Στέφανι Μέγερ (Stephenie Meyer): "Λυκόφως"

Σαν βιβλίο θα το χαρακτήριζα αρκετά ευκολοδιάβαστο,τίποτα σπουδαίο στον τρόπο γραφής άλλα πραγματικά όταν τα διάβαζα ήταν λες και ήμουν σ'εναν εντελώς άλλο κόσμο..Τα "ρούφηξα" και τα 4 σε 4 εβδομάδες και όταν τελίωσαν πραγματικά δεν ήξερα τι να διαβάσω.Είχαμε την εκθεσή βιβλίου εκείνες της μέρες και έκανα την παραδοσιακή μου βόλτα αγκαλία με ενα νοστιμότατο καλαμπόκι και έπεσα πανώ στο " Η σύντομη δεύτερη ζωή της Μπρι Τάνερ" (The Short Second Life of Bree Tanner) της Μέγιερ 203 σελιδούδες μόνο σε μια μέρα το τελίωσα και αυτό και τωρα άκουσα οτι θα βγει ένα που θα τα διαβάσουμε όλα απο την πλεύρα του υπέροχου Έντουαρτ!!!!!Λοιπόν κάτι κατα την γνώμη μου 10000000000 φορές καλυτερο απο το Έπος του Λυκόφωτος ε'ιναι η σειρά τα ημερολόγια ενος βρικόλακα απο L.J. Smith. έχουν πραγματικη υπόθεση και πλοκή που σε κρατάει σε αγωνία συνέχεια!!!Τα συστήνω ανεπιφύλακτα !

Παντως με κουρασε η Μπελλα, για το πόσο όμορφος ειναι ο Εντουαρντ και μεις ερωτευτηκαμε ετσι δεν κάναμε βρε κορίτσι, τι Ελληνα Θεό τον ονομαζει, τι μαρμαρένιο Αδωνι..:ουχ:
εκει που πραγματικά με κούρασε ήταν στην Εκλειψη που το μόνο που έκανε ήταν να κλαιει την μοιρα της που ο Εντουαρτ την παράτησε.δεν θα έλεγα πως μ εννοχλησε το γεγονος που αναφέρεις γιατι κι εγω ερωτευτηκα και έκανα ετσι και δηλώνω ερωτευμενη με τον καλο μου ακομα κι ας εχουν περασει 4 μισι χρόνια!!!!Αλλα αυτα είναι στον ανθρωπο.μου αρεσε που ο Εντουαρτ και η Μπελλα ηταν τοσο "Αφοσιωμένοι" ο ενας στον αλλον!!(ναι,ναι είμαι μια τρομερα ρομαντικη 20χρονη)

Μαργαριτα μου , μα τι ωραιο όνομα, ελπιζω να ειναι το πραγματικό σου, τελικά μάλλον βρηκες τον μεγάλο έρωτα όπως η Μπελλα, γι' αυτο νιωθετε και οι δυο έτσι!!!!!!!.όσο για μένα, τωρα διαβάζω την νέα σελήνη με αμειωτο ενδιαφέρον..πες μου, η σύντομη ζωή της Μπρι Τάνερ εχει να κάνει με αυτη τη σειρά; καλα θα τα διαβασουμε όλα απο την μερια του Εντουαρντ, ανυπομονώ..εχω ακουσει οτι και το σώμα της ίδιας συγγραφέας ειναι καλό! όσο για την ερωτική απώθηση που ειχαμε πει παραπάνω, αυτη η αμειωτη δίψα του Εντουαρντ για την σάρκα της Μπέλλα που πηγαινει να την εκδηλώσει και την σταματά, απλά σε κάνει να περιμένεις πιο πολύ μεχρι να ερθει η στιγμή...

Δεν είναι το πραγματικό μου είναι ενα όνομα που μου αρεσει πολυ.Νομίζω πως το κανονικό μου θα σου αρέσει ακόμα περισσοτερο,Ιφιγένεια με λένε!Τέσπα όταν διαβάσεις και την έκλειψη τότε θα σου πω για την Μπρι το βιβλίο είναι βασισμένο στην εκλειψη απόλαυσε την νεα σελήνη τωρα...(αν και να σου πω την αλήθεια τα υπόλοιπα 2 πιστεύω θα σ'αρεσουν ακόμα περισσότερο)Εχω αγωνία για την αποψη σου για το πραγματικό μου όνομα.

εκει που πραγματικά με κούρασε ήταν στην Εκλειψη που το μόνο που έκανε ήταν να κλαιει την μοιρα της που ο Εντουαρτ την παράτησε.δεν θα έλεγα πως μ εννοχλησε το γεγονος που αναφέρεις γιατι κι εγω ερωτευτηκα και έκανα ετσι και δηλώνω ερωτευμενη με τον καλο μου ακομα κι ας εχουν περασει 4 μισι χρόνια!!!!Αλλα αυτα είναι στον ανθρωπο.μου αρεσε που ο Εντουαρτ και η Μπελλα ηταν τοσο "Αφοσιωμένοι" ο ενας στον αλλον!!(ναι,ναι είμαι μια τρομερα ρομαντικη 20χρονη)
στην Εκλειψη ειπα????Συγνωμη την Νεα Σεληνη εννοουσα!

Δεν είναι το πραγματικό μου είναι ενα όνομα που μου αρεσει πολυ.Νομίζω πως το κανονικό μου θα σου αρέσει ακόμα περισσοτερο,Ιφιγένεια με λένε!Τέσπα όταν διαβάσεις και την έκλειψη τότε θα σου πω για την Μπρι το βιβλίο είναι βασισμένο στην εκλειψη απόλαυσε την νεα σελήνη τωρα...
πες μου κατι γι' αυτην την Μπρι, μην με κρατας στο σκοτάδι..λατρεμένη Μαργαριτα..

πες μου κατι γι' αυτην την Μπρι, μην με κρατας στο σκοτάδι..λατρεμένη Μαργαριτα..
μα θα χασει την ουσια μετα...αχχαχα λοιπον πολυ λιγα ειναι ενα νεογενητο βαμπιρ στην εκληψη ζητημα να διαβασεις κανα 2 σελιδουλες για την μπρι δηλαδη ειναι ενα ασημαντο προσωπο για το βιβλιο.η συντομη δευτερη ζωη της μπρι τανερ σου δειχνει απο την μερια της μπρι πως διαδραματιστηκαν καποια γεγονοτα στην εκληψη τα οποια ειναι η ουσια του βιβλιου που οσο και να το θελεις δεν θα σου πω:όχισουλέω::χαχα:

Μου αρέσει η προσωπικότητα της Μπέλλας, όπως αυτή σιγά, σιγά διαμορφώνεται στο βιβλίο!

Την μια μέρα είναι σπίτι, την άλλη στα επείγοντα, όχι αυτό το κομμάτι δεν μ'αρέσει:(! Όμως δείχνει την προσωπικότητα της ανάγλυφα, είναι αυθόρμητη και ριψοκίνδυνη, δηλ. διαφέρει από την μέση ρομαντική ηρωίδα:))) που βρίσκεται πάντα σε ασφάλεια σωματική τουλάχιστον.

πεισματάρα καλή μου Μαργαρίτα δεν θα την έλεγα, αλλά αντισυμβατική εκεί που δεν το περιμένεις ναι!:) γι' αυτό και όλοι την ερωτεύονται σφόδρα νομίζω! Δεν μοιάζει με τις άλλες κοπέλες της ηλικίας της. Η Μπέλλα κατορθώνει να σε νιώθει εκεί που οι άλλοι αποτυγχάνουν, δεν της κρύβεις πολλά.

Τα συναισθήματα απώλειας που νιώθει μου έκαναν εντύπωση, γιατί η συγγραφέας κατάφερε να τα δώσει σε βάθος.. είναι σαν να ακούς μια βαθιά εξομολόγηση μιας άδειας ηρωίδας, απογυμνωμένης από την ίδια την ζωή! και είναι μόνον 18 ετών! Κάπου θεωρεί την κατάσταση της μη-αναστρέψιμη, γενικά ετσι έχουμε νιώσει λίγο-πολύ όλοι αλλα ούτε στον εαυτό μας δεν θέλαμε να το πούμε.

Σαν εμφάνιση η κινηματογραφική Μπέλλα, μ'αρέσει, έχει ένα μυστήριο, τώρα νομίζω πως ήταν και λάθος των σεναριογράφων που την έδωσαν έτσι!:( της αφαίρεσαν την οξυδέρκεια!

Last edited:
Πολλοι ειπαν ειναι απλα αρλεκιν με γκοθικ στοιχεια,αμερικανια, πως τσαλαπατησε τα βαμπιρικα θεματα κι αλλα τετοια.
Εμενα παντως μου αρεσαν.
Στο δευτερο βιβλιο
οπου χωριζουν
μου αρεσε το πως περιγραφει τα συναισθηματα και την κατασταση της ηρωιδας. Γιατι σε πολλα σημεια διαβαζα οσα ενιωθα και βιωνα οταν χωρισα απο καποιον που ημουν ακομη πολυ ερωτευμενη.
Τα αρνητικα για μενα:
Μερικες φορες ο τοσος ρομαντισμος σε καποια σημεια λιγο με ξενιζε.
Εχει μια μεγαλη τρυπα...Το αιμα της την κανει ακαταμαχητη για τον Εντουαρτ που παλευει να μην την σκοτωσει αλλα και γενικα με ολους τους βρικολακες (εκτος απο τον Καρλαιλ που μπορει να ελεγχει την διψα του) ακομη και μια σταγονα αιματος την βαζει σε τρομερο κινδυνο...Εμμηνο ρυση δεν ειχε; Να πει εκεινες τις μερες πχ πρεπει να μεινει μακρια τους; :μαναι: :ρ
Αλλα περα απο αυτα, οπως προειπα μου αρεσαν και τα τεσσερα βιβλια.

Έχω διαβάσει και τα 4 βιβλία της σειράς. Προσωπικά, εμένα με κούρασε το ύφος της Meyer. Υπεραναλύει τα αισθήματα των ηρώων. Νομίζω ότι το "Λυκόφως" ήταν το πιο καλό, αλλά μου άρεσε λίγο και η "Χαραυγή" (μάλλον γιατί ήθελα διακαώς να δω τι θα γίνει στο τέλος :) ). Πέραν τούτου όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι με κούρασαν πάρα πολύ, ειδικά η "Νέα Σελήνη" και η " Έκλειψη". Οι ταινίες μου άρεσαν περισσότερο (μάλλον αυτό οφείλεται και στον Robert Pattinson που έπαιζε τον Edward).

ας παραδεχτουμε πως ηταν μια αρκετα πρωτοτυπη ιστορια,ενταξει η μεγιερ γραφει απλα τιποτα το ιδιαιτερο.εμενα προσωπικα μου αρεσαν πολυ και τα 5 που διαβασα δεν με κουρασε κανενα μονο η νεα σεληνη λιγακι επειδη η μπελα ειχε γινει πολυ κλαψιαρα :)

Η σειρά με τα βαμπιρ είναι- νομίζω- η αποτυχία της Μέγιερ, και ας λένε άλλα οι πωλήσεις. Δεν άντεξα να τα διαβάσω, αλλά, για να μπορώ να παίρνω μέρος σε συζητήσεις για την Μέγιερ, διάβασα "Το Σώμα". Αν και η ιδέα του βιβλίου είναι αντιγραφή από εκείνη την ταινία με τον Ντάνιελ Κραιγκ και την Νικόλ Κίντμαν - νομίζω πως λέγεται "Η Εισβολή"- εντούτοις με εξέπληξε θετικά. Η Μέγιερ χειρίστηκε τους χαρακτήρες της με άνεση και παρά τις αδέξιες στιγμές του είναι ένα αρκετά καλό βιβλίο.

Η σειρά με τα βαμπιρ είναι- νομίζω- η αποτυχία της Μέγιερ, και ας λένε άλλα οι πωλήσεις. Δεν άντεξα να τα διαβάσω, αλλά, για να μπορώ να παίρνω μέρος σε συζητήσεις για την Μέγιερ, διάβασα "Το Σώμα". Αν και η ιδέα του βιβλίου είναι αντιγραφή από εκείνη την ταινία με τον Ντάνιελ Κραιγκ και την Νικόλ Κίντμαν - νομίζω πως λέγεται "Η Εισβολή"- εντούτοις με εξέπληξε θετικά. Η Μέγιερ χειρίστηκε τους χαρακτήρες της με άνεση και παρά τις αδέξιες στιγμές του είναι ένα αρκετά καλό βιβλίο.
ο καθενας εχει την αποψη του,εμενα ας πουμε μου αρεσε,εσενα οχι και παει λεγοντας.εδω ομως μιλανε οι αριθμοι στις πωλησεις οποτε οταν μιλανε οι αριθμοι προφανως ειναι μια μεγαλη επιτυχια για το μεγαλυτερο ποσοστο.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αν και η ιδέα του βιβλίου είναι αντιγραφή από εκείνη την ταινία με τον Ντάνιελ Κραιγκ και την Νικόλ Κίντμαν - νομίζω πως λέγεται "Η Εισβολή"-
Η οποία είναι, με την σειρά της, διασκευή μιας παλιάς ταινίας τού Κάρπεντερ (δεν μου 'ρχεται ο τίτλος, τώρα). Αγαπημένες δικές μου καί οι δύο.
:πάνω:

Αχ δεν μ'αρεσει καθολου να γινομαι κακια και να λεω κακιες αλλα δεν μπορω να μην εκφερω τη γνωμη μου για τα συγκεκριμενα βιβλια :(
Κατ'αρχας να πω οτι τα εχω διαβασει και τα 4 κι εχω δει και τις ταινιες, το πρωτο βιβλιο μου ειχε αρεσει και ισως θα ηταν ΠΟΛΥ καλυτερα να ειχε σταματησει εκει. Τα υπολλοιπα ηταν τουλαχιστον βασανιστικα! Ειχα την εντυπωση οταν τα διαβαζα οτι καποιος την πιεσε να τα γραψει και οτι το εκανε καθαρα και μονο για τα λεφτα.

Η Μπελλα ειναι τοσο κομπλεξικη, στο δευτερο βιβλιο ηθελα καποιος να την πιασει και να της πει "Υπαρχουν και πιο σοβαρα πραγματα στον κοσμο απο την προσωπικη σου ζωη".
Και τι παραδειγμα δινει σε μια νεα κοπελα που εχει ερωτικη απογοητευση; οτι ειναι αδυνατο να το ξεπερασεις, οτι αν κανεις αποπειρες αυτοκτονιας στο τελος μπορει και να τα ξαναβρειτε;
Ο Εντουαρτ τοσο υπερβολικα υπερπροστατευτικος και μονοδιαστατος, το ολο story μια ουτοπια
δεν πεθαινει κανεις στο τελος, μαζευονται να πλακωθουν και τελικα το μετανιωνουν και φευγουν; γιατι; δεν ηξερε πως να περιγραψει μια μαχη;
Και οσο για την προτοτυπια, νομιζω ειναι φουλ κλεμενο απο τη σειρα της Charlaine Harris (στην οποια βασιστηκε η σειρα True Blood), τουλαχιστον στα βασικα, απλα το ενα ειναι για εφηβους και το αλλο ειναι καθαρα για ενηλικες!

Η συγκριση με Περυφανια και Προκαταληψη, Δρακουλα του Στοκερ, Ανεμοδαρμενα Υψη θα κανει τα κοκαλα τους να τριζουν!!! Ουτε καν!!!!
Ειναι μια φουσκα ολο αυτο και θα ξεφουσκωσει! Προς το παρον το τραβανε οσο μπορουνε χωριζοντας την τελευταια ταινια στα δυο (!), βγαζοντας τη "Συντομη Ζωη της Μπρι" πως-το-λενε, και αυτο το οτι θα βγει η τετραλογια απο την οπτικη του Εντουαρτ (αχρηστο κατα τη γνωμη μου) ακουσα οτι ειχε σκοπο να το βγαλει η Μεγιερ αλλα επειδη διερευσαν καποια κεφαλαια ειπε οτι θα βαλει στο ιντερνετ το πρωτο βιβλιο νομιζω ή κατι τετοιο για να το κατεβασει οποιος θελει ελευθερα και δεν θα βγαλει αλλα.

Τωρα οσον αφορα το "Σωμα", το διαβασα και αυτο και μ'αρεσε, ισως γιατι δεν ειχα ξαναδιαβασει κατι με εξωγηινους και μου φανηκε διαφορετικο..

Συγγνωμη αν εγινα πολυ κακια εκφραζοντας τη γνωμη μου, σιγουρα ο καθε ενας εχει τα δικα του γουστα κι ελπιζω να μην προσβαλλω κανεναν με τη γνωμη μου.

οπως ειπα και πιο πανω εμενα μου αρεσαν παρα πολυ και θα συμφωνησω οτι στο δευτερο βιβλιο κουραζει το θεμα μπελας και εντουαρτ ομως αν δεν ηταν αυτα τα βιβλια και κατα σειρα και οι ταινιες τοσες καινουργιες σειρες και βιβλια δεν θα εκανα τοσο μεγαλη επιτυχια.ο πρωταγωνιστης της σειρας the vampire diaries παραδεχτηκε πως αν το λυκοφως δεν ειχε τοσο μεγαλη επιτυχια δεν θα υπηρχε τωρα η σειρα τους και φυσικα για μενα εχει απολυτο δικιο ασχετα με το οτι το the vampire diaries για μενα ειναι χιλιες φορες καλυτερο απο το λυκοφως.

;)δεν έχω ιδέα για τα βιβλία!έχω δει μόνο την πρώτη ταινία!παίρνω όμως το λόγο για να επικροτήσω τη μνεία της Μαργαρίτας στο vampire diaries!όντως πολύ καλή η πλοκή!

;)δεν έχω ιδέα για τα βιβλία!έχω δει μόνο την πρώτη ταινία!παίρνω όμως το λόγο για να επικροτήσω τη μνεία της Μαργαρίτας στο vampire diaries!όντως πολύ καλή η πλοκή!
ειναι η 3 σεζον που βλεπω και ειλικρινα δεν θυμαμαι επεισοδιο που να ενιωσα εστω κι ενα λεπτο οτι βαριεμαι!!!

κι εγω μονο οτι ειναι βασισμενο σε βιβλια μεχρι στιγμης 3 ειδα στα βιβλιοπωλεια δεν ξερω αν υπαρχει κι αλλο.πολυ θα ηθελα να τα διαβασω αλλα τωρα παει ειμαι ηδη στην 3 σεζον.