Ιστορικος προλογος:
Πριν 10+ χρονια, πριν τα σοσιαλ μιντια, οταν ηταν της μοδας τα "blogs" (ποσο καιρο εχω να χρησιμοποιησω αυτη τη λεξη) ακολουθουσα τον Mikeius καθως και αλλα 2-3 σατιρικα. Μου αρεσε ιδιαιτερα ενα, απο τα οποια δε θυμαμαι ουτε διευθυνση ουτε ονομα. Εχω την εντυπωση οτι ο blogger ειχε καποια σχεση με τον Mikeius (μπορει να εγραφε κι αυτος εκει), παντως ειχαν παρομοιο χιουμορ
Αυτος ο τυπος λοιπον, εγραψε ενα αρθρο οπου στηλίτευε τα σουρρεαλιστικά εντεχνα τραγουδια, και για αν αποδειξει οτι στην ουσια ειναι κενα και μπορουν να γραφτουν στο ποδι, εξισου ευκολα και γρηγορα με ενα φτηνο καψουροτραγουδο, εδωσε 2 στροφες απο καποιες "πιασαρικες" λεξεις που δε συνδεονται, αλλα που φερνουν ρομαντικους συνειρμους και εικονες, σε "εντεχνο" στυλ.
(ειμαι σιγουρος οτι στο μακρινο παρελθον ειχα παραθεσει εδω 1-2 συνδεσμους απο αυτο το μπλογκ, αν οχι το συγκεκριμενο αρθρο)
Μαλιστα ενας τυπος το μελοποιησε, με σοβαρη "εντεχνη" μουσικη
Προσφατα με επιασε μια φλασια και ειπα να βρω το συγκεκριμενο αρθρο ή τραγουδι. Βρηκα λοιπον οτι οι στιχοι εχουν μπει σε βασεις δεδομενων οπως το
https://kithara.to.
Εδω λοιπον βλεπω οτι ο Mikeus και καποιος Chrisacos ηταν οι δημιουργοι, αλλα και οτι ο Ευτυχης Μπλετσας (εμφανως νεωτερος σε αυτο το βιντεο), ειχε συνθεσει κι αυτος μια διασκευη του τραγουδιου