Πώς το λεν το... μαραφέτι;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πωπω.. τόσο γνωστό, κι αυτό, και τόσο.. ανώνυμο.

Χρειάστηκε να ψάξω και βλέπω πως μάλλον το λένε σφυρίχτρα φρου-φρου ή απλά φρου-φρου

:ναι:

Ναι αυτο έλεγα.:γιούπι: Εσπαγα το κεφαλι μου και εψαχνα να το βρω αλλα τίποτα. Ολοι το ξερουμε το αντικειμενο αλλά νομίζω πολύ λίγοι ξερουν και πως το λένε. Φρου φρου λοιπόν. Το πρωι που θα ξυπνησει και θα της το πω θα γίνω πάλι ο εξυπνος μπαμπάς που τα ξέρει όλα. :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Έπεσα πάνω στην αγγλική λέξη sconce την οποία το λεξικό μου την εξήγησε ως απλίκα. Κι έτσι ψάχνοντας να δω τί διάολο είναι η απλίκα έπεσα πάνω σε ένα άλλο αντικείμενο που αρκετά γνωστό, αναφερόμαστε σε αυτό συνήθως μάλλον περιφραστικά: φωτιστικό τοίχου, ενώ λέγεται κι απλίκα. Κάποιοι μάλλον γνωρίζουν την λ. αλλά έχω την αίσθηση πως οι περισσότεροι όχι.

:ναι:

Καλα θυμομουν οτι ειπε υπήρχε σχετικό νημα. Ας το ξεθαψω λοιπον και να ρωτησω πως το λενε αυτο το υφασμάτινο πραγματακι που βαζει καποιος στα ματια οταν θελει να κοιμηθει και τον ενοχλεί το φως;

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μάσκα ύπνου. Δεν νομίζω να έχει άλλη ονομασία. :ρ

@Χρυσόστομος σε βρίσκω πολύ μπαναλ. Από σένα που είσαι ο κουλτουριάρης της παρέας, περίμενα κάτι πιο ποιητικό, τύπου ωοαναδευτήρα, αυγοθωπευτή, έστω ζωμοχαϊδεματιαρη.
Τι ταλεντάρα είσαι εσύ;;; :μουάχαχα:Θα μπορούσε να γίνει και παιχνίδι!

Οχι αλλα στο πανηγυρι που καναμε στη πλατεια πηρα λαχνο σικε που κερδιζε μια προβατινα (σιτεμενη) και ενα ηλιακο θερμοσιφουνα ''ELCO ΒΑΓΙΩΝΗΣ''
ποιος γ@@($^#! το νομπελ duτι μο
υ
τι μου θυμισες τωρα...ειχε παει ο πατερας μου σε ενα πανηγυρι και ειχε κερδισει ενα αρνι το φερε στο σπιτι και αυτο μια μερα πηγε και εχωσε τη μουρη του μεσα στο γρασο

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μόλις ανακάλυψα πως αυτό το μαραφέτι που κόβει π.χ. ομοιόμορφα ψιλές τις πατάτες, λέγεται μαντολίνο

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Η πετονιά για το χορτοκοπτικό λέγεται μεσινέζα. Το έμαθα σήμερα.

(από όσο καταλαβαίνω, και για το ψάρεμα, ομοίως).

Η πετονιά για το χορτοκοπτικό λέγεται μεσινέζα. Το έμαθα σήμερα.
Εγώ το είχα μάθει όταν πηγαίναμε στα ηλεκτρονικά και με μεσινέζα βάζαμε καμιά 15 credits στο bubble (μπουμπλε μπούμπλε) για να το τερματίσουμε!
Άχαστο κολπάκι μέχρι να σε έπαιρνε πρέφα ο ιδιοκτήτης και να έτρωγες μπαν για ορισμένο χρονικό διάστημα! :))))