Ράδιο Φάρος

Έλλη Μ

Συντονιστής
Το άλμπουμ αυτό του Bryan Ferry είναι από το 2010 όταν ήταν κάπου στα 65 του, "in the evening of his years" που λέει κι αυτός. Άκου ομορφιά. Θέλω να πω πέρα από την συνθεση, ομορφιά στην φωνή του:
:αγαπώ:
Bryan Ferry - Reason Or Rhyme
Aν εχεις το θεό σου (ή τους θεούς σου ή ό,τι έχεις τελος πάντων :))))), με αφορμή το κομμάτι που εβαλες, θυμηθηκα πόσο πολύ μου αρεσει αυτός ο δισκος του και τον ακουγα χθες ολημερις στη δουλεια. Το βράδυ, τον ονειρευτηκα όπως ήταν στο Breakfast on Pluto, σε ενα μικρό πέρασμα, υποδυόμενος εναν χαμερπή, επικίνδυνο kerb-crawler τύπο!!! :))))

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ιστορικος προλογος:
Πριν 10+ χρονια, πριν τα σοσιαλ μιντια, οταν ηταν της μοδας τα "blogs" (ποσο καιρο εχω να χρησιμοποιησω αυτη τη λεξη) ακολουθουσα τον Mikeius καθως και αλλα 2-3 σατιρικα. Μου αρεσε ιδιαιτερα ενα, απο τα οποια δε θυμαμαι ουτε διευθυνση ουτε ονομα. Εχω την εντυπωση οτι ο blogger ειχε καποια σχεση με τον Mikeius (μπορει να εγραφε κι αυτος εκει), παντως ειχαν παρομοιο χιουμορ

Αυτος ο τυπος λοιπον, εγραψε ενα αρθρο οπου στηλίτευε τα σουρρεαλιστικά εντεχνα τραγουδια, και για αν αποδειξει οτι στην ουσια ειναι κενα και μπορουν να γραφτουν στο ποδι, εξισου ευκολα και γρηγορα με ενα φτηνο καψουροτραγουδο, εδωσε 2 στροφες απο καποιες "πιασαρικες" λεξεις που δε συνδεονται, αλλα που φερνουν ρομαντικους συνειρμους και εικονες, σε "εντεχνο" στυλ.

(ειμαι σιγουρος οτι στο μακρινο παρελθον ειχα παραθεσει εδω 1-2 συνδεσμους απο αυτο το μπλογκ, αν οχι το συγκεκριμενο αρθρο)

Μαλιστα ενας τυπος το μελοποιησε, με σοβαρη "εντεχνη" μουσικη

Προσφατα με επιασε μια φλασια και ειπα να βρω το συγκεκριμενο αρθρο ή τραγουδι. Βρηκα λοιπον οτι οι στιχοι εχουν μπει σε βασεις δεδομενων οπως το https://kithara.to. Εδω λοιπον βλεπω οτι ο Mikeus και καποιος Chrisacos ηταν οι δημιουργοι, αλλα και οτι ο Ευτυχης Μπλετσας (εμφανως νεωτερος σε αυτο το βιντεο), ειχε συνθεσει κι αυτος μια διασκευη του τραγουδιου

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το θυμάμαι αυτό που λες, τον Μάικιους νομίζω να έχει γράψει με έναν φίλο ένα κουλτουρέ, έντεχνο, στο πόδι, για να καταδείξουν έξυπνα αυτό που λες.

Νομίζω πως από την μία είχαν δίκιο, πως υπάρχουν στίχοι στο έντεχνο που είναι ανέραστοι και που δεν λέγαν τίποτα με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για μένα το "Οι ψυχές και οι αγάπες" σε μουσική/στίχους Απόστολου Μπουλασίκη, που τραγουδάει ο Βασ. Παπακωνσταντίνου. Η μουσική ωραία και με παλμό, αλλά οι στίχοι είναι για μένα επιφανειακοί, δήθεν, δίχως πραγματικό νόημα και φτιαγμένοι πάνω σε αυτήν την φόρμα του έντεχνου.

Απλά είχα νιώσει τότε πως μηδένιζαν όλο το έντεχνο το οποίο έχει κι αυτό πανέμορφους στίχους και μουσικές.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Νομιζω οτι αν δωσεις το τραγουδι σε καποιον φιλο του εντεχνου, χωρις να του πεις το ιστορικο, θα το θεωρησει "πραγματικο" τραγουδι θα κανει δικους του συνειρμους και θα σχηματισει εικονες (οπως γινεται πχ με την ερμηνεια των Ταρώ), και θα κερδισει κατι απο αυτο, μπορει και να του αρεσει. Και αυτο καλο ειναι.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αυτή η μπάντα έχει πολλά τραγούδια που μου αρέσουν. Την άκουγα πριν κάμποσα χρόνια πια:

Husky Rescue - Beautiful My Monster

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Έχει ενδιαφέρον πως "meme" μπορεί να είναι και μια μουσική. Έχει διάφορες συγκεκριμένες μουσικές που συνοδεύουν τα meme και συχνά έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Π.χ. αυτή εδώ η μουσική μπαίνει σε νοσταλγικά βίντεο πώς ήταν η ζωή παλιότερα (όταν ήμασταν νέοι, παιδιά κτλ.)

scizzie - aquatic ambience

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ίσως το ξανάβαλα, αλλά μου αρέσει τόσο πολύ.

Πριν 1,5 χρόνο πετούσα με το αεροπλάνο κι έβγαλα δύο πανεμορφες φωτογραφίες. Στην μία ο ουρανός μοιάζει να έχει πάρει φωτιά βυθισμένος στα χρώματα του ουράνιου δειλινού. Στην άλλη τα σύννεφα, μισά στο σκοτάδι μισά στο φως, είναι ίδια με αλλεπάλληλα κύματα όπως θα τα έβλεπες από ένα μαγικό ακρογιάλι. Τα ανέβασα στο Instagram κι έγραψα: "A sky of fire... A sea of clouds..."

και τώρα, κάθε φορά που ξεκινάει το τραγούδι μού έρχονται αυτά τα λόγια στο μυαλό, από μόνα τους, σαν να ανήκουν στην μουσική, σαν intro: A sky of fire... A sea of clouds...

Nym - Cedar Stone