Ρίσελ Μήντ (Richelle Mead) : "Vampire Academy"

Τίτλος: Vampire Academy
Συγγραφέας: Ρίσελ Μήντ ( Richelle Mead)
Μετάφραση: Τατιάνα Μιχαλά
Εκδόσεις: Introbooks
Έτος έκδοσης: 2009
Αριθμός σελίδων: 344

Σαν οπαδός των vampire βιβλίων ήθελα να διαβάσω την σειρά εδώ και καιρό μέχρι που βρήκα την ευκαιρία και πήρα τα 3 πρώτα βιβλία!
Διάβασα το πρώτο βιβλίο σε 3 μόλις μέρες! Όσοι αρέσκονται σε αυτού του στύλ τα βιβλία νομίζω θα ενθουσιαστούν!
H σειρά αποτελείται απο 6 βιβλία.

Περιγραφή

Μπορεί η πραγματική φιλία να μας προστατεύσει από αθάνατους εχθρούς;

Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.
Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα, ένας πανίσχυρος συνδυασμός. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και έχει αφιερώσει τη ζωή της σε έναν επικίνδυνο σκοπό, την προστασία της Λίζα από τα Στριγκόι, που επιθυμούν πάση θυσία να την κάνουν δική τους.
Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα εντοπισθούν και θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι. Ένα είναι σίγουρο. Η επιστροφή των δύο κοριτσιών στην Ακαδημία θα ραγίσει καρδιές.
Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, πίσω από τις σιδερένιες πύλες της Ακαδημίας, οι κίνδυνοι που τις απειλούν θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται σε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο γεμάτο πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις. Η Ρόουζ και η Λίζα θα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και κυρίως να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.

H σειρά Vampire Academy περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 5 τίτλους, με συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. H σειρά έχει φιγουράρει για 8 εβδομάδες στη λίστα των bestsellers των New York Times, και έχει τιμηθεί με βραβείο από την American Library Association

Μια διαφορετική πλοκή απο τα συνηθισμένα βιβλία με θέμα τα βαμπίρ, μια διαφορετική οπτική που παρουσιάζει τις κατηγορίες βαμπίρ και την κοινωνία τους.
Το πρώτο βιβλίο διαδραματίζεται στην Ακαδημία βαμπίρ. Παρακολουθείς την εκπαίδευση τους, τους κώδικες που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για να ανήκει στην κοινωνία αυτή, τα "πρέπει" και τα μη...

To βιβλίο γράφτηκε απο την σκοπιά της Ρόουζ, μια απο την πρωταγωνίστριες και μαθητευόμενη στη σχολή...
Μια κοπέλα δυναμική και πρόθυμη να θυσιάσει τα πάντα για να προφυλάξει την καλύτερη της φίλη.
Παλεύει με σύμμαχο το "δεσμό" που έχει μαζί της, ένας "δεσμός" διαφορετικός απο τους άλλους, ένας "δεσμός" που τις φτάνει στα άκρα.

Από την σειρά δεν λείπει και ο έρωτας, απαγορευμένος ή μη, τα συναισθήματα που άλλοτε είναι συγκρατημένα και άλλοτε δίνονται απλόχερα..

Μια σειρά που εμένα προσωπικά με καθήλωσε περιμένοντας συνεχώς για την επόμενη κίνηση.
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε και ο αγώνας που κάνουν τα δύο αυτά κορίτσια στην πορεία της σειράς να αλλάξουν τα μέχρι τότε κοινωνικά και πολιτικά στάνταρ, να καταρρίψουν το "πολιτικό σύστημα" που θεωρούν οτι μόνο κακό κάνει στην κοινότητα τους.

Last edited:
Λουκουμά αν και δεν εχω διαβάσει βιβλίο με βαμπίρ νομίζω οτι θα έμπαινα στη διαδιακασία όπως το παρουσιάζεις. Βέβαια μου αρέσουν πολύ οι ταινιες με βαμπίρ ( Dracula- αγαπημένη ).

Επίσης έχω διαβάσει κάποια βιβλία όπως το Vampire Academy, το Όμορφα Πλάσματα ( 3 βιβλία ) και το Άγγελοι ( 3 επίσης αναμένουμε το 4ο ). Νομίζω οτι θα σου αρέσουν! :)

Εγώ σήμερα θα ξεκινήσω το δεύτερο βιβλίο! Η κουμπάρα μου που ΄χει φτάσει στο 4ο έχει τρελλαθεί!

Τα όμορφα πλάσματα δεν το έχω ακούσει αλλά το Άγγελοι είναι στη λίστα μου! :)

Θα το βάλω στη λίστα μου λοιπόν!! :))

Το 1ο και το 2ο απο το Άγγελοι μου άρεσαν πολύ το 3ο με κούρασε λίγο αλλά δεν γίνεται να μη το διαβάσεις γιατί είναι συνέχεια! Μου θύμισε βέβαια πολύ το Λυκόφως ( έχω δει μόνο τις ταινίες δεν έχω διαβάσει τα βιβλία ).

Διάβασα ανάμεικτες κριτικές...Δεν μπορώ να πω οτι το story με τρέλανε αλλά δεν το απορρίπτω! Θα το έχω στο νου μου για μελλοντική ανάγνωση!:)

Έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σειράς vampire academy με τον κινηματογραφικό τίτλο "Blood Sisters". Πραγματικά φαίνεται οτι θα είναι φοβερό!!

Είναι καταπληκτική σειρά! Διάβασα τα πέντε βιβλία σε ένα μήνα περίπου πριν δυο χρόνια! Μου έμεινε το έκτο και θα το διαβάσω αφού τα ξανακάνω επανάληψη από την αρχή! Ειδικά τώρα που το Φλεβάρη θα προβληθεί και η ταινία! Το Vampire Academy έχει πολύ ωραία πλοκή και τρέχει σχετικά γρήγορα η αφήγηση, έτσι ούτε κουράζεσαι, ούτε περιττές πληροφορίες παίρνεις και όπως είναι φυσικό διατηρείται και αμείωτο το ενδιαφέρον σου! Παρεμπιπτόντως, χτες ξεκίνησε η αδερφή το πρώτο και σήμερα τελειώνει το δεύτερο...κόλλημα!!! :τρέλα:

Το πρώτο βιβλίο της σειράς επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα με εξώφυλλο τις πρωταγωνίστριες της ταινίας!!! :γιούπι:

Ωραια σειρα αλλα εχω την εντυπωση οτι την ταινια την εχουν ψιλο κανει γελοία.
Οταν με το καλο βγει 14 Φεβρουάριου αν θυμαμαι καλα βγαινει,ελπιζω να αλλαξω γνωμη.
Δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα υπαρχει και η Bloodlines Series οπου εχει μεσα Αντριαν και αλλους απο την vampire academy!

Ναι ναι! Την γνωρίζω και εγώ τη σειρά Bloodlines αλλά δεν την έχω ξεκινήσει ακόμη!!! Όσο για τη ταινία, όπως είπες, ας περιμένουμε πρεμιέρα και βλέπουμε!:χμ:
Πάντως, όπως και να είναι η ταινία, εμένα σαν βιβλία μου άρεσαν πολύ! :)))

Kαλη ήταν δεν μπορώ να πω.Να διαβάσεις και το τελευταίο όμως.:)

Ε το πολύ πολύ αν είναι χάλια η ταινία να περάσω δυο ώρες χαζεύοντας τον Ντιμιτρι(Danila Kozlovsky).:ρ

να περάσω δυο ώρες χαζεύοντας τον Ντιμιτρι(Danila Kozlovsky).:ρ
:πάνω: :πάνω: :πάνω:

Ναι εννοείται ότι θα το διαβάσω, αφού το αγοράσω! Είναι το μόνο που μου λείπει :ωιμέ: Ελπίζω με την εξόρμηση μου στη Θεσσαλονίκη αυτό το ΣΚ να το βρω σε καλύτερη τιμή απ'ότι εδώ...όπως και άλλα βιβλία που έχω βάλει στο μάτι!

Λίγους μήνες μετά...

...να πω ότι εμένα με άρεσε πολύ η ταινία! Όταν είδα ότι θα έβγαινε, μόνο που δεν φώναξα Σάκηηηηη!! Χαχαχα! Μου άρεσαν πολύ τα βιβλία, οπότε κάθισα και την είδα με την φίλη μου :) Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν πόσο μικροκαμωμένη ήταν η Ρόουζ...δηλαδή 'ντάξει...υποτίθεται ότι θέλει να γίνει και bodyguard, αυτή δεν είχε ούτε μυ στο σώμα της... :μαναι:

Last edited: