

Το δυστύχημα των Τεμπών για εμένα δεν είναι τόσο για συζήτηση σχετικά με την Δικαιοσύνη (η οποία ακόμη δεν έκρινε και δεν κρίθηκε) αλλά για συζήτηση σχετικά με συνωμοσιολογία, με το πόσο εύκολα χειραγωγείται ο κόσμος με μοχλό το συναίσθημα, με πολιτικό οπορτουνισμό, με τον λαϊκισμό ως τέχνη δημαγώγησης κτλ.

Κάποιοι πολιτικοί δώσαν πραγματικό ρεσιτάλ κακών πρακτικών. Αλλά ο λαός μας μοιάζει πως το σηκώνει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο απόλυτος λαϊκιστής Βελόπουλος έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά του, ή πως η Πλεύση Ελευθερίας από το μπαίνω-δεν-μπαίνω στην Βουλή έγινε το φαβορί της Αριστεράς μέσα από ένα λαϊκό ξεσήκωμα για το οποίο δούλεψε αριστοτεχνικά και κατ' εμέ πανούργα.

Πεταλούδα

Σε ευχαριστώ που απάντησες, αν και δεν ζήτησα κάτι, αυτό χρειαζόταν να γίνει στην συγκεκριμένη ανάρτηση, διότι πιστεύω ότι όταν εκφράζουμε απόλυτες απόψεις χρειάζεται να τεκμηριώνονται.

Κουβέντα κάνουμε και, μη το πάρεις στραβά, αλλά την συνεχίζω για άλλη μια φορά χωρίς να με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί που κάνεις σε πολλές αναρτήσεις, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς ξεμπρόστιασε η εισαγγελέας για τον κ. Λακαφώση, με στοιχεία τεκμηριώνεται κάτι που αναφέρουμε ως γεγονός.

Όσον αφορά το πόρισμα Καρώνη, ας μιλήσει το ίδιο, αφού μπορεί να το διαβάσει ο καθένας * και να δούμε σε ποιο σημείο ακριβώς καταρρίπτει και τι!

(*στο κάτω μέρος του άρθρου έχει ένα λινκ σε pdf με ολόκληρο το πόρισμα)

Last edited:

Πεταλούδα

Το δυστύχημα των Τεμπών για εμένα δεν είναι τόσο για συζήτηση σχετικά με την Δικαιοσύνη (η οποία ακόμη δεν έκρινε και δεν κρίθηκε) αλλά για συζήτηση σχετικά με συνωμοσιολογία, με το πόσο εύκολα χειραγωγείται ο κόσμος με μοχλό το συναίσθημα, με πολιτικό οπορτουνισμό, με τον λαϊκισμό ως τέχνη δημαγώγησης κτλ.
Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο, θα απαντήσω λίγο πιο αναλυτικά (και συμπληρωματικά) στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Για μένα όλα αυτά είναι συζήτηση για την Δικαιοσύνη, το οποίο αναφέρω στον τίτλο και από την αρχή του νήματος και η υπόθεση δεν έχει κριθεί.
Ο καθένας μας εδώ έχει τις απόψεις του, όμως εσύ πολλές φορές τις στηρίζεις σε χαρακτηρισμούς. Τα βήματα που κάνω προς την συζήτηση και δεν πέφτω στην παγίδα των χαρακτηρισμών είναι επειδή με ενδιαφέρει η αλήθεια, η οποία δεν έχει κομματικό χρώμα, όπως και η Δικαιοσύνη δεν (πρέπει να) έχει κομματικό χρώμα.

Αρχικά, παραπάνω γράφτηκε μια κατηγορία, ότι η εισαγγελέας ξεμπρόστιασε τον κ. Λακαφώση. Δεν έχω διαβάσει όμως κάτι τέτοιο. Μπορείτε να μας δώσετε πληροφορίες για αυτή την κατηγορία, υπάρχει;

Σχετικά με το πόρισμα Καρώνη: δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να αξιολογήσω τις αναλύσεις (και είναι ένας από τους λόγους που δεν έγραψα ποτέ κάτι σαν κατέπεσαν οι θεωρίες, ζήτω!), αλλά για αυτούς που γράφουν κάτι σχετικό θα ήθελα να μας τεκμηριώσουν την απόλυτη άποψή τους, με βάση το πόρισμα.

Υπάρχουν πολλές αντίθετες απόψεις, απόψεις επιστημόνων. Αναφέρω για άλλη μια φορά, το πόρισμα του κ Κωνσταντόπουλου, χημικού μηχανικού, που έχει κατατεθεί στον ανακριτή και στο οποίο αναφέρει ότι η πυρόσφαιρα δεν μπορεί να αποδοθεί στα έλαια.

Μεταφέρω την άποψη του κ Κάρναβου, χημικού μηχανικού, που αμφισβητεί το πόρισμα Καρώνη:

Και επίσης την συνέντευξη τύπου που δώθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οποία ο κ. Κάρναβος εκθέτει αναλυτικά την άποψη του, η οποία είναι τελείως διαφορετική από του κ. Καρώνη:

Μην ξεχνάμε, ότι όλη αυτό το μπέρδεμα (το οποίο χαρακτηρίζεται συνωμοσιολογία!) οφείλεται στον βιαστικό καθαρισμό του πεδίου του δυστυχήματος, στο οποίο δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.