Στο παρά πέντε

Προς αποφυγήν! SOS!

Μην επιτρέψεις σε κανέναν τεχνίτη να παρέμβει σε βιβλία πριν τον εικοστό αιώνα, με:
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Διαβάζω σχετικά και πολλά από αυτά που μου είπες τα εφαρμόζω ήδη. Αν υπάρξει ανάγκη θα ζητήσω τη συμβουλή σου σε συγκεκριμένα προβλήματα. Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς.
Γενικά τα παλιά βιβλία δεν τα πειράζω καθόλου. Επειδή όμως πιστεύω ότι τα βιβλία (παλιά και καινούρια) είναι για να διαβάζονται δεν είμαι και ψυχαναγκαστικός. Προσπαθώ να τα διατηρώ σε χαμηλή υγρασία και μακρυά από σκόνη. Δεν είναι πάντα εφικτό αυτό.
 
Last edited:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Με χαρά να ανταλλάξουμε πληροφορίες, ευτυχώς η τεχνολογία βοηθάει και μειώνει την απόσταση...φωτογραφίες για να βλέπω περί τίνος πρόκειται κι όλα καλά...όσο για ψυχαναγκασμούς στο χώρο των συλλεκτών, δεν λέω...επικροτώ πως τα βιβλία είναι για να χρησιμοποιούνται...καλή απόλαυση!
 
διαλέγω το τόπικ τούτο λόγω μόνον παραπλήσιας ηλικίας με το θεματογράφο, για να πώ το δικό μου μικρό παραμύθι :
λατρεύω τη μνήμη, κι επιλέγω τη λησμοσύνη.
στόχος μου είναι να προσφέρω όση ζωή μπορώ σε μένα και στους άλλους, και να παραδοθώ στην απόλυτη λήθη εν συνεχεία, χωρίς ποτέ να καταντήσω ανάμνηση, πρόσχημα, προκατάληψη ή κάποιο κείμενο.
κανείς άλλωστε δέν μπορεί να μιλήσει πραγματικά για τον εαυτό του ! η αυτοπαρατήρηση και η αυτενδοσκόπηση είναι πράγματα αδύνατα.
 
Ωραία γράφεις Τοστογεύσκυ. Καλαμαράς μου φαίνεσαι. Δάκτυλα βαμμένα με μελάνι.:χαχαχα:
Όμως, ο Μεφιστοφελής που έχω μέσα μου θα ήταν ευχαριστημένος αν του έδινες ένα κομματάκι της ψυχής σου. Ας πούμε αυτό που ακουμπά πάνω σε βιβλία.
 
Last edited:
Top