Σκέψεις για την Πολιτική Ορθότητα (του 21ου αιώνα)

Πες και για τον ρατσισμό που τρώμε εμείς οι ψηλοί στα αεροπλάνα, που τα καθίσματα είναι φτιαγμένα για επιβάτες κάτω από 1,60μ και άντε να βολευτεί κάποιος 1,92μ!! :ρ
Για σας υπάρχουν οι θέσεις στις εξόδους κινδύνου (economy class) και οι μπροστινές (business class). Πόσοι είστε πχια, σας φτάνουν!
Σου επιτρέπω να με πεις ρατσίστρια :))))

@Κεχριμπάρι
Δλδ μου λες πως για να ταξιδέψω άνετα πρέπει ή να έχω βίσμα στην αεροπορική ή να τα σκάσω στο εισιτήριο και περιμένεις να μην σε πω ρατσίστρια;;:φιρουλί:
Μα είναι η απόλυτη πραγματικότητα! Όσοι είστε άνω των 1,80 εκ. δεν μπορείτε να ταξιδέψετε άνετα αν δεν προλάβετε να καβατζώσετε τις τέσσερις τουλάχιστον (ανάλογα με το αεροσκάφος) πολυπόθητες θέσεις ή δεν βάλετε το χέρι βαθιά στη τσέπη! Χάριν της πολιτικής ορθότητας, λοιπόν, μπορείς να με πεις ρατσίστρια και ότι άλλο θέλεις, για κάτι που ισχύει και υφίσταται ως δεδομένο από τις αεροπορικές όλου του κόσμου, ώστε να γίνει εξοικονόμηση χώρου στα αεροσκάφη με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους πάντα!
Και έρχομαι εγώ τώρα με τα 1,60 εκατοστά μου και λέω σε εσένα που είσαι 1,92 εκατοστά «συγνώμη κύριε, μπορείτε σας παρακαλώ να κατεβάσετε τη χειραποσκευή μου από το ντουλάπι; Ναι ναι, αυτή που ανεβάσατε πριν απογειωθούμε!...» :μουάχαχα:

ΥΓ. Εχθές το βράδυ που διάβαζα τα σχόλια σας τρελάθηκα στο γέλιο!

Εγώ πάντως καταλαβαίνω την δυσφορία αυτή. Πετούσα για Θεσσαλονίκη και δίπλα μου από την μέσα πλευρά είχα έναν συνεπιβάτη γύρω στο 1,86 ίσως και παραπάνω... μου ζήτησε να αλλάξουμε θέση... καθόμουν από την έξω πλευρά προς το διάδρομο... αν και δεν μου αρέσει η μεσαία θέση, δέχθηκα... πραγματικά δεν χωρούσε. Σε κάποια στιγμή με ρώτησε αν έχουν αλλάξει οι αποστάσεις των θέσεων ή είναι η ιδέα του. Συμφώνησα πως έχει δίκιο και οτι η aegean έχει την ίδια πολιτική με την ryanair. Διαμαρτυρήθηκε στην αεροσυνοδό πως δεν γίνεται να πληρώνει τόσα λεφτά και να μην χωράει στο κάθισμα επειδή είναι ψηλός... Η αεροσυνοδός τον διαβεβαίωσε οτι αυτές οι αποστάσεις είναι σύνηθες και οτι δεν τις έχουν αλλάξει χρόνια... μέγα ψέμα γιατί και εγώ από την μεριά μου ταξιδεύω συχνά... αυτό το συμβάν έγινε αν θυμάμαι καλά πριν 5 χρόνια...

Εδώ μιλάμε κινδυνεύουμε και σεις γελάτε!
Αυτό που επισύναψες μπορεί να το πάθει ο καθένας! Δεν έχει να κάνει με το ύψος του κάθε ατόμου αλλά με την ακινησία σε καθιστή στάση. Έχεις δει πώς γίνονται τα πόδια μετά απο πχ 11 ώρες ύπνου στο αεροπλάνο ή μετά απο πολλές ώρες οδήγηση χωρίς στάσεις; Μιλάμε για παραμόρφωση όχι αστεία, ειδικά στο αεροπλάνο που αν κοιμηθείς μπορεί να μη κουνηθείς καθόλου.....και στις γυναίκες είναι πιο έντονο.

Κατα τ' άλλα συμμερίζομαι το πόνο σας :)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έκανα τελευταία ένα ταξίδι στο εξωτερικό με Aegean και μου ήρθε ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο και κάθισα και αφιέρωσα κάμποσα λεπτά μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθώ για το απίστευτο στρίμωγμα και το φαγητό που είναι αηδία.

@Φαροφύλακας
Μία από τα ίδια.
Είχα πάει Παρίσι πρόσφατα και ο διπλανός μου που ήταν κάπως εύσωμος (according to thread:))))) υπέφερε και πιο δίπλα εγώ δεν ήξερα πως να βολέψω τα πόδια μου. Και είναι και κάπου 4 ώρες ταξίδι!
Το φαγητό είναι αίσχος και συν τοις άλλοις δεν μπορείς και να το φας τόσο στρίμωγμα που έχει πέσει....

Α ναι!
Άρχισαν κι αυτοί να βγάζουν καροτσάκι με κολόνιες, αρώματα κλπ κλπ.

Ωραία, αφού λέμε όλοι το πόνο μας για την Aegean θα πω και εγώ τον δικό μου! Εμένα δεν με ενοχλεί το στρίμωγμα καθώς χωράω παντού απ όλες τις απόψεις. Ούτε το φαγητό με ενδιαφέρει γιατί η Aegean δεν έχει πτήσεις διάρκειας πάνω απο πέντε ώρες οπότε αντέχω μια χαρά τόσες ώρες χωρίς φαγητό. Αυτό που μου την δίνει κάθετα και οριζόντια όμως είναι η τρελή περικοπή στην συγκέντρωση μιλίων στο πρόγραμμα επιβράβευσης......Έχει κάνει τα πάντα για να δυσκολέψει τη συγκέντρωση μιλίων, έχει αυξήσει τα μίλια στα δρομολόγια και έχει μειώσει τις θέσεις επιβράβευσης! Κλάψ......

Δεν ξέρω πως αυτό μπορεί να έχει σχέση με τη πολιτική ορθότητα, αλλά εγώ δηλώνω αθώα!....Τώρα παίρνω το κουβαδάκι μου και πάω σε άλλο νήμα να παίξω! :γεια:

Ρε, καθίστε σπίτι σας! Έτσι θα είστε και πολιτικώς ορθοί και θα έχετε χώρο στα πόδια σας (λογικά) και θα σας είναι άχρηστα τα μίλια.
Εντάξει, δεν θα μπορείτε να αγοράζετε κολόνιες και ξυστά, αλλά μην τα θέλουμε όλα. Θα μπορείτε να διαβάζετε τα βιβλιαράκια σας.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Κεχριμπάρι σχετικά με τα μίλια, μια λύση είναι να κάνεις ό,τι κι εγώ: τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. (Σημείωσε πως ταξιδεύω με αεροπλάνο σταθερά, μερικές φορές κάθε χρόνο).

Δεν έχω όρεξη να ασχολούμαι με αυτό, δεν θέλω να είμαι δέσμιος μιας εταιρίας για τα μίλια της.

@Φαροφύλακας Κατανοώ τι μου λες και συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ! :)
Δεν ταξιδεύω σταθερά και για λόγους εργασίας, ούτε για να κάνω επίδειξη. Ταξιδεύω καθαρά για την ψυχαγωγία μου. Οτιδήποτε με κάνει να ευφραίνομαι γίνεται μέρος της ζωής μου και τα ταξίδια μου το προσφέρουν αυτό. Αυτό για μένα σημαίνει οτι το που θα ταξιδέψω το διαλέγω εγώ και οχι οι αεροπορικές με οτι αυτο συνεπάγεται για τη τσέπη μου! Όταν έχω θα ταξιδέψω, όταν δεν έχω δεν θα ταξιδέψω.

Είναι μεγάλη κουβέντα να αναλύσω το πρόγραμμα επιβράβευσης του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας και τι προσφέρει αυτό. Δεν θα θελα να κάνω άλλο κατάχρηση του νήματος! Να πω μόνο οτι με συνετή διαχείριση του και στοχευμένες ενέργειες μπορείς να εξοικονομήσεις σημαντικά ποσά, ειδικά στα ταξίδια εκτός Ευρώπης. Αυτό έκανα πάντα και αυτό συνεχίζω να κάνω, και σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να γίνω υπερκαταναλωτική ούτε να βγάλω το δίκανο και να κυνηγώ μίλια. Αρνούμαι να γίνω υποχείριο της οποιαδήποτε αερομεταφορικής! Αν ποτέ γίνει αυτό τότε δεν θα υπάρχει νόημα να ταξιδεύω.....

Σε μένα έχει τύχει στο αεροπλάνο, εκτός από κολόνιες και τα σχετικά, να πουλάνε και ξυστά. Δηλαδή μπορείς να απογειωθείς με 10 ευρώ στη τσέπη και να προσγειωθείς εκατομμυριούχος. :χαχα:
Ή χωρίς δέκα ευρώ, πιασμένος και με κοιλόπονο... Καλά λένε, καθίστε σπιτάκι σας ρεεεε...