Πράγματι, αλλά έχει κι αυτό την πλάκα του ))Βρήκα όλη τη συλλογή σε ηλεκτρονική μορφή και αποφάσισα να τα διαβάσω με τη σειρά, ένα κάθε Σάββατο. Μέχρι στιγμής περνάει ευχάριστα η ώρα, έχει και μια κάποια αγωνία προς το τέλος. Νομίζω είναι το τυπικό καρατυπικό αμερικάνικο θρίλερ.
-Μην πλησιάζετε το υπόγειο, είπε με μια παράξενη φωνή που δεν έμοιαζε με τη δική του
'Οταν έλειπε:
-Ας πάμε να δούμε τι κάνει στο υπόγειο
-Ας πάμε να ξαναδούμε τι έχει τελικά στο υπόγειο
-Αχ, ξέχασα την μπλούζα μου στο υπόγειο, ας πάω να την πάρω
-Πάμε να πάρουμε και τους χαρταετούς που έχουμε στο υπόγειο
-Ας το εξερευνήσουμε και λίγο
-Ας πάμε προς τα εκεί που ακούγεται ο παράξενος θόρυβος, εκεί πίσω πίσω στο σκοτάδι!!!
Εεεεεε νισάφι!!!! Βλαμένα είστε;
Σκέψου τι εποχές ήταν τότε, για να θεωρούνται αυτά "ανάρμοστα" και τι διαβάζουν σήμερα. Από το ένα άκρο, στο άλλο... Δεν υπάρχει σωτηρίαΠοπο τι μου θυμίσατε! Στο δημοτικό την είχα λατρέψει αυτή την σειρά, όπως και τον "μικρό βρυκόλακα" που μου ήρθε τώρα στο μυαλό βλέποντας το τίτλο του νήματος.
Θυμάμαι την δασκάλα μου να θέλει να μιλήσει με την μητέρα μου για τα "ανάρμοστα" αναγνώσματα μου, επειδή με είχε τσακώσει με κάποιο τεύχος στην τάξη.
Ωραίες εποχές, πραγματικά! )
Νομίζω πως αν είχες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των βιντεοπαιχνιδιών που παίζουν σήμερα τα παιδιά, ίσως και να προσπαθούσες να δελεάσεις το παιδί σου με ένα τέτοιο ανάγνωσμα. Τουλάχιστον στην καλύτερη περίπτωση θα ήθελε ν' ασχολείται με περισσότερα βιβλίαΧμμ δεν ξέρω, πραγματικά μου φαίνονται εντελώς ακατάλληλα... Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά πραγματικά δεν θα ήθελα το παιδί μου να διαβάσει/δει κάτι τέτοιο.
Δεν θα μπορούσες να το διατυπώσεις καλύτερα...!Όταν πήγαινα στην τρίτη δημοτικού, μάθαμε για τον Μινώταυρο που έτρωγε έξι Αθηναίους και έξι Αθηναίες τον χρόνο ώσπου να τον σκοτώσει ο Θησέας που μάλλον ήταν φυτοφάγος (το πώς γεννήθηκε ο Μινώταυρος το μάθαμε αργότερα), Για την Ιφιγένεια και τον Ισαάκ που τους πήραν οι πατεράδες τους για να τους σφάξουν (τελικά αντικαταστάθηκαν με κασκαντέρ αλλά ένας πατέρας που αποφασίζει να σφάξει το παιδί του έστω και αν δεν το σφάζει τελικά, έστω και αν μιλάμε για ένα μύθο με συμβολισμούς είναι τρομακτικό), η Μήδεια στην προσπάθειά της να το σκάσει με τον Ιάσονα από τον Αιήτη έκοψε κομμάτια τον αδερφό της και τον πέταξε στη θάλασσα, ο Ηρακλής φόρεσε τον χιτώνα που είχε βουτήξει η Διηάνειρα στο αίμα του Νέσσου και κόλλησαν στο ύφασμα οι σάρκες του με αποτέλεσμα να προτιμήσει να καεί ζωντανός, ακόμα τι να πούμε για τις γνωριμίες με τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας (που έλεγε και ο άλλος) του Οδυσσέα οι οποίοι δεν έλεγαν όχι σε έναν Ιθακιώτη στα κάρβουνα, αλλά και διάφορα φαντάσματα και πνεύματα που κυκλοφορούσαν σε διάφορες ιστορίες. (Ευτυχώς (; ) τον Οιδίποδα τον μάθαμε αργότερα). Ακόμα πιο παλιά μάθαμε για εκείνο το μικρό καράβι όπου ρίξανε τον κλήρο να δούνε ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί, οπότε δε νομίζω ότι κάτι κακογραμμένες και αφελείς παιδικές ιστορίες τρόμου θα κάνουν τη διαφορά
By the beard of Zeus, βρήκα! Τα χέρια μου μπορεί να έγιναν μαύρα από την σκόνη αλλά ψάχνοντας για το γκέιμ μπόι, βρήκα! (μία-κάτι είναι κι αυτό)δεν βρήκα τι-πο-τα. Ούτε κάρτες (...)