Καθώς ξεσκόνιζα τη βιβλιοθήκη μου σήμερα έπεσα πάνω στις ανατριχίλες .Ήταν σταθερή αξία στα βιβλία όταν ήμουν μικρή , από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα και μάλιστα θυμάμαι ήταν πολύ της "μόδας" τότε. Πρόκειται για παιδικά-εφηβικά βιβλία μυστηρίου-τρόμου.Με ένα ξεφύλλισμα διαπίστωσα πως σε μεγάλη ηλικία δεν τρομάζεις και πολύ , καθόλου θα έλεγα Όμως σε μικρή ηλικία νομίζω καταφέρνει να περάσει αυτό που θέλει και σου προκαλεί μια κάποια ...ανατριχίλα . Έχουν πολύ αγωνία , θυμάμαι να ξενυχτάω (εντάξει στο δημοτικό ξενύχτι για μένα ήταν μέχρι τις 12 το πολύ στις φυσιολογικές μέρες )) ) για να διαβάσω γιατί οι ιστορίες είχαν πολύ αγωνία και κάποιες φορές μπορώ να πω ότι τρόμαζα και λιγάκι
Από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μου δανειζόμουν πολύ συχνά ανατριχίλες και όταν με ρωτούσαν τι δώρο θέλω στα γενέθλια μου ζητούσα ένα βιβλίο της σειράς. Με λίγα λόγια ήταν μια μανία της εποχής.Αν και το δικό μου κόλλημα μπροστά σε άλλων παιδιών δεν είναι τίποτα.Από ότι λέει το βιβλίο μου (που είναι έκδοση του 98' οπότε μπορεί να έχουν βγει και περισσότερα) έχουν κυκλοφορήσει 50 βιβλία της ίδιας σειράς και θυμάμαι κάποια παιδιά αγόραζαν συνέχεια με μανία και είχαν τεράστια συλλογή . Είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος και σήμερα από ότι είδα έχουν 6-7 ευρώ το ένα. Θέλω πολύ να ξαναδιαβάσω κάποια απο αυτά που ήδη έχω έτσι για να θυμηθώ τα παλιά αλλά και από περιέργεια για να δω τι με τρόμαζε όταν ήμουν μικρή.
Εσείς διαβάζατε ανατριχίλες;;