Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Πώς σημειώνεις πού βρίσκεσαι όταν διαβάζεις;

• Total voters
    262

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Ο πρωτος μου σελιδοδεικτης για το ανθολογιο της πρωτης δημοτικου ηταν φτιαγμενος απο υφασμα, κεντημενο με λουλουδακια , ειχε το σχημα της γραβατας, δηλαδη με γωνια προς τα κατω, απο την οποια κρεμοταν μια φουντίτσα αποτελουμενη απο πολλες πολλες κλωστες! Τον ειχε φτιαξει η γιαγια μου τη δεκαετια του '60! Ειναι ο αγαπημενος μου!!:αγαπώ:
Ο δευτερος αγαπημενος μου ειναι ενας μεταλλικος σελιδοδεικτης που μου τον ειχε παρει η μαμα μου μαζι με τον μικρο πριγκιπα, οταν ημουν 8 ετων! Στο πανω μερος εξειχε μια καρδιά, που φαινοταν ακομη και οταν ηταν κλειστό το βιβλιο! ❤
Ενας ακομη αυτοσχεδιος σελιδοδεικτης ηταν δωρο απο μια αγνωστη δασκαλα οταν ημουν 12 ετων! Μας ειχε πετυχει τυχαια στον δρομο μερικα παιδια του σχολειου να μαλωνουμε και για να κατευνασει τα πνευματα μας εκανε δωρο σελιδοδεικτες που ειχε φτιαξει η ιδια! Ήταν φτιαγμενα απο γλωσσοπίεστρα, στα οποια ειχε ζωγραφισει λουλουδακια και στο πανω μερος ειχε κολλησει μια πασχαλιτσα! Για την ιστορια να σας πω οτι τελικα το κολπο επιασε και σταματησαμε να μαλωνουμε!:))))

Δεν μου αρέσουν οι χάρτινοι σελιδοδείκτες. Έχω έναν πλαστικοποιημένο από το μεταίχμιο. Αυτόν χρησιμοποιώ επι το πλείστον. Έναν μεταλλικό που γράφει τον ύμνο της αγάπης στα αγγλικά, μερικούς με μαγνητάκια... είναι όμορφοι αλλά καθόλου βολικοί.

Γενικά στα συρτάρια μου όποιος ψαχουλεύει θα βρεί πάρα πολλούς αλλά χρησιμοποιώ πάντα σελιδοδείκτες που δεν θα χαλάσουν... οι χαρτινοί σε τι εξυπηρετούν; απορώ!

@Έλενα Λαμία είμαι και εγώ σαν και εσένα! Μου αρέσουν οι σελιδοδείκτες που είναι ξεχωριστοί και κάνω και εγώ συλλογή από διάφορα μέρη που έχω επισκεφτεί. Δεν είσαι η μόνη!!

Όταν είμαι σπίτι συνήθως θα βάλω τα σιγαρόχαρτα ή το κινητό μου. Και μετά θα ψάχνω για τα σιγαρόχαρτα ή το κινητό μου :ανέκφραστος:
Ευτυχώς που είμαι ακατάστατη και δεν μαζεύω συχνά σκουπιδάκια (=βρωμιάρα; Γιατί όχι;), και πολλές φορές αυτό που βρίσκω μπροστά μου είναι άδεια πακετάκια από χαρτάκια, αλλιώς θα πήγαινα στο περίπτερο συνέχεια.

Έχω αρκετούς χάρτινους σελιδοδείκτες που τους δίνουν ως δώρο μαζί με τις αγορές βιβλίων. Αλλά ρε παιδιά θα ήθελα να βρω έναν σελιδοδείκτη παλιού τύπου που να είναι σαν κορδέλα, ύφασμα ή κάτι τέτοιο. Ξέρετε κάποιo online κατάστημα που να πουλάει τέτοια παλιάς αισθητικής σελιδοδείκτες;

Αυτοί οι σελιδοδείκτες ήταν (είναι) λωρίδες υφάσματος ραμένες στο δέσιμο του βιβλίου. Δεν ξέρω αν θα βρει κάτι τέτοιο. Εναλλακτικά πάρε μιά ωραία κορδέλα και χρησιμοποίησέ την σαν σελιδοδείκτη.
Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι ο πιο πρωτότυπος σελιδοδείκτης που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ είναι η ουρά της κοιμισμένης σκυλίτσας μου στην παραλία ενώ έριχνα σύντομη βουτιά. (και μη βρεθεί κανείς υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων να μου την πει -χαμπάρι δεν πήρε η Ίρις και μια χαρά τον έπαιξε το ρόλο η ουρά της).

Last edited:
Παρόλο που δεν χρησιμοποιώ ποτέ σελιδοδείκτες, έχω έναν αγαπημένο. Μία ξύλινη κουκουβάγια με κόκκινη κορδελίτσα, καρδούλες και χρυσόσκονη. Σε ένα άλλο σύμπαν θα έλεγα ότι είναι ο ιδεότυπος του κιτς αλλά σε αυτό το σύμπαν είναι δώρο και δεν πιάνεται. Είναι ο αγαπημένος μου όμως γιατί η κοπέλα που μου τον έδωσε, τον είχε κάνει ειδική παραγγελία από μία άλλη κοπέλα που έφτιαχνε χειροποίητα πραγματάκια. Η φίλη μου της είχε πει μάλιστα να γράψει μία ατάκα/quote από ένα βιβλίο. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος - ή πολύ σωστά- στην επικοινωνία αλλά εγώ κατέληξα με μία κουκουβάγια που έχει πάνω της την λέξη "quote" με χρυσά γράμματα. Πλάκα έχει.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Οι κορδέλες αυτές, σωστά, είναι κολλημένες πάνω στο βιβλίο. Έχω μερικά τέτοια βιβλία, με κορδέλα για σελιδοδείκτη.

Από εκεί και πέρα, επίσης, σωστά, είναι κανονικές κορδέλες. Αν πάρεις μια όμορφη κορδέλα, που σου αρέσει, και ασχοληθείς λίγο, θα έχεις ό,τι ψάχνεις και λίγο καλύτερο.

Έχω έναν τέτοιο σελιδοδείκτη που σου προσθέτει -κατά κάποιο τρόπο κορδέλα μέσα στο βιβλίο:

691

Έχω ακόμη έναν κάπου, τον είχα πάρει παλιά από ένα βιβλιοπωλείο στο Ηράκλειο. Θέλει λίγη προσοχή γιατί το πίσω μέρος του είναι μεταλλικό για να μη χαλάσει το βιβλίο. Είναι όμως από τους αγαπημένους μου γιατί πάντα λάτρευα τις κορδέλες σελιδοδείκτες μέσα στα βιβλία. Είναι της bookjigs και με λίγο ψάξιμο είδα ότι υπάρχουν πολλά σχέδια διαθέσιμα σε κάποια βιβλιοπωλεία, αν ψάχνεις κάτι τέτοιο…

692

Αλλιώς μπορεί κάποιος να φτιάξει και δικό του, έχει διάφορες ιδέες στο ίντερνετ…