Πώς... σιχαινόμαστε;

Με τί επιφώνημα δείχνεις την αηδία σου;

• λιαξ

Votes: 3 11,5%
  • μπλιαξ

Votes: 3 11,5%
  • μπλια

Votes: 0 0,0%
  • μπλιαχ

Votes: 9 34,6%
  • ιαχ

Votes: 1 3,8%
  • ιου

Votes: 12 46,2%
  • γιακ

Votes: 0 0,0%
  • άλλο (γράψ' το μας στο νήμα)

Votes: 1 3,8%

• Total voters
    26

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικότερα, βλέπω να γράφουν (και φαντάζομαι θα λένε) μπλιαχ, σαν ένδειξη σιχαμάρας κι αυτό πάντα μου χτυπούσε κάπως, γιατί εγώ συνήθισα από μικρός να λέω μπλιαξ.

Προχθές όπως έπιασα ένα ξύλο, έπιασα μαζί κι έναν γυμνοσάλιαγκα και μου ξέφυγε ένα λιαξ!

Οπότε, έχοντας λύσει όλα τα άλλα σημαντικά, πρακτικά προβλήματα της κάθε μέρας, αλλά και τους φιλοσοφικούς μου στοχασμούς, κάθομαι και σκέφτομαι, με πόσες παραλλαγές σιχαινόμαστε.

Και πρωί-πρωί, θα θέσω το ερώτημα ώστε να ξεκινήσει όμορφα η μέρα: εσείς αν δείτε π.χ. μια πράσινη, πυχτή, γυαλιστερή μύξα, τί λέτε; μπλιαχ ή μπλιάξ; (ελπίζω να μην ακούσα κανα μιαμ, μονάχα... :ρ )

( και δεν βάζω σχετική εικόνα :σαςευχαριστώ: )

Πολύ ευχάριστο πρωινό θέμα. Ταιριάζει και με τον καφέ... Μπράβο βρε που το σκέφτηκες:φραπεδάκι::μπράβο:
Εγώ πάντως αν δω μια πράσινη μίξα θα πω "ποιος μ@@σ την πέταξε"....

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Καλημέρα καλέ μου...ας πούμε μια τρυφεράδα...τι καθόμαστε και γράφουμε πρωϊνιάτικα...:χαχα:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Αχ, μπράβο. Εγώ είμαι ήδη και μ’ αρέσει ο τίτλος πολύ...ταξιδευτής...δεν έχει καλύτερο νομίζω...κουραστικό αλλά τεράστια ανταποδοτικό...συγχαρητήρια!

Μου αρέσει που δεν μας δόθηκε απλά η ερώτηση αλλά μπήκε και περιγραφικό παράδειγμα..

Συνήθως λέω μπλιαξ αλλά και αρκετά συχνά λέω και Ιου αλλα επειδή το τραβάω λίγο ακούγεται μάλλον στα ιουυυ...:ρ

Xoxo xo
Καλημέρα σε όλους.

Μιλάμε για επιφωνήματα;
Στην περίπτωση αυτή συνήθως βγάζω ένα απότομο ααα!
Όμως...
πάντα, μα πάντα, συνοδεύεται από το κλασικό: όχι ρε πούστη! / ή όχι ρε μαλάκα!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
( @Βασια, το περιγραφικό παράδειγμα ήταν για να προκαλέσω την αίσθηση αποστροφής και να μας βγει πιο αυθόρμητα... :)))) )

Δηλ. για την ώρα: μπλια, μπλιαχ, μπλιαξ, λιαξ, γιακ, (γ)ιά, ιου, αααα

Κι εγώ με το ιου σιχαινομαι αλλά τραβάω το Ι σαν σειρήνα να φανταστείτε ιιιιιου!
:ρ

Νομίζω η Πωλίνα με κάλυψε με την απάντηση της. Μετά το ίου (σειρήνας) προσθέτω και ένα "Αηδία!".

Εγώ δεν προφέρω κάποια λέξη. Απλά βγάζω τη γλώσσα έξω και παράγω ένα αόριστο φωνήεν :ρ
Σοβαρά, ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αηδίασε με κάτι και είπε "μπλιαξ", ας μου πει πώς του ήρθε αυτό
Με βάλατε σε φιλοσοφικό mood..

Σοβαρά, ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αηδίασε με κάτι και είπε "μπλιαξ", ας μου πει πώς του ήρθε αυτό
Με βάλατε σε φιλοσοφικό mood..
Μάλλον έχει πεθάνει οπότε δεν μπορεί αυτή την στιγμή να σας απαντήσει. Μόλις ευκαιρήσει όμως θα του πω να σας έχει υπόψιν του.
:ρ

Εγώ λέω πολλά, ανάλογα με τη διάθεση ή το αντικείμενο που μου έχει προκαλέσει την αηδία. Λιαξ, μπλιαξ, μπλιαχ οπωσδήποτε, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να έχει παρατηρηθεί στο τελευταίο. Παίζει και το στιλ αλα Αζέλμα, ίσως όμως πιο συχνά χωρίς τη γλώσσα έξω (αλλά πάντα με ένα ακαθόριστο φωνήεν και με μία έντονη γκριμάτσα που ενεργοποιεί κυρίως τους μύς γύρω από τη μύτη). Α, πολύ συχνά εμφανίζεται και ένα χχχ στο τέλος!
Γιακ δεν πρόκειται να πω ποτέ, μου είναι εντελώς ξένο (άλλωστε το λένε πολύ οι αγγλόφωνοι, yuck). Όπως δεν θα πω ούτε και άουτς (ειδικά με «παχύ» τς, ouch), αλλά αυτό ανήκει σε άλλον τομέα επιφωνημάτων.

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Και για να το πάρουμε ακόμα πιο σοβαρά, έβαλα και σχετική δημοσκόπηση... :χαχαχα: